Beauty Events Haar Home Lifestyle

REPORT: Luv & Learn Your Hair Event Amsterdam met Taren Guy

25 maart 2014

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver! De Luv & Learn Your Hair Tour van Taren Guy kwam voor de tweede keer naar Nederland. Webshop Natural Black Hair organiseerde het uitverkochte en afgeladen event in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger. ThisGirlSBlackBook was erbij en maakt foto’s van de meest prachtige afro ladies die ze sinds tijden heeft gezien. 

Luv Learn Your Hair Event Amsterdam 2014

Bij binnenkomst zag ik het al: de meest prachtige afro kapsels EVER! Van alle uithoeken waren de dames (en een enkele heer) gearriveerd voor het LLYH event. Het event was verdeeld in diverse gedeeltes. Bij binnenkomst kon je op de foto gaan met je naturalista vriendinnen. Direct daarna werd je verwelkomd door de lovely ladies van The Natural Hair Club, een Facebook groep voor Nederlandse naturalista’s. TNHC heeft sinds kort hun eigen shea butter ontwikkeld, die direct te koop was op het event.

natural hair club

Aan de rechterkant stonden er diverse leuke kraampjes, o.a. van OhMyHair, waar ik de Monoi Oil van DB Naturals kocht. Deze olie wil ik al zo lang uitproberen en aangezien mijn Kinky Curly Oil nu op is, was het tijd om weer iets anders te proberen. Naast de dames van OhMyHair stonden twee kramen met sieraden. Ik ben absoluut gek op sieraden, maar ik werd geroepen door de mooie make-up van Black Opal.

Black Opal LLYH event

En daar had je het kraampje dat ik ook graag wilde bezoeken, namelijk de Huetiful Steamer! De oprichter en eigenaar van de Huetiful steamer, Ken Burkeen, was met zijn team naar Nederland gekomen. Heel erg leuk om hem eens te ontmoeten, een persoon die erg oprecht is. Om eerlijk te zijn hebben we nauwelijks over de steamer gesproken maar meer over hoe hij Nederland vond. Wat wel heel handig was, was dat je de steamer kon kopen met een fikse korting en meteen kon zien hoe de steamer werkte. Zo kwam ik er eindelijk achter hoe het opzetstuk voor het gezicht werkt! Vandaag heb ik de review gemaakt voor de steamer dus die komt gauw online!

huetiful steamer team

Ook She Sells verkocht haar fijne haarspulletjes en sponsor van de avond, Keracare, was ook aanwezig met hun haarproducten. Aan de linkerkant stonden ook diverse kraampjes, zoals Eurydice van Curly Hair Care Company (een haarspa), de dames van Sacha Cosmetics, de mooie sieraden van Poema Jones en de gave gear van Nomi by Nomi Fashion. Natuurlijk kon ik het niet laten om een mooie haarstrik te kopen.

collage nomiOok was er eten te koop, dat helaas in no time uitverkocht was. Erg jammer aangezien er veel hongerige mensen waren en de rotirol (die ik nog net heb kunnen bemachtigen) erg lekker was!

llyh amsterdamNadat ik alle kraampjes had bezocht, begon de show met Taren. Net als vorige keer op het Pearl Event vertelde zij eerst over haar Natural Hair journey. Dat zij van relaxer naar natural ging, van natural naar de natural hair prison en van die natural hair prison eindelijk is waar zij zijn moet: verlost van alle natural hair issues. Zij houdt zich niet langer bezig met hoe ‘defined’ haar krullen zijn, maar heeft alles gewoon losgelaten. Als haar haar ‘frizzy’ zit, dan zit het gewoon zo. Ik denk dat we daar allemaal wat van kunnen leren, om niet de hele tijd naar andere naturalista’s te kijken en te denken: i wish I had that look!

LLYH event Taren Guy AmsterdamBehalve het gesprek met Taren vond er ook een big chop plaats! Die werd gedaan door Samantha Golding (haarstylist van Avlon/KeraCare), die een aantal supergoede haartips gaf die je in een andere post kunt lezen.

panel llyh event taren guyOok was er een panel met the Monroe Sisters, de grappige Janice Deul (lifestyle journaliste) en Sandra Sprott (journaliste/blogger). The Monroe Sisters had ik nooit eerder ontmoet en die vond ik zooo leuk!! Ze waren nog mooier dan op hun videokanaal en heel vriendelijk. De dag na dit event was ik met een aantal andere bloggers en journalisten uitgenodigd op een cruise die werd georganiseerd door Ken Burkeen (Huetiful Steamer), the Monroe Sisters en Myleik Teele (Curlbox). Daar heb ik de zusjes echt kunnen spreken en tips kunnen vragen. Ze waren heel down to earth, totaal geen diva’s en genoten beiden erg van Amsterdam!

tgsbb and monroe sisters

De foto is gemaakt door collega blogger Dali van Styled in Black, wat een te gekke camera had zij zeg! Aan het eind van het event werd het resultaat van de big chop getoond, erg mooi! Ook werden er prijzen uitgereikt voor mooiste jurk en mooiste afro van de avond.

mooiste afro big chop mooiste jurk

En daarna was het tijd om naar huis te gaan. Helaas heb ik geen goodiebag weten te bemachtigen, dus kan ik je niet vertellen wat er exact in zat. Al met al vond ik het een leuke avond, waarbij ik het meest genoot van de fantastische sfeer. Nothing but love and good energy! Iedereen glimlachte naar elkaar, was vriendelijk of gaf complimentjes aan elkaar. Het was echt verfrissend om me te omringen met vrouwen die elkaar zo positief bekijken. Alleen al daarom zeg ik, Taren kom gauw terug!!! We Luv your Luv and Learn Your Hair event!!

Alle foto’s heb ik geplaatst op Facebook in dit album ‘Taren Guy Luv & Learn Your Hair Event Amsterdam”.
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

3 Comments

 • Reply Benay Vaneese 25 maart 2014 at 9:21 PM

  Jaa het was echt leuk!! Dat ze snel maar weer terugkomt.

  • Reply TGSBB 25 maart 2014 at 9:40 PM

   Zeker! Ik vond het te gek!

 • Reply Dali 26 maart 2014 at 10:41 AM

  Het waren twee te gekke avonden. Ik heb, net als jij, ook onwijs genoten! Good people, good vibes, great conversation.

  See ya soon!

  X Dali

  P.S. Leuk dat m’n foto’s toch nog goed van pas kwamen. Thanks for the credits, girl! 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.