Home Lifestyle Must See

MUST SEE: film ‘Dear White People’

18 september 2014

Als er één film is waar ik met smart op zit te wachten, is het de Amerikaanse satirische film ‘Dear White People’ wel. Deze film gaat over een groep Afro-Amerikaanse studenten die op een chique witte universiteit zitten. Daar hebben ze voortdurend te maken met stereotyperingen, waar ze op een dag genoeg van hebben. Een van de meiden start haar eigen radioshow om deze kwesties aan de kaak te stellen: ‘Dear White People’. De film is vanaf 2015 in de Nederlandse bios te zien!!

Mensen die wel eens de ‘only black person in the village’ zijn geweest, zullen zich ongetwijfeld herkennen in deze film. Je bent altijd iemand die opvalt, die donkere persoon. Ik heb diverse keren meegemaakt dat ik de enige of een van de weinige donkere mensen was en ik had soms het gevoel echt alleen te zijn. Opboksen tegen stereotyperingen, uit te moeten leggen waarom donkere mensen zich zo of zo gedragen, ik had niet altijd zin om de black spokesperson te zijn.

In de film Dear White People, besluit de kleine groep Afro-Amerikaanse studenten het heft in eigen handen te nemen tegen de dagelijkse stereotyperingen die ze voor hun voeten krijgen. Een van de studenten maakt haar een eigen radioshow waarin ze op komische maar kritische wijze omgaat met de stereotypes die hun witte medestudenten over donkere mensen hebben.

Maar de groep Afro-Amerikaanse studenten krijgt onderling ook te maken elkaars meningsverschillen, de ene vindt bijvoorbeeld dat men teveel blijft hangen in de slavernij en de ander vindt dat men juist meer zou moeten kijken naar wat er in de slavernij is gebeurd. Ook dit is heel herkenbaar!

‘Dear White People’ is een film die voor mij in ieder geval erg actueel is en een must see! De film gaat over serieuze onderwerpen die echt aan de kaak moeten worden gesteld, maar op een grappige en redelijk luchtige manier worden gebracht. Hopelijk kunnen we door deze film weer nieuwe dialogen starten en inzichten inwinnen.

Dear White People in de Nederlandse bioscopen!

In Amerika is de film al sinds oktober in de bioscoop te zien, en vanaf begin 2015 is de film ook in de Nederlandse bioscopen te zien, mede mogelijk gemaakt door distributeur Film Freak. Kijk voor meer informatie op de officiële website van de film ‘Dear White People’. 

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!

Bron foto’s: DearWhitePeopleMovie.com

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

3 Comments

 • Reply Rowan 25 september 2014 at 7:11 PM

  Ik wil deze film in NEDERLAND! En niet pas bij Da Bounce movie noght…

  De teasers op YouTube en de trailer hebben me er warm voor gemaakt. En het is o zo herkenbaar allemaal!

 • Reply Akosua 1 oktober 2014 at 10:24 PM

  Ik zou deze film zo graag willen zien. Al die dilemma’s en uitspraken zijn zo herkenbaar. Ik denk niet dat het in Pathé komt, maar hopelijk toch wel in de filmhuizen.

  • Reply TGSBB 3 oktober 2014 at 8:04 PM

   Jammer he, dat Pathe zulke films dan weer niet draait 🙁

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.