Beauty Home Make up

Waar kun je make up kopen en advies krijgen voor de donkere huid?

12 januari 2014

Vorige week maakte ik een lijst met make-upmerken voor de donkere huid die je in Nederland kunt kopen. Nu laat ik je zien waar je als donkere vrouw make-upadvies kan krijgen. Ook geef ik je de adressen en webshops waar je make-up voor de donkere huid kunt kopen. 

Zodat je weet waarom onderstaande adressen in de lijst zijn terecht gekomen, wil ik eerst met je delen waarop ik ze beoordeel. Als ik make-up koop, let ik op verschillende punten, zoals:

– Zijn er testers aanwezig?
– Hoe ziet de winkel eruit?
– Welke kennis heeft de adviseur over de ingrediënten van de producten en de achtergrond van het merk?
– Is de adviseur in staat de juiste kleuren bij mijn huidskleur te vinden?
– Is de adviseur opdringerig? Ik vind niets zo vervelend als een adviseur die je ervan probeert te overtuigen dat je eigenlijk de hele winkel zou moeten kopen, omdat anders je hele make-uplook uit elkaar valt. Ik neem dan direct de benen, want zo iemand is er niet op uit om mij te helpen, maar enkel om geld uit mijn portemonnee te trekken. Eerlijkheid duurt het langst, vind ik.

Misschien vind je me te kritisch, en om eerlijk te zijn ben ik dat ook. Maar dat is omdat ik wil kunnen vertrouwen op het oog van de adviseur, verkoper of make-up artist die mij helpt, aangezien ik zelf geen visagist ben. Als diegene je verkeerd adviseert, zit je met producten die je niet kunt gebruiken en dat is gewoon zonde van je geld. Mocht jij trouwens met onderstaande adresjes ervaring hebben, deel deze dan a.u.b. in de comments. Zo kunnen we informatie delen en uitwisselen met elkaar. En dan nu (tromgeroffel):

Dé adresjes om make up te kopen voor de donkere huid!
Back Stage Amsterdam

Verkoopt: Make-up Studio.
Ervaring: ik heb zelf geen ervaring met Back Stage, maar ik weet dat dit een hele fijne plek is om make-upadvies te krijgen voor elke huidskleur. De make-up die er verkocht wordt, is professionele make-up die vaak door visagisten wordt gekocht. De mensen die er werken hebben zelf een visagie- en/of grimeeropleiding gevolgd en werken daarnaast vaak nog als visagist of grimeur. Zo weet je tenminste dat degene die je adviseert, weet waar hij/zij het over heeft. De prijzen liggen iets lager dan die van MAC Cosmetics, dus een bezoekje aan deze winkel is zeker de moeite waard.

Beauty Fair (Rotterdam) en Pak (Arnhem)

beauty fair rotterdam

Verkoopt: Sleek en  BLACK OPAL.
Ervaring: Beauty Fair is een afrocosmeticawinkel, die naast haarproducten ook cosmetica en make-up verkoopt. Ik ken wel meer afro/haarwinkels zoals Beauty Fair en Pak, en daar heb ik nog nooit een degelijk advies gekregen. Ik ben zelf nog nooit bij Beauty Fair of Pak geweest, dus ik kan je weinig vertellen over de service of het advies dat je daar krijgt. Mocht jij hier wel ervaring mee hebben, feel free to share in de comments.

Bobbi Brown

Verkoopt: make-up voor alle huidskleuren.
Ervaring: in de Bijenkorf (Amsterdam) zit een Bobbi Brown counter, waar je gratis en voor niets make-upadvies kunt krijgen. Erg fijn, omdat de adviseurs totaal niet opdringerig zijn en je ook gewoon laten zien wat ze voor je kunnen doen, zonder dat je gelijk alles hoeft te kopen. Dit vind ik een goede plek om heen te gaan als make-up beginner, al moet ik hier wel bij vermelden dat de make-up van Bobbi Brown van goede kwaliteit, maar niet goedkoop is.

Douglas

Verkoopt: Nouba, Bobbi Brown, black|Up.
Ervaring: een van mijn mooiste lipbalms met kleur heb ik voor het eerst bij Douglas (Kalverstraat, Amsterdam) gekocht. Een geduldige verkoopster bracht me naar de Nouba stand, waar een make-upparadijs zich aan me openbaarde. Eindelijk, mooie kleuren, geweldige pigmenten! Voor torenhoge prijzen, dat wel. Maar ik tastte diep in de buidel en ging voor een fantastische eyeliner én die lipbalm. Toen ik laatst advies wilde hebben over een BB cream, werd ik wederom bij Douglas (Kalvertoren, Amsterdam) erg goed geholpen. De verkoopster kon me iets vertellen over het merk, de ingrediënten en welke kleuren goed zouden matchen bij mijn huid. Ook gaf ze het advies om de make-up niet meteen te kopen, maar eerst in te laten trekken, even aan te voelen hoe mijn huid erop zou reageren en daarna pas een beslissing te nemen. Een eerlijke en kundige verkoopster naar mijn hart. Ik zou dus voor een foundation of BB cream wel naar de Douglas gaan, maar wees voorbereid op de hoge prijzen.

