Beauty Body Home Life

Mijn favoriete massage plekken in Amsterdam

23 september 2014

Mijn favoriete massage plekken in Amsterdam deel ik vandaag met iedereen! Zelf vond ik het altijd lastig om een vaste massage plek te vinden bij wie ik mij op mijn gemak voelde en waar ik echt kon ontspannen. Daarnaast is het ook een uitdaging om een betaalbare masseuse te vinden. Maar het is mij gelukt, dit zijn mijn drie favoriete plekken om een goede en betaalbare massage te krijgen in Amsterdam!

massage amsterdam

Ontspanning voor geest en lichaam

Als ik weleens vertel dat ik een afspraak heb bij de masseuse/masseur word ik weleens raar aangekeken. Sommige mensen vinden het een luxe, terwijl ik massages voor mij zie als noodzaak. En no offense to the boyfriend, maar ik laat het graag door een professional doen, omdat die echt weet wat hij/zij doet. Om het nemen van een massage toegankelijker te maken, vraag ik vaak voor de feestdagen of mijn verjaardag een massage bij een van mijn drie favoriete plekken. Zo hoeft het helemaal geen grote vaste kostenpost te worden. Ook zie ik het als noodzaak om geregeld tot rust te komen, omdat ik jarenlang RSI heb gehad en door te ontspannen en massages te nemen, ik daar eindelijk van af ben gekomen.

Tijd voor jezelf nemen

Hoe vaak denk je nu echt aan jezelf? Hoe vaak neem je nu echt de tijd voor jezelf, om jezelf te verwennen? Ik merk dat ik teveel aan anderen dacht en te weinig compassie met mezelf had. Eens in de zoveel tijd jezelf verwennen met een massage is in mijn ogen geen overbodige luxe. Ik bespaar nu op andere dingen, maar niet meer op mezelf.

Beste massages in Amsterdam

Daarom deel ik graag mijn favoriete massage plekken in Amsterdam, met omschrijving voor wie de masseur/masseuse geschikt is:

Pereg Ayurvedische massage, Nathalie Janssen

nathalie pereg massageJaren geleden leerde ik Nathalie kennen en inmiddels ga ik al bijna een jaar maandelijks naar haar toe voor een energetische ayurvedische massage waarbij zij aanvoelt wat er speelt in mijn lichaam en hoofd. Op haar site legt ze uit dat ze helende en holistische massages geeft, alleen aan vrouwen.

Ik ga graag naar Nathalie wanneer ik even een pittige tijd heb gehad of tegemoet ga. Toen mijn vader overleed had ik uiteraard veel verdriet, maar kwam dit er niet uit in tranen maar in lichamelijke pijn. Zij wist mij op die plekken te masseren waardoor het verdriet letterlijk loskwam. Ik heb gebruld en gehuild als een leeuw (yes, the ugly cry), maar dit luchtte zo op dat ik hierna zijn dood veel beter een plekje kon geven.

Inmiddels zie ik Nathalie als een soort lifecoach, wat ze naast massages geven ook doet, omdat ze mij confronteert met de dingen die niet altijd even goed lopen. Soms voel ik me niet senang, maar kan ik er zelf niet de vinger op leggen waar het nou aan ligt. Dan ben ik heel blij als ik naar Nathalie ga, want als ik bij haar vandaan kom ben ik vrijwel altijd opgelucht en veel helderder in mijn hoofd.

Omdat zij masseert op emotioneel niveau en de vinger precies op de zere plek kan leggen, geef ik de massage ook vaak cadeau aan vriendinnen die wel wat emotionele ontspanning of ontlading kunnen gebruiken. De massages zijn te boeken vanaf 60 minuten voor €60 (check de prijslijst hier) en zijn te boeken via haar website of email. Ik koop zelf altijd de 5-rittenkaart met 5 massages van 90 minuten voor €340. Het is even een uitgave in één keer, maar wat ik ervoor terug krijg is onbetaalbaar 🙂

Geschikt voor: Perfect voor als je een zware periode achter de rug hebt en weer emotioneel in balans wil komen. Ook voor mensen die voor anderen altijd doen voorkomen alsof alles goed gaan; bij haar valt je schild absoluut weg en kun je je niet anders voordoen dan je bent.

