Beauty Home Lifestyle Must See

MUST SEE: black lifestyle in Japan

9 februari 2014

Deze reportage gaat over een opmerkelijk fenomeen in Japan: black lifestyle. Toen ik voor het eerst naar Tokio ging, wist ik niet wat ik zag: een Japans meisje met een ‘Afrikaanse’ look! Ze was zeer gebruind, had cornrows, maar was niet half Japans en half donker. Even dacht ik, het is geen carnaval hier in Tokio, toch? Deze reportage van Metropolis over black lifestyle in Japan verklaarde alles.

black lifestyle japan 2

Reporter Mao uit Tokio praat met Hina, die de inspiratie voor haar look haalt uit Afro-Amerikaanse rappers. Ook adoreert ze donkere mensen om hun stijl en huidskleur. Ze werkt in het meest hippe warenhuis Shibuya 109, waar ik ook ben geweest. Ik weet niet of ik haar toen heb gezien, maar er was een hele hoek genaamd Baby Shoop, met kleding en accessoires voor meisjes die van de black lifestyle houden en zich er naar willen kleden. Ik heb er serieus tien minuten met open mond naar lopen staren. Ik kon van achter niet zien dat dit Japanse meisjes waren.

black lifestyle japan 3

Nog steeds weet ik niet wat ik ervan moet vinden en of ik er überhaupt wat van moet vinden. Ergens voelde het fijn om een keer iemands norm te zijn, maar aan de andere kant vond ik hun idee van black lifestyle ook heel eenzijdig. Ik ben ook een donkere vrouw, maar ik loop bijvoorbeeld niet op stripper heels, behangen met bombastisch gouden sieraden.

Het verhaal van Hina uit deze reportage is heel interessant, zij kreeg op haar 14de ineens kroeshaar (ik noem het gewoon pluizig haar eigenlijk) en besloot zich toen te verdiepen in black hair en black lifestyle. Daar raakte ze zo gefascineerd door dat ze zich sindsdien laat inspireren door de looks van donkere rappers. Bekijk het filmpje en laat me weten wat je ervan vindt:

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

3 Comments

 • Reply Dave 20 februari 2014 at 2:28 AM

  Een van de beste zangers in Japanis de African American Jero, best bijzonder om te zien en te horen; http://youtu.be/KFdUGs6qIuw

 • Reply Ansuya Lalay 9 september 2015 at 12:46 PM

  Het is niet raar dat tijdens je pubertijd je haren frizzy worden.
  Mijn zusje was ook rond die leeftijd toen haar haar wijd uit ging staan en kleine krulletjes vertoonden.
  Daarvoor had ze heel glad haar, mijn moeder zei altijd dat ze chinees haar had, bleef geen spelt in zitten, glee er altijd zo uit.
  Nu als volwassen vrouw heeft ze hetzelfde haar als ik. dus gewoon met slag.

  • Reply TGSBB 9 september 2015 at 12:55 PM

   Oh wow! Nog nooit eerder gehoord, wel tijdens je zwangerschap dat je haar kan veranderen.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.