Home Life Mommy

Mijn allereerste moederdag én a big announcement!!

10 mei 2015

Een jaar geleden scheef ik deze post over het moederschap. Ik kon toen nog niet bekend maken dat ik moeder zou worden, omdat ik nog zo kort zwanger was. Dit jaar wil ik er uitgebreider aandacht aan besteden, ook omdat ik erg leuk nieuws heb!

Oh my…het is een groot cliché, maar echt waar: wat gaat de tijd snel! Zo kon ik mij vorig jaar niet eens voorstellen hoe het is om een luier te verschonen. Inmiddels is baby Ella alweer vijf maanden oud. Soms kijk ik in de spiegel en denk ik: HUH ben ik dat echt? Moeder met een kind? Ja, dit ben ik en dit is mijn leven als moeder. Daar hoort natuurlijk ook een speciale dag bij die we vandaag vieren.

ik en laatje

Ellaatje en ik

Voor mij is dit de allereerste moederdag en ik bemerkte dat ik die heel anders beleef als nieuwbakken moeder. Misschien herken je ook de volgende dingen die mij opvielen:

* Dat je uberhaupt moederdag wil vieren

Ik kom uit een gezin waarbij mijn moeder al jaren roept dat ze geen moederdag wil vieren omdat ze het een té commerciele dag vindt geworden. Daardoor heb ik ook al jaren geen echte moederdag gevierd. Als kind maakte ik wel een mooie tekening of iets dergelijks en dat werd altijd door mijn moeder met veel enthousiasme ontvangen, maar de laatste 15 jaar is moederdag just an ordinary day.

Hierdoor dacht ik al die jaren dat ik zelf ook geen moederdag wilde vieren. But I Was Wrong! Ik wil het! Ik verdien het!

Dan ben ik maar een commercieel monster, maar ik wil eens per jaar extreem in de watten worden gelegd voor datgene dat in principe elke dag voor lief wordt genomen: dat je altijd 100% klaarstaat voor je kind (en man).

* Dat je smelt bij de aanblik van kinderen die een moederdagcadeautje kopen van hun zakgeld

Vorig jaar zag ik ze ook hoor, kinderen die hun spaarpot leegden voor hun moederdagcadeau. Maar toen deed het me eigenlijk niet zoveel en vond ik het iets vanzelfsprekender.

Dit jaar kreeg ik een jongetje in de winkel dat een speciaal pakketje wilde kopen voor zijn moeder. Hij had met moeite €15 gespaard omdat hij ‘iets groots’ wilde kopen. Je voelt hem al aankomen, ik moest mijn tranen even wegslikken. *emo alert* Omdat ik nu moeder ben, lijk ik extra gevoelig voor zulke kinderen die iets liefs willen doen voor hun moeder.

*Dat je als moeder absoluut een speciale dag verdient

Zoals ik eerder al zei, is het inderdaad één grote commerciële dag geworden, maar ik heb daar geen problemen mee. Moeders (en vaders) worden naar mijn smaak te weinig in het zonnetje gezet. Ja tuurlijk kies je zelf voor een kind, maar dat betekent toch niet dat je er niet extra voor beloond mag worden als je je uiterste best doet?

*Dat je toch stiekem hoopt dat je lief je niet is vergeten met moederdag

Ik ben een van die mensen die stoer zei dat ze het niet erg vond als haar vriend geen moederdag zou willen vieren. Wrong Again! Ik heb al de nodige folders laten slingeren en hints laten vallen over mijn eerste moederdag. Ik wacht op brunch as we speak…. ;P

Alle grappen op een stok, het gaat natuurlijk niet om wat hij doet, maar om de waardering.

*Dat je meer dan ooit beseft hoe pijnlijk deze dag voor sommige mensen kan zijn, als je bijvoorbeeld een kindje hebt verloren, graag wenst of als je zelf net je moeder hebt verloren.

Dit. Meer dan ooit zie ik in hoe pijnlijk moederdag ook kan zijn. Dat je zo geconfronteerd wordt met iets dat je heel graag zou willen en zo graag zou vieren, maar dat niet kan. Dat je op deze dag misschien wel wordt herinnerd aan hoe je de dag zou kunnen vieren, maar dat nooit meer zo wordt. Moederdag is niet alleen een dag van liefde, maar ook helaas voor sommigen een dag van pijn, verdriet en gemis. Dat realiseer ik me nu pas echt.

En dan nu tijd voor weer iets luchtigers: the big announcement:

Uhm….voordat je denkt dat ik weer zwanger ben, nee, dat is niet het geval. Ik mag voorlopig niet zwanger worden doordat ik een keizersnede heb gehad en eerlijk gezegd zou ik het ook niet zien zitten voor mezelf, zo kort achter elkaar.

Wat is het nieuws dan wel?

Ik kondigde ooit aan dat This Girl S Black Book geen This Girl S Black Baby-Book zou worden. Daar kreeg ik zoveel lieve en aanmoedigende mails over, waarom dat niet zou kunnen? Voor mijn gevoel is TGSBB mijn blog waar ik interessant ‘donker’ nieuws breng en daar passen persoonlijke babyartikelen niet bij.

Toch merk ik als nieuwbakken moeder dat ik het leuk vind om zo nu en dan babypost te lezen én te schrijven. Vanaf nu zal ik dat dus ook gaan doen op This Girl S Black Book! Niet te veel/vaak, slechts eens in de twee weken om te bekijken hoe het bevalt.

Want, eerlijk is eerlijk, mocht er toch geen animo voor zijn, dan gaan we gewoon weer terug naar het oude.

mommy posts

Wat kun je de komende tijd voor artikelen verwachten onder het nieuwe kopje: MOMMY

-kroeshaarkapsels en tips voor kinderen
-multiculturele uitjes voor kinderen
-zwangerschapscadeau tips voor donkere moeders
-Of een Surinaamse kraamhulp beter/anders is dan een Nederlandse kraamhulp?
-Hoe organiseer je een multiculturele babyshower?
-Waarom kritiek geven op het kroeshaar van een kind van een andere moeder nooit een goed idee is.

En nog veeeeel meer! De komende tijd zullen de MOMMY artikelen verschijnen elke twee weken op de vrijdag. Er zijn al een flink aantal artikelen onder dit kopje te vinden, dus neem hier gerust een kijkje. Suggesties of vragen kun je achterlaten in de comments.

Ik hoop dat jullie het leuk zullen vinden en kijk uit naar jullie feedback!

Veel liefs, Tewa.

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

1 Comment

  • Reply Carla Muller Tafleur 11 mei 2015 at 10:06 AM

    Hoi, Tewa, leuk geschreven hoor, over moederdag!!! Zoals je al vermeld hebt: ik hoop áltijd dat deze dag zo snel mogelijk voorbij is. Toch zijn er 2 redenen waarom ik erbij stilsta: mijn 91 jarige, liefste moeder van de hele wereld, is er gelukkig nog én mijn dochter, Tewa, met onze prachtige kleindochter, Ella, dus nu ook moeder. Ga zo door met mooie, interessante verhalen schrijven! Véél liefs, moeder Carla.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.