Home Life Must See

MEDIA: Artikel Marie Claire over Black Fashion

19 augustus 2013

Een van de redenen dat ik ThisGirlSBlackBook heb opgezet is, omdat ik vind dat er te weinig donkere mensen te zien zijn in de Nederlandse magazines. Ik vind ik het dan fijn ook als er een magazine wel schrijft over black beauty, mode of lifestyle. Een van mijn favoriete magazines Marie-Claire plaatste in hun september issue een artikel over black fashion. HULDE!

marie claire

Al eerder schreef journaliste Jonna ter Veer artikelen over black beauty, mode en lifestyle, waar ik ook erg blij mee was. Dit fijne artikel is deels een interview met Senegalese ontwerpster Adama Paris, die al elf jaar lang Dakar Fashion Week en sinds twee jaar Black Fashion Week in Parijs organiseert. Adama vertelt in het interview dat er bewustwording moet worden gecreëerd, vooral in de modewereld. Ik ben erg blij dat zij dit initiatief heeft genomen en hoop dat men wereldwijd oppikt dat African Fashion booming is. Het mooist zou ik vinden als een aparte Black Fashion Week niet meer nodig is, maar dat Afrikaanse of Black fashion geïntegreerd zou kunnen worden in de reguliere fashionweeks.

Leuk detail van het artikel vind ik het linkerkader, waar een top 10 Black Fashion momenten is opgesteld. Mijn favoriet is nummer 2: Yves Saint Laurent was de eerste blanke designer die Afrika op de internationale modekaart zette met zijn African Collection én de eerste die donkere modellen gebruikte voor zijn shows. Leuk weetje!

Jonna en Marie Claire: ga zo door!! En voor de andere magazines: please read and follow!

Spread MC

Ik heb het artikel voor je ingescand om te bekijken. Als je het hele artikel wilt lezen, race naar de winkel voor de september issue van Marie Claire.

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

4 Comments

 • Reply Rowan 19 augustus 2013 at 1:00 PM

  Me likey!

  • Reply TGSBB 19 augustus 2013 at 11:04 PM

   Gaaf He??? Zoooo happy ermee 🙂

 • Reply Saskia Olivieira 21 augustus 2013 at 7:43 PM

  Supergoed om dit artikel te lezen! Het is namelijk nodig om meer etnische modellen op de covers van magazines te zien, maar ook in de media. Mijn dochter leest graag de glossy’s, maar ziet daar niets in staan ( modellen) waar zij zich mee zou kunnen identificeren en ook ik niet. Meer diversiteit anno 2013!

  Liefs Saskia

  • Reply TGSBB 22 augustus 2013 at 1:32 PM

   Dankjewel Saskia voor je reactie, ik hoop dat ze er veeel meer aan gaan doen. Dat dit geen uitzondering maar regel wordt en dat wij het niet eens meer opmerken als er een donker model in staat.
   Grts Tewa

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.