Home Life Lifestyle Travel Travel lifestyle

Mijn meest memorabele reiservaringen, part 1

21 februari 2016

Toen ik laatst oude reisfoto’s aan het bekijken was, kwamen er allemaal herinneringen bij me naar boven. Wat is reizen toch heerlijk en wat heb ik toch een leuke, grappige en soms bizarre momenten meegemaakt. In deze post deel I van mijn 5 meest bizarre/bijzondere/memorable reiservaringen. Reizen is zo mooi, juist omdat je ervaringen opdoet, the good the bad and the ugly.

Couchsurfen bij drie onbekende jongens

Soms vind ik mezelf een enorm tegenstrijdig type: ik houd heel erg van dingen plannen, maar toch ben ik gek op avontuur en onverwachtse wendingen. In Brazilie koos ik ervoor om bij onbekenden te couchsurfen. Couchsurfen is een manier van reizen waarbij je bij onbekende locals kunt logeren. In Amsterdam ben ik jarenlang host geweest voor verschillende couchsurfers dus leek het mij leuk om ook eens de andere kant te zien.

In Florianopolis mailde ik een Braziliaanse jongen die mij betrouwbaar leek. Hij mailde al gauw terug; ik kon bij hem en zijn huisgenoten logeren! Ik was erg blij, maar op weg erheen bekroop me een raar gevoel…Drie onbekende mannen in een huis, hm. What was I thinking? Tussendoor stuurde hij me een sms dat zijn huisgenoot mij zou komen ophalen met de auto.

Ik zag de krantenkoppen al: “Nederlandse toeriste spoorloos verdwenen tijdens onbezonnen couchsurfavontuur.” Eenmaal op het station aangekomen bonsde mijn hart in mijn keel toen er een jongen op me kwam afgelopen. “Are you Tewa?” Ik knikte ja. Hij zag er ‘gewoon’ uit, maar ja seriemoordenaar staat op niemands hoofd geschreven. Mijn gedachten vlogen alle kanten op: moet ik hem vertrouwen of zal ik zeggen dat ik toch ergens anders heen ga?

Ik besloot op mijn intuitie te vertrouwen en ging met hem mee. We reden en reden tot we bij een woonwijk aankwamen waar hij en inderdaad twee andere jongens woonden. Opgelucht durfde ik adem te halen. Uiteindelijk ben ik maar liefst 10 dagen daar gebleven en hebben we leuk contact gehouden. Toch vond ik dit een bizarre ervaring, mede omdat ik mezelf en mijn wantrouwen in de mens heel erg tegenkwam en dat (gelukkig) geheel onterecht bleek te zijn.

Gekust door kakkerlakken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen ik in Buenos Aires na een enorme zoektocht met allerlei rare huisgenoten eindelijk een studio voor mezelf alleen vond, was ik door het dolle heen. De perfecte wijk, een plekje voor mezelf en betaalbaar! Het was er klein maar fijn met één klein raam vlak boven mijn bed.

Mijn bovenbuurman was een fervent liefhebber van Cumbia muziek, die hij van ’s ochtends vroeg tot ’s avond laat draaide. Ook was hij gek op de Argentijnse parilla, waarbij je een heleboel soorten vlees op de barbecue gooit. Helaas was hij niet de schoonste, dus maakte hij zijn barbecue nooit schoon en liet hij die op het terras staan.

Daar kwam uiteraard veel ongedierte op af, waaronder kakkerlakken. Omdat het toentertijd bloedheet was, sliep ik met dat kleine raampje open. Op een nacht lag ik in een diepe slaap toen ik ineens iets over mijn arm voelde rennen richting mijn gezicht…

In een flits was ik klaarwakker en in een soort reflex pakte ik datgene vast wat over mijn arm liep. Ik sprong uit mijn bed en deed het licht aan om te kijken wat ik in mijn hand had. Ik viel echt bijna flauw toen ik zag dat het een enorme kakkerlak was!!! Ooooh, ik krijg er weer de rillingen van!! Zoooo ontzettend vies was het! Ik heb zooo hard gegild en die kakkerlak had ik van schrik losgelaten waardoor hij over mijn bed door de kamer sprintte.