Sauna Deco of Mahara Fleur Tonino

Een van mijn favo masseuses is Fleur Tonino, een fijn mens en een fantastische masseuse. Ik ben onlangs weer bij haar geweest en ik zou het liefste elke week willen gaan, ze is zó ontzettend goed! Ze masseert intuïtief, wat inhoudt dat zij aanvoelt welke plekken meer aandacht nodig hebben.

Zo bleek ik enorme kramp te hebben in een van mijn benen, omdat ik dat been onbewust altijd aanspan. Fleur wist dit zo los te masseren dat ik echt helemaal ontspannen werd. Ik moet wel zeggen dat ze niet heel zacht masseert, dus als je van de zachte aanpak bent, is dit misschien niet helemaal jouw ding.

Ik heb normaal ook altijd dat ik het eerste kwartier even mezelf op mijn gemak moet voelen en het even tijd kost om mezelf te ontspannen. Bij Fleur ben ik eigenlijk altijd gelijk relaxed.

Als je een massage bij Fleur in Sauna Deco wil inboeken, kost het €60 voor 55 minuten. Je kunt een massage boeken door haar zelf te contacteren: 06- 24692242.

Geschikt voor:  ultimate relaxation. De massages van Fleur staan in mijn top 3 beste massages ooit. Niet alleen ik, maar ook mijn man, moeder en zus gaan naar haar toe om de spieren te ontspannen. Zij geeft een fysio achtige massage die de spieren echt flink losmaakt.

House of Tanuki, Anneriek Schuurman

anneriek

Anneriek is mijn favo adresje voor als ik erg gestressed bent of merk dat ik energetisch op raak. Anneriek is een zeer ervaren masseuse die naast massages energetische behandelingen geeft, tarot lezingen, coaching en healing doet.

Ze werkt tijdens de massage met chakra’s en energiebanen en richt zich op heling, bewustzijn en verlichting. Omdat ze heldervoelend is, kan ze je ook vertellen wat ze waarneemt tijdens de behandeling. Wat erg prettig is, naast haar stevige massages, is dat ze echt de tijd voor je neemt om te vragen hoe het nu écht met je gaat. Ze is gewoon echt een fijn persoon waar je bij kunt ontladen en geen schaamte hoeft te hebben.

Een ander groot pluspunt vind ik dat haar massages betaalbaar zijn, €45 per uur. Zo kunnen ook mensen met een kleiner budget een fantastische massage inboeken. Je kunt contact opnemen met haar via whatsapp (0650914074) of haar Facebookpagina om een behandeling in haar praktijk in Amsterdam centrum te boeken. LET OP: VROUWEN ONLY! Alleen dames!! 

Geschikt voor: emotionele en lichamelijke healing. Zoals je leest, is dit geen recht toe recht aan massage die zich enkel op het lijf richt. Bij haar zijn lichaam en geest verbonden en zorgt ze ervoor dat de balans in zowel je lijf als je hoofd weer terug komt. Als je hiervoor open staat en van houdt, is dit absoluut een aanrader.

Dit waren mijn drie favoriete massageplekken in Amsterdam! Ik ben heel erg benieuwd naar jouw favoriete massageplek!

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

5 Comments

 • Reply Elsa 13 september 2015 at 8:53 PM

  Bedankt voor je geweldige tips! Heel blij mee :-))

  • Reply TGSBB 13 september 2015 at 9:23 PM

   Graag gedaan!

 • Reply Lisa 2 mei 2017 at 9:44 AM

  Super blij met deze tips. Vooral de laatste spreekt mij aan 🙂 ben benieuwd!!

  • Reply TGSBB 3 mei 2017 at 12:09 AM

   Dag lisa
   Ja Anneriek is fantastisch!! Laat je het me weten als je er bent geweest! Groetjes Tewa

 • Reply Anneriek 25 mei 2020 at 9:39 AM

  ♡ Dankjewel lieve Tewa!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.