Home Life Lifestyle Must See

MUST SEE: Michaela DePrince, de 1e donkere ballerina bij het Nationaal Ballet

13 maart 2014

Vandaag geen Throwblack Thursday maar een ‘Believe-In-Yourself-And-Hold-On- Thursday’. Want toen ik deze aflevering College Tour met Michaela DePrince, (de eerste donkere ballerina bij het Nationaal Ballet) zag, wist ik dat ik iedereen dit zou moeten zien ter inspiratie! Zij is het levende voorbeeld van een droom die echt werkelijkheid kan worden. Waar je ook vandaan komt, wie je ook bent, zij heeft laten zien dat het mogelijk is! Als kind vocht ze voor haar leven in Sierra Leone, nu staat ze als veelbelovend balletdanseres op het toneel: Michaela DePrince. LOVE LOVE LOVE this girl!!

college tour michaela de prince

Haar verhaal leest als een sprookje met een afgrijselijk begin. Michaela DePrince (1995) wordt als Mabinty Bangura geboren in Sierra Leone. Ze verliest op driejarige leeftijd haar ouders tijdens de gruwelijke burgeroorlog in Sierre Leone. Ze groeit op in een weeshuis waar ze door haar huidaandoening, vitiligo, gezien wordt als kind van de duivel. Daar beleeft ze echt de meest verschrikkelijke gebeurtenissen waardoor haar leven er vrij uitzichtloos uitziet. Tot ze op een dag de cover van een tijdschrift vindt met op de voorkant een sierlijke balletdanseres. Vanaf dat moment heeft Michaela nog maar één droom; ze wil net zo gelukkig worden als de vrouw op de voorkant van dat tijdschrift. Ze kiest ervoor om ballerina te worden.

Hoe die droom is uitgekomen vertelt ze in deze inspiratievolle College Tour. Ik waarschuw je alvast, get your kleenex. Dit meisje heeft al zoveel overwonnen, ongeloofelijk! Nu is ze een van de weinige donkere ballerina’s in de witte balletwereld. Hoe dit haar afgaat en hoe zij tegen het leven aankijkt, zie je hier:

College Tour met Michaela DePrince: TRUE Inspiration!!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.