Die nacht heb ik geen oog dicht gedaan. De volgende dag heb ik de Argentijnse verdelgingsdienst gebeld die met een spul zo giftig als wat langskwam en mijn studiootje ontsmette. Hoewel ik er niet meer ‘gekust werd door de kakkerlakken’, heb ik er nooit meer lekker geslapen.

Beware of the ants!

Suriname 3 2010 081

Toen ik jonger was en voor het eerste naar Suriname ging, mocht een bezoekje aan de Brownsberg natuurlijk niet ontbreken. Op gympies wandelden we door het bos waar de gids ons allerlei dingen aanwees, waaronder een mierennest.

Hij vertelde erbij dat de mierennesten een soort magische kracht hebben, waardoor in het verleden mensen ziek werden als ze het nest wilden weghalen of aanraken. Sommigen gingen zelfs dood, volgens hem.

Ik zal eerlijk zijn: de gids was een tikkeltje karikaturaal. Hij vertelde zijn sterke verhalen met veel bombarie, waardoor we het allemaal met een korreltje zout namen. Mijn zusje ook. Zij nam een foto van het enorme mierennest. Niets aan de hand, dacht ze.

Eenmaal terug in Nederland lieten we alle fotorolletjes ontwikkelen. De koude rillingen liepen over mijn lijf toen ik zag dat alle foto’s waren gelukt tot die van het mierennest. Alles wat daarna op het rolletje kwam, was niet te zien, mislukt of vaag. Volgende keer toch maar beter luisteren naar sterke verhalen van de gids…

Betast en bestolen worden in Argentinie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een paar dagen nadat ik was aangekomen in Buenos Aires, besloot ik lekker op de bonnefooi door de binnenstad te wandelen. Al gauw merkte ik dat ik opviel. Die dag was ik nog niet één ander donker persoon tegengekomen. Men wist dat ik toerist was door mijn huidskleur en de meeste mensen spraken me vriendelijk aan.

Nadat ik wat had gegeten in een soort buurtcafeetje besloot ik mijn biezen te pakken en weer verder te gaan. In mijn Lonely Planet had ik net gelezen dat de binnenstad berucht was om haar zakkenrollers. Ik had geen tas bij me maar had mijn geld in een klein zakje in mijn spijkerjasje gestopt. Ik had genoeg geld bij me voor wat eten en een eventuele taxi terug naar mijn hostel.

Terwijl ik mijn tocht vervolgde door het centrum werd mijn aandacht ineens getrokken door een stel muzikanten. Ik was helemaal in die ekte ekte backpackersvibe en besloot lekker mee te dansen op de muziek. Ineens botste er een man KEIHARD tegen me op. Zo hard dat ik echt even van mijn apropos was. In die twee seconden voelde ik zijn handen zoeken naar een tasje of ander materiaal (zoals een heuptasje) dat ik op mijn lijf zou kunnen hebben geplakt.

Letterlijk binnen twee seconden had hij mij helemaal doorzocht op kostbare spullen!! Ik voelde het gebeuren maar het gebeurde zo snel dat ik er niets tegen kon doen. Gelukkig wist hij niet dat ik mijn geld in een zakje in mijn spijkerjasje had.

Na dit incident weet ik dat eigenlijk maar 1 ding zeker: ook al heb je je kostbaarheden nog zo goed bewaard in een buiktasje of nektasje, als men je wil beroven, vindt men wel een manier om dat te doen. En het ergste is, je hebt het pas door als het is gebeurd.

Dit was deel 1 van mijn meest memorabele reiservaring, welke reiservaring is jou altijd bijgebleven? Groetjes Tewa

TGSBB NEWSletter

Schrijf je in voor de TGSBB nieuwsbrief! Hierin word je op de hoogte gehouden van alle nieuwe blogposts, winacties, data kookworkshops, recepten en nog veel meer leuks! Wil je je inschrijven, dan kun je dat hieronder doen (let op: pas na bevestiging van je emailadres sta je ingeschreven)LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.