Home Homepage Posts Life Lifestyle

Mijn Koningsdag koopjes!

30 april 2017

Elk jaar kijk ik halsreikend uit naar de beste dag van het jaar voor koopjesjagers: Koningsdag! Ook dit jaar ging ik weer op pad en ik moet zeggen, het was het beste jaar ooit!! Ben je benieuwd wat ik allemaal op de kop heb getikt voor een prikkie? Check mijn post:

Haarlemmerstraat/dijk: Teuntje, Kyuchi en Marbles Vintage

Al bijna tien jaar heb ik een vast recept met mijn vaste Koningsdag vriendin Lotte. We hebben eenzelfde route: Starten bij de Haarlemmerstraat waar we altijd voor 9:30 bij Teuntje willen zijn. Teuntje is een vrij dure maar fantastische kinderkledingwinkel met veel hippe en ecologische merken.

Op de vrijmarkt hebben ze een kraam waar je de kleding voor een fractie van de prijs kunt kopen, 1 stuk voor €8, 3 stuks voor €20. Het is er echter wel altijd dringen, duwen en trekken geblazen. Dit jaar maakte vriendin Lotte hier haar knaller; maar liefst 12 prachtige eco kleertjes voor haar dochtertje voor €80. Echt een prikkie in vergelijking met wat het normaal zou kosten.

Ik kocht er helemaal niets, want ik kreeg een elleboog van een hebberige shopper in mijn zij en zette gelijk de bokkepruik op. #zuurozozuur

Gelukkig kon ik mijn frustratie weg kopen bij de vintageshop Marbles. Daar hadden ze de meest prachtige zomerjurken, waar ik wel even de graaistand voor moest aanzetten, maar het was het erg waard; ik liep er weg met twee fantastische zomerjurkjes voor €2!

Daarna liepen we door naar Kuyichi, die ook altijd een kraampje hebben met afgeprijsde fair fashion. Als het normaal iets boven je budget ligt, is Koningsdag dé dag om hierheen te gaan. Vorig jaar heb ik voor vriendlief er een prachtig hemd gekocht voor €15 dat zelfs na wekelijks dragen en wassen er nog steeds fantastisch uitziet. Dit jaar was er niet veel te zien, behalve een man die in zijn onderbroek (zijn zaakje was zichtbaar voor wie het maar wilde aanschouwen) jeans stond te passen.

Onderweg naar de Van Baerlestraat (stop numero 2) kwam ik een kraampje tegen van een meisje dat vermoedelijk bij Supertrash werkt of heeft gewerkt en daar onwijs veel samples van had. Ik kocht deze supershiny instappers voor maar €5! Vriendlief loopt er liever niet naast, want: te flashy, but I don’t care.

Mijn inner ekster voelt zich helemaal senang in deze schoen.

Van Baerlestraat en Appollolaan

De van Baerlestraat was niet veel soeps, maar bij het Roelof Hartplein vonden Lotte en ik wederom een parel. We zagen dit aardewerk serviesje, een beetje Serax-achtig maar dan authentieker.Ik vroeg aan de dame bij de kraam hoeveel het kostte en ik kreeg een hele uitleg over het servies en van wie het was geweest en blablabla. Meestal eindigt zo’n praatje in: “En dáárom kost het hele servies €60.” En dan maken wij rechtsomkeert.

Deze keer bleef de dame in kwestie maar door kwebbelen. Ik keek mijn shoppingpartner aan en gaf de zullen-we-vriendelijk-doch-dringend-dankjewel-zeggen-en-wegwezen blik, want we hebben meer te doen vandaag?!

Ietwat ongeduldig vroeg ik nogmaals: “EN HOEVEEL KOST HET?????” En toen zei ze: “Nou het is heel kostbaar, dus €7,50 maar je mag het voor €5.” Dit is zo’n moment waarop Lotte van elkaar weten, gezicht in de plooi houden, kopen, weglopen en om de hoek een vreugdedansje doen. En zo geschiedde.

Helemaal happy met ons 10-delig kop en schotel serviesje liepen we naar de Appollolaan waar de nouveau riche hun design krijgertjes uitstallen. Dit jaar zat er niet superveel bij, maar bij één man vonden we een aantal leuke weinig gedragen Zara kleertjes. Hier kocht ik voor een eurootje dit prachtig kobaltblauwe vestje voor Ella.

Iets verder stonden een paar Duitsers die een grote kraam hadden met veel antiek en een klein rekje met kleding. Ik viel als een blok voor deze twee Chanelleske colbertjes die echte couture en zelfs handgemaakt bleken te zijn! Slechts €5 per stuk! Wel meteen gewassen uiteraard.

Net toen ik verder wilde lopen zag ik deze mooie houten ontbijt/tapasplankjes die nog nooit gebruikt waren. Ik mocht alle zes meenemen voor €5.

Ik merkte dat ik een beetje aan het einde van mijn Latijn zat en dan zul je net zien dat je een klapper tegenkomt, maar ‘er de kracht niet meer voor hebt’.

Op de kruising van de Appollolaan en de Breitnerstraat zaten een aantal handelaren met een hele hoop vintage kleding en schoenen. Alles voor €1!

Prachtige leren laarsjes, schoenen, jurken en ga zo maar door. Lotte kocht er een paar lieslaarzen (denk: Pretty Woman maar niet zo tacky) en een paar mooie veterlaarsjes, samen voor €1!! Ik was zo overdonderd door al het moois dat ik dus helemaal niets kocht. Gewoon niets. Ik heb nog steeds spijt.

Pakkend

Tot slot fietsten we nog even door naar de pakkenwinkel Pakkend, die elk jaar al zijn pakken in de Koningsdag sale doet voor €50. Je moet dan wel de maat van je lover weten en dat wist ik niet. Lotte kocht er een prachtig pak van €600 voor €50 en kreeg er ook nog eens een das bij.

Na deze klapper waren we beiden uitgeteld en fietsten we bepakt, bezakt en zeer tevree naar huis. Op naar een volgende Koningsdag.

En, heb jij ook van die fantastische koopjes gevonden?

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

4 Comments

 • Reply Bee 30 april 2017 at 5:58 PM

  Leuke koopjes gescoord. Ik ben wel benieuwd hoe je de Chanelleske zult dragen.

  • Reply TGSBB 3 mei 2017 at 12:10 AM

   Ja ik ook!! Ik moet nog wel even de schoudervullingen eruit plukken want nu lijk ik een beetje op een Chanelleske geodriehoek ;P

 • Reply FB 1 mei 2017 at 11:07 PM

  Ah T die stappers zijn de BOM! Wat een goede buys zeg ik ben een beetje jaloers : )
  Hier een racebaan van hot wheels inclusief autootjes, een paar platen, geen biggie biggie score..
  Leuke post! XX

  • Reply TGSBB 3 mei 2017 at 12:10 AM

   Haaii
   Jaa ben megahappy! Heb je niets bij teuntje gescoord?? Was een top Kday!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.