Home Homepage Posts Lifestyle Must See

MUST SEE: Devil’s Pie – D’Angelo

16 mei 2019

Devil’s Pie – D’Angelo is een intiem, ontroerend en verrassend portret van D’Angelo, die met zijn albums Brown Sugar (1995) en Voodoo (2000) een ongeëvenaarde status verwierf binnen de neo-soul movement.

In de documentaire volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D’Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah.

We weten allemaal nog dat D’Angelo een ‘ruff time’had waardoor hij meer dan een tien jaar uit het publieke oog verdween. Wat er was gebeurd, was dat D’Angelo in een crisis kwam door zijn status als superster, wat zich uitte in meerdere tragedies en keerpunten in zijn leven.

Documentairemaker Carine Bijlsma duikt in de wereld van de muzieklegende en komt er via interviews met D’Angelo, grote namen als Questlove, Pino Palladino, Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal, langzaam achter wie D’Angelo eigenlijk is.

Ook neemt ze de kijker mee in D’Angelo’s innerlijke strijd tussen zijn afkomst uit het arme Virginia, waar hij opgroeide in de kerk van zijn grootouders, de verleidingen van de muziekindustrie en de macht die de muziek met zich mee brengt. Wat volgt is een spiritueel en bijzonder levensverhaal van een muzikaal genie.

Benieuwd naar deze 85 minuten durende filmdocu? Goed nieuws!! Je kunt nu 2 x 2 kaarten winnen voor deze film én dan krijg je er ook nog D’Angelo’s laatste cd Black Messiah bij!

Hoe doe je mee?

Laat op Facebook of hier een bericht achter dat je graag wil gaan en tag degene met wie je wil gaan! Morgen laat ik weten wie er heeft gewonnen!

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

3 Comments

 • Reply Menno 16 mei 2019 at 10:27 PM

  Sh*t, d*amn, m*th*rf*ck*r! ‘Really love’ te gaan! Deze ‘Playa, playa’ wil graag naar ‘Devil’s pie’. ‘Cruisin’ naar de bioscoop met m’n ‘Lady’. 😀

 • Reply Ilse 17 mei 2019 at 1:47 PM

  O yeahhhhhh my all time favorit
  Ik wil heel graag gaan met mijn man @heeft geen Facebook 😱

  • Reply TGSBB 17 mei 2019 at 8:44 PM

   Hi Ilse!
   Gefeliciteerd!! Je hebt 1 x2 kaartjes gewonnen en krijgt ook de cd Black Messiah toegestuurd. Je kunt in Amsterdam de film kijken, schikt dat of heb je liever een andere stad?
   Daarnaast ontvang ik graag jouw emailadres zodat degene die de kaartjes en cd verstuurt contact met jullie kan opnemen waar alles naar toe kan.
   Groetjes Tewa

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.