Home Life Mommy

Lachwekkend of zorgwekkend? Kinderen die zich als volwassenen kleden

21 februari 2015

De laatste tijd zie ik het steeds vaker op mijn Facebook: foto’s van kleine kinderen die als volwassenen worden gekleed. Je zou bijna kunnen spreken van kleine volwassenen. Ik schrok soms zelf van de volwassenheid van die kinderen, moet een kind niet een kind blijven? Of is het gewoon erg leuk om je kind zo te kleden? Vandaag ben ik benieuwd naar jouw mening: Is het eerder lachwekkend of zorgwekkend als kinderen zich als volwassenen kleden?

volwassen kids

Hoewel het mij nu pas echt begint op te vallen, is het al jaren zo dat sommige kinderen een erg volwassen look aangemeten krijgen van hun ouders. De bekende mini miss verkiezingen, onze lieftallige Honey Boo Boo, die hele wijze woorden uitspreekt (ahum) en het programma Toddlers & Tiaras.

Soms maak ik me hierover zorgen, een kind dat al zo jong te maken krijgt met volwassen zaken, kan het nog wel een kind blijven? Is niet zorgwekkend als een kind praat en zich gedraagt als een volwassen persoon?

kinderen kinderen zijn

Ik volg sinds een tijdje het online magazine Stylish Eve, waar talloze foto’s worden gedeeld van stylish kids. Zoals deze fotoserie waarop je deze jongetjes totaal gestyled ziet. Aan de ene kant smelt ik en vind ik het adorable, maar aan de andere kant denk ik: een kind is toch geen accessoire?

Op zich kan ik begrijpen dat je als ouder je kind graag leuk aankleedt. Waar ik meer moeite mee heb is te volwassen gedrag. Een tijdje terug zag ik een filmpje van een aantal Surinaamse kindjes die in een treintje schuurden met elkaar op ‘kaboela’ muziek. Sommigen waren niet ouder dan een jaar of negen. Ik vond het ronduit shockerend om te zien dat de kinderen werden aangemoedigd door hun omgeving om op deze manier te dansen. Op welke manier is dit iets waardoor deze kinderen op een positieve manier vooruit komen?

Ouders, ervaringsdeskundigen, lezers: Wat is jullie mening: is het lachwekkend om een kind een ietwat volwassen look te geven of als een kind al heel volwassen overkomt in zijn gedrag of is het juist zorgwekkend dat kinderen van nu steeds volwassener lijken te worden?

Waar ligt voor jou de grens? Let me know!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!

Bron foto’s: Stylish Eve

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.