Beauty Home Make up

Miss Sporty, help ons black beauties!!

28 augustus 2013

Ik ben 13 jaar en heb een abonnement op de Tina. Als trouwe lezeres doe ik mee aan een wedstrijd, waarbij er diverse prijzen te winnen zijn. Maar hoewel ik nooit meer dan een speelgoedclown bij de kleurplaatwedstrijd van de bakker heb gewonnen, besluit ik toch mee te doen. En dan wordt er op een dag een klein pakketje bezorgd. Er staat ‘Tina’ op. In de brief die ik bovenop het pakketje vind, staat: “GEFELICITEERD!! Jij hebt een make-up pakket van Miss Sporty gewonnen!”

2013-07-23 14.40.58
Ik gil het uit van geluk! Mijn vader schrikt zich rot omdat hij denkt dat er iets ergs is gebeurd. Ik laat hem zien dat ik een prijs van de Tina heb gewonnen, een make-up pakket van Miss Sporty!!!! Hij haalt zijn schouders op en gaat weer verder met de krant lezen.

Vol enthousiasme en verwachting maak ik het pakketje open: een mascara, blauwe oogschaduw en een roze lippenstift. Ik ben een beetje teleurgesteld, afgezien van de mascara staat deze make-up niet erg bij mijn huid. Bovendien is de roze lippenstift niet gepigmenteerd genoeg voor mijn donkere lippen. Als ik een 13-jarig blank meisje was geweest, had ik de make-up leuk op kunnen doen voor de klassenavond. Helaas, ik gooide de make-up weg en ging make-uploos naar de klassenavond, wel in een hippe tuinbroek om het gebrek aan make-up te compenseren.

Meer dan tien jaar later loop ik een Etos in waar Miss Sporty wordt verkocht.  De lipsticks en lipglosjes zijn inmiddels veel beter gepigmenteerd dan toen ik 13 was, maar het assortiment lijkt voornamelijk gericht op de blanke huid.

2013-07-23 14.41.02

Maar misschien is mijn visie gekleurd en heb ik de donkere touch in het assortiment over het hoofd gezien. Dus vraag ik voor de zekerheid op de Facebookpagina van Miss Sporty de make-up ook geschikt is voor de donkere huid. Als antwoord geven zij mij dat de foundation in drie tinten bestaat: light, medium en dark. Wow, denk ik! Wat goed dat er nu ook een ‘dark‘ is!

Vol verwachting probeer ik de ‘dark

2013-07-23 14.42.15

Niet erg ‘dark’ en alsnog ongeschikt voor een donkere huid.

Er is dus relatief weinig veranderd in tien jaar. En ik vraag me nu toch ergens af wanneer budget make-up merken hun pijlen zullen richten op donkere vrouwen? Wanneer zullen ze inzien dat er wel degelijk een markt voor is donkere vrouwen?
Dat we ook gek zijn op (budget) make up, haarproducten en lichaamsverzorging.
Dat we geld hebben en het willen uitgeven.
Dat we daar niet voor naar een toko willen om tussen de bakbananen en gedroogde vissen een foundation te hoeven kopen…

MISS SPORTY, WANNEER GAAN JULLIE WAT DOEN MET DIT GAT IN DE MARKT?

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

6 Comments

 • Reply SunnyD 28 augustus 2013 at 10:09 PM

  LOL! Erggg

  “dark” shade is precies toffee kleur..
  Ik zal bij andere budget merken opletten.. 😉

  • Reply TGSBB 31 augustus 2013 at 9:52 PM

   Ja graag! Misschien van Catrice?

 • Reply Macblogster 31 augustus 2013 at 8:52 PM

  We all wonder wanneer de dag aanbreekt dat de ‘vergeten doelgroep’ eindelijk ook wordt aangesproken.

  • Reply TGSBB 31 augustus 2013 at 9:52 PM

   *still waiting* #zucht

 • Reply Jaleesa 11 september 2013 at 12:14 AM

  Ohhh zo vervelend altijd! Ze zijn inderdaad niet echt veranderd. Toevallig heb ik Hema een paar maanden terug een mail gestuurd of er misschien nog een donkere tint foundation en BB-cream wordt gemaakt dan alleen maar light, medium en “dark”. Helaas geen reactie gehad, en het was echt naar de goede afdeling gestuurd.
  Als arme student zijnde is het fijn er leuk uit te zien voor niet teveel geld. Het wordt helaas maar regelmatige tripjes naar de kruiskade.

  • Reply TGSBB 11 september 2013 at 7:44 AM

   Hai Jaleesa,

   Ja die van Hema moet ik ook nog zien! Een reactie op hun Facebook gaat vaak sneller, trouwens.
   Welke winkel op de kruiskade bedoel je? Ik heb er vaker over gehoord, moet er toch eens heen gaan!
   Grts Tewa

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.