Home Life Lifestyle Must See

MUST SEE: Curaçaose speelfilm ‘Sensei Redenshon’

24 september 2015

Kun je de vader zoon relatie oppakken als je elkaar tien jaar niet meer hebt gezien? Dat is de centrale vraag in de Curaçaose speelfilm Sensei Redenshon, geregisseerd door German Gruber jr. . Sensei Redenshon is de eerste volledig in Papiamentu gesproken lange speelfilm en is vanaf vandaag 24 september te zien in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Een ongeloofelijk maar waar feit: Sensei Redenshon is de eerste Curaçaose speelfilm die in de Nederlandse bioscopen gaat draaien sinds 20 jaar! TWINTIG JAAR! Sensei Redenshon is een geheel Papiamentstalige productie, met acteurs van het eiland en is geheel opgenomen op Curaçao. Deze debuutfilm van regisseur German Gruber jr. heeft al gedraaid op Curaçao, Aruba en Bonaire en is door Full Color Entertainment naar Nederland gehaald.

Sensei Redenshon

De film gaat over de vader zoon relatie tussen Sandro en zijn zoon Shendel. Na een noodlottig ongeval in de wereld van de illegale straatgevechten en gokken, wordt Sandro veroordeeld tot tien jaar celstraf. Hij moet zijn enige zoon Shendel achterlaten. Wanneer Sandro tien jaar later vrijkomt, wil hij niets anders dan de verloren jaren met zijn zoon inhalen. Shendel is echter in de voetsporen van zijn vader getreden heeft geen behoefte aan contact met zijn vader. Om zijn zoon op andere gedachten te brengen wordt Sandro ernstig op de proef gesteld…

sensei

Speelfilmdebuut German Gruber jr.

Sensei Redenshon is het speelfilm debuut van German Gruber jr.. Hij is opgegroeid op Bonaire en Curaçao en volgde zijn filmopleiding in Nederland. Na zijn korte examenfilm ‘E Leyenda di Buchi Fil’, die zich afspeelt tijdens de slavernij op Curaçao, was Gruber jr. overtuigd van de vraag naar films met een lokaal karakter. Hij besloot op het eiland te gaan wonen om daar films te maken voor een Antilliaans publiek.

LEES OOK: De 5 mooiste TGSBB posts voor en over vaders

German Gruber jr. gelooft in de kracht van film: “Doordat een publiek zich kan identificeren met de personages en situaties uit de film, krijgt het een zekere erkenning. Op Curaçao bestaat de kans hiertoe tot op heden nog te weinig.” German Gruber jr. is daarom vastbesloten méér films op het eiland te maken. “Ons team is nu bezig met een tv-serie voor een Curaçaose televisiezender en een scenario voor een nieuwe speelfilm is in de maak.”

Sensei Redenshon was op Curaçao, Aruba en Bonaire een groot succes en was elke avond uitverkocht!!! Hopelijk draait hij in Nederland net zo goed, gaat dat dus vanavond nog zien in de Pathé bioscopen Arena (Amsterdam), De Kuip (Rotterdam) en Spuimarkt (Den Haag).

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.