Etos

1 package black opal even true foundation

Verkoopt: BLACK OPAL
Ervaring: gek genoeg had ik laatst bij Etos een redelijk goede ervaring toen ik een lipstick wilde kopen van het huismerk van Etos. Een verkoopster vroeg me vriendelijk of ze me kon helpen, zonder opdringerig te zijn. Ik heb geen advies gekregen over de BLACK OPAL make-up, maar wel een te lichte BB cream gekocht op advies van diezelfde verkoopster. Als je dus echt goed make-upadvies wil voor de donkere huid, is Etos misschien toch niet de place to be.

Flormar

Verkoopt: eigen merk
Ervaring: In de Kalverstraat maakte ik kennis met deze budget make-up winkel. Hoewel het druk was, was de verkoopster in staat mij prima te helpen. Zij hadden diverse foundations en CC creams voor de donkere huid, maar omdat mijn kleur niet voorradig was, nam ik alleen een bronzer, blush en poeder mee.

Hema

1 bb cream hema donkere huid

Verkoopt: eigen merk
Ervaring: Hema heeft tegenwoordig een aantal goede producten voor de donkere huid, BB cream, bronzer, poeder, CC cream, foundation, nude lipstick en concealer.  Toen ik een aantal van deze producten wilde aanschaffen om te testen, ging ik naar de speciale make up winkel van Hema in de Kalverstraat. Daar werken een aantal dames die je goed kunnen adviseren. In de grotere Hema winkels staat er vaak niemand specifiek bij de make-up afdeling. Mocht je dus geen idee hebben welke kleur bij je past, ga dan naar de speciale Hema make up store.

MAC Cosmetics stores

mac nude lipstick

Verkoopt: make-up voor alle huidskleuren.
Ervaring: mijn beste ervaring met make-upadvies heb ik bij de MAC stores. De mensen die er werken zijn niet opdringerig en daarnaast bereid om elke onnozele vraag te beantwoorden. Ook vind ik het fijn om te zien dat je bij elke make-up artist terecht kan, allemaal weten ze om te gaan met de donkere huidskleur. Minder leuk vind ik de prijzen, maar ja, als je kwaliteit wil én een goed advies, dan kost dat blijkbaar wel wat knaken.

Me Gorgeous

me gorgeous logo

Verkoopt: Sleek, Nouba, BLACK OPAL,  Iman Cosmetics, Fashion Fair, Magnifica.
Ervaring: op een rustige dag werd ik geholpen door een zeer vriendelijke dame. Ze was geduldig en liet me vooral de producten van Sleek zien. Hoewel ik haar dus heel vriendelijk en niet opdringerig vond, fungeerde ze aan de andere kant ook niet adviseuse voor de make-up die ze verkocht. Ze kon mij geen gedegen advies geven over een foundation of BB cream voor mijn huidskleur. Het grootste voordeel van de winkels van Me Gorgeous is dat zij een enorm assortiment hebben, vooral een enorme keuze uit Sleek producten. Het nadeel is dat je er niet als leek kunt binnen stappen, tenzij je er als clown ook weer naar buiten wil komen. Je moet zelf weten welke kleuren bij je passen en als je dat weet, kun je er prima terecht voor een foundation, blusher of concealer. Heb je zelf geen idee? Neem dan iemand mee die wel verstand heeft van make-up.

Make Up Studio

4 make up studio concealer palette

Verkoopt: het eigen cosmeticamerk en make-up voor alle huidstinten
Ervaring: Aan de heilige weg tegenover de MAC pro store, zit deze winkel boordevol betaalbare make up. Ik werd er vriendelijk geadviseerd over de concealer, die heel betaalbaar is. Ook heb ik een aantal goede kwasten van Make-up Studio die echt al heel lang meegaan. Mijn review van de concealer palette lees je hier.

Nubian Queen Cosmetics

Verkoopt: het eigen cosmeticamerk en make-up voor de donkere huid.
Ervaring: ik heb zelf geen ervaring met de winkel, noch met het merk, maar las wel verschillende ervaringen met de winkel. De een was er niet zo tevreden over omdat ze niet de juiste kleur kon vinden en de ander was juist heel tevreden over NQ Cosmetics, omdat ze haar perfecte kleur ter plekke voor haar konden mengen. Tijd om het eens zelf uit te proberen. Zodra ik dat heb gedaan, zal ik dit stukje updaten.

