Beauty Body Home Life

Mijn favoriete massage plekken in Amsterdam

23 september 2014

Mijn favoriete massage plekken in Amsterdam deel ik vandaag met iedereen! Zelf vond ik het altijd lastig om een vaste massage plek te vinden bij wie ik mij op mijn gemak voelde en waar ik echt kon ontspannen. Daarnaast is het ook een uitdaging om een betaalbare masseuse te vinden. Maar het is mij gelukt, dit zijn mijn drie favoriete plekken om een goede en betaalbare massage te krijgen in Amsterdam!

massage amsterdam

Ontspanning voor geest en lichaam

Als ik weleens vertel dat ik een afspraak heb bij de masseuse/masseur word ik weleens raar aangekeken. Sommige mensen vinden het een luxe, terwijl ik massages voor mij zie als noodzaak. En no offense to the boyfriend, maar ik laat het graag door een professional doen, omdat die echt weet wat hij/zij doet. Om het nemen van een massage toegankelijker te maken, vraag ik vaak voor de feestdagen of mijn verjaardag een massage bij een van mijn drie favoriete plekken. Zo hoeft het helemaal geen grote vaste kostenpost te worden. Ook zie ik het als noodzaak om geregeld tot rust te komen, omdat ik jarenlang RSI heb gehad en door te ontspannen en massages te nemen, ik daar eindelijk van af ben gekomen.

Tijd voor jezelf nemen

Hoe vaak denk je nu echt aan jezelf? Hoe vaak neem je nu echt de tijd voor jezelf, om jezelf te verwennen? Ik merk dat ik teveel aan anderen dacht en te weinig compassie met mezelf had. Eens in de zoveel tijd jezelf verwennen met een massage is in mijn ogen geen overbodige luxe. Ik bespaar nu op andere dingen, maar niet meer op mezelf.

Beste massages in Amsterdam

Daarom deel ik graag mijn favoriete massage plekken in Amsterdam, met omschrijving voor wie de masseur/masseuse geschikt is:

Pereg Ayurvedische massage, Nathalie Janssen

nathalie pereg massageVia een Strawberry Earth Deal leerde ik Nathalie kennen. Mijn vriend had deze bon gekocht maar kwam erachter dat ze alleen vrouwen masseert en gaf zo de bon aan mij. Op haar site legt ze uit dat ze aryuvedische massage geeft (inderdaad alleen aan vrouwen, zodat de energie niet mengt). Ook stond erbij dat ze buikmassages gaf.

Even twijfelde ik, is dit niet te zweefy wavy? Maar toen ik eenmaal aankwam bij haar praktijk zag ik dat Nathalie gewoon een leuke meid is, geen tierelantijntjes figuur omringd door wierookwalmen. De ruimte waar ze in masseert is knus, maar comfortabel. De eerste keer stelde ze voor om een half uur buikmassage te doen en het resterende half uur een full body. Ik twijfelde erg, omdat ik mijn buik best wel een intieme plek vind. Toch ging ik ervoor!

De buikmassage is een van de meest bizarre ervaringen die ik ooit heb mogen ervaren. In je buik zitten namelijk al je emoties opgekropt en door dat te masseren laat je die emoties ineens los. Je raadt het al: onverwerkt leed, spanningen, ontevredenheid, alles komt eruit.

Nathalie vertelde mij ook wat ze voelde aan mijn buik, enigszins cryptisch, maar ik herkende alles wat ze mij vertelde. Zo vertelde ze dat mijn buik last heeft van witte draden, (dit is melk en yoghurt, waar ik niet goed tegenkan). Niet alleen is dit slecht voor mijn darmen maar dit heeft ook invloed op mijn huid en emoties. Ik had een afspraak voor 1 uur, maar ging er pas anderhalf uur later weg. Ik voelde mij twintig kilo lichter, helder in mijn hoofd en mijn buik en lijf waren heel erg ontspannen.

