Beauty Haar Home

Kroeshaartips from your sista: haarroutine van Anna A-Reynolds

23 november 2014

Sinds Anna haar visual diaries voor ThisGirlSBlackBook schrijft, is mij diverse keren gevraagd naar haar haarroutine. In deze post legt Anna uit hoe ze haar prachtige afro onderhoudt en welke producten zij hiervoor gebruikt. Net zo’n prachtige afro als zij? Dit zijn de stappen die je moet volgen:

De perfecte afro creëren doe je zo!

Anna:  “Ik kijk elke week waar mijn haar behoefte aan heeft. Is het nodig om het alleen te wassen of kan ik het ook co-wassen? Of ik het nu moet co-washen of met shampoo was; ik kam mijn haar nooit met een borstel maar altijd met mijn vingers (fingler detangling). Dan gebruik ik de Aunt Jackies In Control conditioner, die ik er even in laat zitten.

Stap 1: Co-washen kroeshaar

Processed with VSCOcam with g3 presetNa het uitspoelen van deze conditioner maak ik een zijscheiding en finger detangle ik nogmaals mijn haar. Daarna draai ik met mijn vingers mijn haar in kleine krulletjes (ook wel de coil-methode genoemd). Dit doe ik aan de voor en zijkanten van mijn haar.

Stap 2: Styling kroeshaar

Dan is het tijd om mijn haar te stylen, wat ik het liefst doe met de leave in conditioner. Ik gebruik de leave in conditioner van Mixed Chicks voor de voor-en zijkant van mijn haar. Aan de achterkant (en de rest van mijn hoofd) is mijn haartextuur anders waardoor ik daar de leave in conditioner gebruik van Cantu Shea Butter. Tot slot seal ik alles met een paar druppeltjes carrot oil van Au Rebelle en een beetje pure shea butter.

Stap 3: Drogen en volume creëren in je kroeshaar

Processed with VSCOcam with g3 presetIk heb helaas nul geduld om mijn haar te laten drogen aan de lucht, dus ik gebruik bijna altijd een föhn om mijn haar te drogen. Dit doe ik zonder een kam, zodat mijn curl pattern mooi intact blijft. Wel gebruik ik een afro kam, voor bij de wortels van mijn haar. Dit doe ik om mijn haar net iets meer volume te geven. Om ervoor te zorgen dat mijn haar niet teveel krimpt, doe ik mijn haar soms even in een knotje, zodat het haar kan stretchen.

Stap 4: Kroeshaar onderhouden

Processed with VSCOcam with g3 presetHet eindresultaat zie je hierboven!! Op de washday is mijn afro trouwens het kleinst. De dagen daarna hoef ik weinig aan mijn haar te doen. Als ik opsta, gebruik ik alleen mijn afrokam om mijn haar even levendig te maken en doe ik er een beetje olie in. Na ongeveer vijf dagen zie ik dat het weer nat gemaakt of ge-cowashed moet worden en begint het proces weer van voor af aan.

Alle producten voor mijn kroeshaar op een rijtje

IMG_5862

Conditioner/cowash: Aunt Jackie In Control
Manier van kammen: Finger detangling
Leave in conditioner: Cantu Shea Butter en Mixed Chicks
Olie: Carrot sealing olie van Au Rebelle en 100% African Shea butter
Benodigdheden: Föhn en afro kam
Haartype: 3C en 4A, 3C voor-en zijkanten, 4A achter-en bovenkant van mijn haar.

Hopelijk hebben jullie hier wat aan! Mochten jullie vragen hebben, stel ze gerust hieronder in de comments, dan zal ik ze beantwoorden.

Liefs Anna.”

Meer Anna? Check haar Instagram!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.