Beauty Haar Home

Snel je kroeshaar wassen? 6 Gouden tips om washday korter te maken

8 oktober 2015

Nu ik moeder ben vraag ik me soms af wat ik met mijn tijd deed voor ik moeder was? Hoe ik het toch zo ongelooflijk druk kon hebben? Waarmee? Laatst besefte ik dat ik mijn kroeshaar al meer dan drie weken niet had gewassen, simpelweg omdat het zoveel tijd kost. Dit moet en kan efficiënter, bedacht ik me. En zie daar: een manier om mijn kroeshaar snel te wassen; 6 gouden tips om washday korter te maken: 

1: Haar invlechten

Ik vlecht mijn haar zo veel mogelijk in, zodat ik minder klitten heb en dus minder uit hoef te kammen als ik washday heb. Als ik veel klitten heb, duurt het zeker 30 minuten om mijn haar te conditionen, laten intrekken en heel rustig en voorzichtig uit te kammen. Als ik weinig klitten heb, kan het kammen in een paar minuten gepiept zijn. Het loont dus om elke avond even snel die Whoopie braids te maken.

2: Gebruik een nachtmasker

review avlon keracare deep moisturizing masque

Maskers die uren moeten intrekken: “Ain’t nobody got time for that!!” Wat ik nu weleens doe is een overnight masker in mijn haar doen zodat het goed kan intrekken en ik de volgende dag het masker alleen hoef uit te spoelen en daarna met de rest aan de slag kan. Het enige nadeel aan het overnight masker vind ik dat je je haar goed moet bedekken zodat je kussen niet helemaal onder het haarmasker komt te zitten. Je kunt een plastic tas gebruiken en daarop een douchemuts of een sjaal. Op mijn kussen leg ik ook altijd een handdoek, zodat dat niet vies wordt.

3: Gebruik een goede borstel

denham borstel kroeshaar

Echt mijn gouden tip is om een goede borstel aan te schaffen. Ik gebruik zelf de Denman borstel, waarmee ik echt zo veel tijd bespaar. Voorheen gebruikte ik graag de Tangle Teezer, maar ik kwam er achter dat deze borstel soms heel oppervlakkig mijn haar doorkamt. Wellicht komt het ook doordat mijn haar langer is nu, maar goed. De tandjes van de Denman zijn langer en zorgen ervoor dat de uitkamklus zó is geklaard.

4: Pre poo met Kokosolie

kokosolie vakantie kroeshaar

Kokosolie zorgt ervoor dat mijn haar zo veel makkelijker doorkambaar is. Als ik mijn haar een uur voor de werkelijke uitkamsessie insmeer met een fikse laag kokosolie, merk ik dat dit het hele process versnelt. Kokosolie is de enige olie waarvan bewezen is dat hij diep in de haarschacht intrekt en werkzaam is. Ik koop zelf de biologische, raw en 100% pure kokosolie bij de Tuinen.

Lees ook: Alles wat je ooit wilde weten over crochet braids

5: Koop een (goede) betaalbare conditioner

review aubrey balancing protein conditioner 2

Ik ben helemaal gek op de Aubrey conditioner die voor mij heel erg effectief is, maar eerlijk is eerlijk: de flacon is niet erg groot. Soms gebruik ik daarom een goedkope conditioner, zoals die van Herbal Essences. Deze is dan niet zo voedend als die van Aubrey, maar wel efficient omdat je er veel van kan gebruiken en daarmee sneller door je haar heen kunt kammen.

6: Gebruik een badkamerspiegel

Echt, de change voor mij: de Ikea spiegel die ik in de douche heb opgehangen waardoor ik kan zie wat ik doe. Haar in vieren verdelen? Genoeg conditioner aanbrengen? Easy als je het kan zien. Het klinkt zo logisch, maar voorheen deed ik dit op de tast en dit kostte me meer tijd. Goed zien wat je doet scheelt aanzienlijk veel tijd.

Dit waren mijn tips om de washday korter te maken! Mocht jij ook een gouden tip hebben, deel hem dan gerust in de comments hieronder!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.