Home Life Must See

MUST SEE: leuke kinderserie in Suriname “Sammy Paramaribo”

25 februari 2016

Via de groep Black Ladies Talk kwam ik deze te gekke kinderserie ‘Sammy Paramaribo’ tegen, gemaakt door Sabrina Sugiarto en Barbara Bredero. Sammy Paramaribo laat kinderen van vier tot acht jaar kennis maken met Suriname door de ogen van een kind. Erg leuk om samen met je kind te kijken!

sammy paramaribo 2

Bron foto: Cinekid.nl

De Surinaamse Sammy is 7 jaar en geboren in Almere. Eindelijk gaat ze voor het eerst naar Suriname om daar het dagelijks avontuur te beleven en haar lievelingstante  Sjaan te bezoeken. In Paramaribo maakt ze vrienden en zo maakt ze kennis met alle culturen die Suriname rijk is. Ze verblijft bij haar tante Sjaan in de Vergeet-me-niet-straat, waar ze behoorlijk veel avonturen beleefd om nooit meer te vergeten.

Toen ik jong was vertelde mijn moeder weleens over Suriname en de buurt waar ze was opgegroeid, Beekhuizen. Hoe ze op de veranda zat, gewoon mensen te kijken. Of in de buurt een Fernandes soda- ijsje halen. Ze vertelde het zo levendig dat ik het helemaal voor me zag.

Toen ik op mijn 12de voor het eerst naar Suriname ging, vielen allen kwartjes. De buurt waar ze over had verteld, was inderdaad net zo levendig en die ijsjes smaakten inderdaad goed. Ik had een serie als Sammy Paramaribo echt ontzettend leuk gevonden om te zien omdat het de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Suriname op een hele levendige manier laat zien.

sammy paramaribo

In de laatste aflevering die ik zag, maakte Sammy samen met een buurmeisje een vlieger om aan een vliegerwedstrijd mee te doen. De winnaar van de wedstrijd kreeg gratis schaafijs! Een vlieger maken is echt iets Surinaams en schaafijs ook. Ik vond het erg leuk dat de schaafijsman al zijn stropen opnoemt en Sammy heel lief vraagt of hij ook chocoladesmaak heeft. Zo leer je als kijker dat schaafijs niet hetzelfde is als softijs. Erg leuk en speels gedaan!

Ook mooi aan deze serie is, dat hij is gemaakt door een geheel Surinaamse cast, scenarioschrijver Sabrina Sugiarto en regisseuse Barbara Bredero. Zij hebben samen vijf afleveringen gemaakt van elk ongeveer 8 minuten. Het is al een tijdje geleden uitgezonden op NPO maar nog via deze uitzending gemist link te bekijken!

Ook leuk om samen met je kind te bekijken, zelfs al heb je geen directe link met Suriname. Check it out!

TGSBB NEWSletter

Schrijf je in voor de TGSBB nieuwsbrief! Hierin word je op de hoogte gehouden van alle nieuwe blogposts, winacties, data kookworkshops, recepten en nog veel meer leuks! Wil je je inschrijven, dan kun je dat hieronder doen (let op: pas na bevestiging van je emailadres sta je ingeschreven)LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.