Home Lifestyle Must See

MUST SEE: Hoe Duur was de Suiker

24 juli 2013

‘Dagboek van een Geisha’, ‘Het Parfum’ en ‘The Devil Wears Prada’ zijn drie van mijn favoriete boekverfilmingen. En ik denk dat ik er over een tijdje weer een aan dat lijstje kan toevoegen, want in september gaat de film ‘Hoe duur was de suiker’ in première! Het gelijknamige boek waarop de film is gebaseerd, werd in 1987 geschreven door de Surinaamse schrijfster Cynthia McLeod en is een van de meest succesvolle Surinaamse romans ooit. Terecht dus dat het op 25 september de openingsfilm is van het Nederlands Film Festival 2013. Een dag later draait ‘Hoe duur was de suiker’ ook in bioscopen in heel Nederland.

hoe duur was de suiker

De film neemt je mee terug naar Suriname in het jaar 1745 en vertelt het meeslepende verhaal van twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith (Gaite Jansen) en haar lijfslavin Mini-Mini (Yootha Wong-Loi-Sing). Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres?

Een paar dagen geleden verscheen de trailer van ‘Hoe Duur was de Suiker’ online en ik heb hem natuurlijk meteen bekeken. Het heeft me zoooo nieuwsgierig gemaakt naar de film en ik kan niet wachten tot ‘ie te zien is in de bios! Om helemaal in de stemming te komen (en omdat het prachtig geschreven is), ga ik snel het boek nog eens lezen. Mocht je de trailer nog niet gezien hebben, check hem dan hier:

Hou ook de Facebookpagina van de film ‘Hoe duur was de suiker’ in de gaten voor het laatste nieuws en updates.

GA JIJ ‘HOE DUUR WAS DE SUIKER’ BEKIJKEN IN DE BIOS?
LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

4 Comments

 • Reply Macblogster 27 juli 2013 at 5:10 PM

  Ik heb het boek ongeveer 10 jaar geleden gelezen. Ik vond het een mooie roman! Temeer omdat het zich op Surinaamse bodem afspeelde. Direct een soort geschiedenisles. Ik wil de film dan ook graag zien!

  • Reply TGSBB 27 juli 2013 at 6:45 PM

   Ja ik zeg! Film en sushi!!!!!

   • Reply Kimry 17 augustus 2013 at 7:00 PM

    Hey Ladies,

    Hebben jullie inmiddels deze film al gezien? Lijkt me een zeer aangrijpend verhaal! Ben benieuwd wat jullie ervan vonden als jullie hem gezien hebben.

    Groetjes,
    Kimry

    • Reply TGSBB 17 augustus 2013 at 7:04 PM

     Hi Kimry,
     Hij is pas in september uit. Als ik hem heb gezien zal ik hem reviewen.
     Grts Tewa

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.