Home Life Lifestyle Must See

MUST SEE: emigreren naar Suriname in ‘Ik Vertrek’!

9 september 2014

Hoewel ik in Nederland ben geboren en getogen, voel ik me ook in Suriname op mijn gemak. Zodra ik land op de luchthaven en Surinaamse geur ruik, vraag ik me weleens stiekem af: zou ik hier kunnen wonen? De familie Trustfull nam de grote stap en vertrok uit Nederland naar Suriname. Maar hoe ging het ze af en met welke problemen kregen zij te maken? Ben je als re-migrant niet te Hollands geworden om weer in Suriname te gaan wonen? Je ziet het in deze prachtige aflevering van ‘Ik vertrek’!

emigreren naar suriname 2

Emigreren naar Suriname

Ik denk dat bijna iedere Surinamer er weleens over heeft nagedacht: hoe zou het zijn om (weer) in Suriname te wonen? Elke dag wakker worden met het gezang van de Grikibi vogel (of de buurthonden), voordat je naar het werk gaat even een lekker broodje halen bij Fernandes en na je werk tot rust komen op je erf waar je diverse fruitbomen hebt staan. In je hangmat genieten van de ondergaande zon met een verse sappige mango. Zucht….

Het lijkt zo mooi, maar is dat het in werkelijkheid ook? Ben je niet te erg gewend aan Nederland en de Nederlandse mentaliteit? Ik ken diverse mensen die de stap hebben gewaagd, de een met succes en de ander minder succesvol.

Het verhaal van Paul en Audrey

ik vertrek suriname

Paul en Audrey (beiden 44 jaar) hebben er altijd van gedroomd om na hun pensioen terug naar Suriname te gaan. Maar als Audrey borstkanker krijgt en dit gelukkig het gevecht wint, zien zij in dat je misschien je pensioen wel helemaal niet haalt. Het is toch ook heel vreemd om je hele leven toe te leven naar een paar goede jaren, die je dus misschien niet eens krijgt. Paul en Audrey besluiten in het nu te leven en naar Suriname te gaan om hun droom nu al te verwezenlijken. Hun dochter Chiavelli (16 jaar) en zoontje D’Angelo (4 jaar) en Pauls broer Roy gaan mee!

emigreren su

Samen met de broer van Paul hebben ze een stuk grond gekocht om een garage op te zetten. Eenmaal aangekomen blijkt de bouw van de garage een stuk lastiger te gaan dan verwacht. De grond is veranderd in een ‘swap’ (ook wel: moeras) en ze moeten wennen aan de snelheid of liever gezegd de traagheid waarmee de bouw gepaard gaat. Ook heeft hun puberdochter moeite om te aarden, ze mist haar oude vertrouwde omgeving en wil terug naar Nederland. Ze hebben slechts drie maanden om de garage te openen en te aarden, voordat het geld op is en ze in de financiële problemen komen. Gaat het ze lukken om hun droom waar te maken?

Je kunt de aflevering hier bekijken! 

Bron foto’s en stills: NPO Ik vertrek

Droom jij er weleens van om naar een zonnig land te verhuizen en zoja welk land?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.