Beauty Haar Home

Mijn nieuwe favoriete producten voor de LOC methode

3 maart 2016

Een tijd geleden alweer schreef ik deze post over mijn favoriete producten voor de LOC methode. Inmiddels is mijn routine aangepast en gebruik ik andere producten. In deze post laat je ik je mijn nieuwe favoriete producten voor deze methode zien.

Voor het geval je je afvraagt wat de LOC methode is, hieronder nog een korte uitleg:

De LOC methode is bedoeld voor naturalista’s met kroes/krullend haar die hun krullen niet alleen een mooie definitie willen geven, maar ze ook nog eens tot in de puntjes willen verzorgen. Je brengt vocht in je haar aan en sealt dit vervolgens met een haarboter of olie, zodat alle vocht wordt ingesloten. Je krijgt dus de ideale krul, terwijl ook je haar optimaal wordt gevoed en beschermd. Mijn LOC methode bestaat uit dit 3 stappenplan: Liquid (leave-in conditioner), Oil (een olie of boter), Creme (stylingcreme of gel).

Stap 1 Leave In

Ik heb gemerkt dat als ik een mooie krullencoupe wil creëren, het cruciaal is dat mijn haar gewassen en volledig uitgekamd is. Als ik klitten heb, de krullencoupe aint happening.

Je zal je afvragen waarom ik de Hydrating Cream van Karen’s Body Beautiful niet meer gebruik: ik vind/vond het een heerlijk product maar het werd steeds onhandiger in gebruik omdat de potten steeds een andere inhoud bleken te hebben. Ik had drie potten gekocht, waarvan bij elke drie de massa anders was!

Ik houd van een crème en bij één van de potten leek het meer op shea butter dan op een crème, waardoor het heel moeilijk aan te brengen was. Daarnaast bleek in één van de drie potten ook nog eens schimmel te zitten omdat ik het te lang had bewaard. Einde Hydrating Cream liefde dus.

Beste leave in conditioner voor kroeshaar

Butter Cream Avlon Keracare:

Ik heb momenteel twee favoriete leave in conditioners: de Butter Cream van Avlon Keracare en de ORS Monoi Oil Anti-Breakage Leave-In Conditioning Creme (een heeeeele mond vol).

butter cream avlon keracare review loc method

De Butter Cream is een vrij prijzig product (€19,95 voor een pot van 227 ml) maar ik ben er echt gek op. Het voedt mijn haar tot in de puntjes zonder het te verzwaren. Er zit onder andere argan en castor-olie in om de natuurlijk olie- en vochtbalans op peil te houden. Ik merk dan mijn haar meer vocht vasthoudt, langer gevoed blijft en meer glanst als ik dit product gebruik.

keracare avlon butter cream review

Zoals je op de foto ziet is het een dikke crème. Ondanks de dikte en stevige structuur heb ik geen last van witte vlekjes als het product opdroogt. Last but not least, de tropische kokosgeur is geweldig!!

ORS Monoi Oil Anti-Breakage Leave-In Conditioning Creme

Echter, de Monoi Oil Leave in conditioner van ORS is véél goedkoper (€8 voor een pot van 473 ml) en werkt ook super.

ors monoi oil leave in conditioning creme review

Ik vind de structuur van deze leave in iets zwaarder, meer richting een pudding dan een leave in conditioner.

ors monoi oil leave in conditioner loc method

Hij is vrij van minerale olie en bevat voornamelijk goede ingrediënten, zoals Aloe Vera. Het fijnste vind ik dat ik hem in mijn haar doe en de dagen erna mijn haar er gevoed uitziet. Ik hoef mijn haar alleen op te frissen met wat water.

Beide leave ins vind ik dus heerlijk en een aanrader. Ik heb het gevoel dat de Butter Cream iets luxer is qua ingrediënten, maar dat baseer ik voornamelijk op de prijs. Mocht je dus op de centen willen letten, dan kun je evengoed gaan voor de leave in van ORS.

Stap 2 OIL:

Voorheen gebruikte ik de Kinky Curly Nourishing Oil, waar ik erg tevreden over was, maar nergens meer verkrijgbaar was!

Tegenwoordig gebruik ik minder olie en als ik een olie gebruik, kies ik het liefst voor pure 100% jojoba olie of amandel olie. Dit omdat er in de leave ins die ik gebruik al erg veel olie zit en als ik daarnaast nog extra olie gebruik, mijn haar wel heel erg zwaar en vet wordt.

amandelolie striae

Een ander goed alternatief voor stap 2 is amandelolie. Als je dikker haar hebt zijn kokosolie of castor olie een aanrader.

Stap 3: Cream of Gel

Toen ik in Parijs was, kocht ik een travelset van Avlon Keracare, omdat ik daar een superhandig miniatuur potje van mijn Butter Cream in zag. In dat travelsetje zat ook een leave in conditioner van dit merk.

And boi, was dit de ultimate key to my perfect curls!! Het is een gel achtige substantie die mijn krullen glans en behoorlijk wat definitie geeft. Het is niet bedoeld als curl activator of gel, maar als je voldoende gebruikt werkt hij wel zo. Een fles van 240 ml kost wel €18, dus het is geen product om ongelimiteerd in je haar te smeren. Ik gebruik het alleen als ik mijn curls echt on fleek wil hebben.keracare leave in conditioner review loc method

Ik doe dus eerst een van mijn leave in conditioners in, daarna een héél klein beetje olie en als kers op de taart deze leave in conditioner.

Dit is mijn ge -update LOC methode en voorlopig gebruik ik deze producten die goed werken, maar ik blijf zoeken naar de perfecte combinatie. Mocht je tips hebben, vooral voor een meer betaalbare curlgel, let me know!

groetjes Tewa

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Martha 16 augustus 2016 at 9:57 AM

  Ben op zoek naar een crochet kapster in Amsterdam.
  Wie kan mij helpen?

 • Reply Tenisha 2 november 2018 at 8:52 PM

  Suuuper handig! Ik ga die van ORS zeker even testen. Ik heb ‘transitioning hair’ (yeah, I know straight is bad, maarja gebeurd is gebeurd) Ik ben dus benieuwd!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.