Skins Cosmetics

7 Laura Mercier secret concealerVerkoopt: Laura Mercier.
Ervaring: Als ik ergens graag heen ga, is het Skins Cosmetics wel. Ik kom er niet met een lege portomonnee, want nagenoeg alle artikelen zijn flink geprijsd. Maar, ik kan het echt garanderen: once you go Skins, you never go back!! Ik houd van hun niche merken en goed advies. Ik ben er altijd heel goed geholpen door Amanda Rijff, de topvisagiste van Laura Mercier. Helaas werkt zij niet meer in de winkel, maar kan je alsnog door de rest van de dames erg goed worden geholpen. Ik  zweer bij de mascara en primer van dit merk, ook heb ik de Secret Concealer. Mocht je erg twijfelen of dit wel je geld waard is, vraag dan gerust een sample. De vriendelijke dames zijn nooit te beroerd om je hiermee te helpen.

Yves Rocher

Verkoopt: cosmetica en make-up. De make-up is niet perse voor de donkere huid, maar het merk verkoopt wel foundations die perfect matchen met de donkere huid.
Ervaring: ik ben naar een Yves Rocher-winkel geweest in Hoog Catharijne (Utrecht), waar het sowieso even duurde voordat de verkoopster mij hielp. Toen ik haar vroeg om een BB cream voor de donkere huid, zei ze dat ze die niet had maar dat een foundation bijna hetzelfde is. Ik moet zeggen, de foundations die ze mij liet zien, waren echt geschikt voor de donkere huid. Ik heb het niet op mijn gezicht geprobeerd, en zou niet als leek deze Yves Rocher binnen stappen om een foundation te kopen. Maar mocht je weten welke kleur goed bij jouw huid past, dan kun je zeker de kans wagen.

Naast de fysieke winkels, zijn er natuurlijk ook webshops waar je make-up kunt kopen voor de donkere huid:

Divine Beauty

Verkoopt: Black Opal, Island Beauty, Magnifica, Bronze
Ervaring: Geen.

She Sells 

Verkoopt: Sacha Cosmetics, Iman Cosmetics, Flori Roberts, Black Opal
Ervaring: ik heb alleen haarproducten bij She Sells gekocht en die waren prima.

Shimai 

shimai logo

Verkoopt: Smashit.
Ervaring: ik vind het merk Smashit geweldig! Een van de weinige merken foundation die niet aanvoelt als een dikke laag pancake. Je kunt testers bestellen voordat je de foundation koopt. Ik heb vaker dingen bij Shimai besteld en hun service ervaren als betrouwbaar, snel en goed.

Deel deze post gerust met mensen die op zoek zijn naar adresjes om make-up voor de donkere huid te kopen.
LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!

Informatie en verkooppunten onder voorbehoud.

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

6 Comments

 • Reply Joyce 19 juni 2014 at 3:36 PM

  Helaas heb ik met Mac (De Bijenkorf) een zeer slechte ervaring. Voor veel geld een totaal verkeerde kleur opgedrongen gekregen door een – net als ik – getinte verkoopster, waarvan ik dacht dat zij – of all people wist – waarover ze het had. Ik het kunstlicht leek het goed, maar toen ik het de volgende ochtend opsmeerde en in het daglicht keek, was ik compleet oranje. Nooit meer Mac voor mij!!!

  • Reply TGSBB 19 juni 2014 at 3:46 PM

   Dag joyce,
   Wat vervelend van je ervaring zeg! Ik had ook een hele stomme mac ervaring maar dan in new york. Bottom line, vertrouw toch je eigen gevoel. Soms hebben de meest ervaren make up artist ook niet het juiste oog. Oranje is nooit een leuke look..

 • Reply Joyce 19 juni 2014 at 3:42 PM

  Ik mis helaas Joe Blasco in de beoordeling. Na jarenlang van alles geprobeerd te hebben, heb ik eindelijke de juiste kleurtoon gevonden dankzij zeer kundige verkoopsters bij Sandra Hair and Beauty Center in Den Haag (www.s-centre.com). Joe Blasco heeft ook zeer goede producten om melasma mee te camoufleren. (Helaas ben ik op dit gebied ervaringsdeskundige.) De prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend en het gaat erg lang mee.

  • Reply TGSBB 19 juni 2014 at 3:47 PM

   Oh wat handig zeg! Die ga ik toevoegen. Is het prijzig?

 • Reply Mayra 26 februari 2015 at 3:43 PM

  Ik woon in Tilburg, een vrij gekleurde stad.. Maar toch zijn er beautywinkels waar ik niet heen ga, omdat ze domme adviezen geven of gewoon op mij neer kijken, ook al draag ik gucci’s en een dikke portemonnee, voor goed en gemeend advies ga ik naar Ici Paris in het filliaal van vroom en dreesman, er is wel een douglas en een aparte ici paris winkel in onze stad maar daar behandelen ze me als stront, no way dat ik daar ook maar 1 euro uitgeef..

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.