Ik ga graag naar Nathalie wanneer ik vastzit, creatief of emotioneel. Ook geef ik de massage cadeau aan vriendinnen die wel wat (emotionele) ontspanning kunnen gebruiken. De massages zijn te boeken vanaf een half uur voor €30 (check de prijslijst hier) en zijn te boeken via haar website of email. Zoals je misschien al doorhebt, dit is wel een type massage waar je voor open moet staan. Perfect voor als je een zware periode achter de rug hebt en weer emotioneel in balans wil komen.

Sauna Deco of Mahara Fleur Tonino

Eerst had ik een andere favoriet, maar daar leerde ik mijn beste masseuse ooit kennen: Fleur Tonino. Zij masseert nu klanten op twee andere plekken: Sauna Deco en Mahara. Ik ben onlangs weer bij haar geweest en ik zou het liefste elke week willen gaan, ze is zó ontzettend goed! Ze masseert intuïtief, wat inhoudt dat zij aanvoelt welke plekken meer aandacht nodig hebben.

Zo bleek ik enorme kramp te hebben in een van mijn benen, omdat ik dat been onbewust altijd aanspan. Fleur wist dit zo los te masseren dat ik echt helemaal ontspannen werd. Ik moet wel zeggen dat ze niet heel zacht masseert, dus als je van de zachte aanpak bent, is dit misschien niet helemaal jouw ding.

Ik heb normaal ook altijd dat ik het eerste kwartier even mezelf op mijn gemak moet voelen en het even tijd kost om mezelf te ontspannen. Bij Fleur ben ik eigenlijk altijd gelijk relaxed.

Als je een massage bij Fleur in Sauna Deco wil inboeken, kost het €60 voor 55 minuten. Ook masseert ze bij het net geopende Mahara Holistic Lifestyle en dat kost €75 voor 1,5 uur. Je kunt boeken door haar zelf te contacteren: 06- 24692242.

Geschikt voor:  ultimate relaxation. De massages van Fleur staan in mijn top 3 beste massages ooit. Niet alleen ik, maar ook mijn vriend, moeder en zus gaan naar haar toe om te ontspannen. Als je even een zware tijd hebt gehad of veel stress op je werk, moeder-stress, you name it, bij Fleur kom je echt tot rust en laat je alles gaan.

House of Tanuki, Anneriek Schuurman

anneriek

Als je op zoek bent naar een helende massage, omdat je bijvoorbeeld al een tijdje niet weet wat je wil of gestressed bent. Anneriek is een zeer ervaren masseuse die naast massages energetische behandelingen geeft, tarot lezingen, coaching en healing doet.

Ze werkt tijdens de massage met chakra’s en energiebanen en richt zich op heling, bewustzijn en verlichting. Omdat ze heldervoelend is, kan ze je ook vertellen wat ze waarneemt tijdens de behandeling.

Een ander groot pluspunt vind ik dat haar massages betaalbaar zijn, €45 per uur. Zo kunnen ook mensen met een kleiner budget een fantastische massage inboeken. Je kunt contact opnemen met haar via whatsapp (0650914074) of haar Facebookpagina om een behandeling in haar praktijk in Amsterdam centrum te boeken. LET OP: VROUWEN ONLY! Alleen dames!! 

Geschikt voor: emotionele en lichamelijke healing. Zoals je leest, is dit geen recht toe recht aan massage die zich enkel op het lijf richt. Bij haar zijn lichaam en geest verbonden en zorgt ze ervoor dat de balans in zowel je lijf als je hoofd weer terug komt. Als je hiervoor open staat en van houdt, is dit absoluut een aanrader.

Dit waren mijn drie favoriete massageplekken in Amsterdam! Ik ben heel erg benieuwd naar jouw favoriete massageplek!

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

4 Comments

 • Reply Elsa 13 september 2015 at 8:53 PM

  Bedankt voor je geweldige tips! Heel blij mee :-))

  • Reply TGSBB 13 september 2015 at 9:23 PM

   Graag gedaan!

 • Reply Lisa 2 mei 2017 at 9:44 AM

  Super blij met deze tips. Vooral de laatste spreekt mij aan 🙂 ben benieuwd!!

  • Reply TGSBB 3 mei 2017 at 12:09 AM

   Dag lisa
   Ja Anneriek is fantastisch!! Laat je het me weten als je er bent geweest! Groetjes Tewa

  Leave a Reply