Home Lifestyle Must See

MUST SEE: Moedige Javaans/Hindoestaanse Saief komt uit de kast

11 januari 2015

Je zou denken dat homoseksualiteit tegenwoordig geen taboe meer is, ook niet in de Surinaamse gemeenschap. Toch is dit niet altijd zo. Zo bleek ook in deze aflevering van het programma ‘Uit de Kast’, waarbij jonge homo’s en lesbiennes uit de kast komen voor hun familie. In deze aflevering vertelt de Javaans-Hindoestaanse Saief aan zijn streng gelovige familie dat hij homoseksueel is. De reactie van zijn familie op zijn moedige openbaring zie je in deze must see: 

saief uit de kast 1

Niet zo lang geleden zag ik een nieuwsbericht uit Suriname dat mij best shockeerde. Een zanggroep schreef een liedje over Surinaamse homoseksuelen. Dat ze een kogel zouden moeten krijgen, enkel om hun geaardheid. Afschuwelijk en gewoonweg onnodig.

Hoewel homoseksualiteit voor mij als Surinaamse geen taboe is en ik alle geaardheden respecteer en accepteer, weet ik dat dat niet geldt voor alle Surinamers. Voor zover ik dat kan inschatten, wordt homoseksualiteit volgens mij wel steeds meer geaccepteerd dan vroeger. In dit nieuwsbericht van One World blijkt Suriname zelfs een van de meest tolerante Caraïbische landen te zijn als het gaat om homoseksualiteit. Maar zoals er ook in het bericht staat, tolerantie is nog geen acceptatie. Hopelijk gaan steeds meer Surinamers homoseksualiteit tolereren én accepteren!

In deze aflevering van Uit de kast zie je het verhaal van de Surinaamse Saief die uit op televisie uit de kast komt:

Saief (17 jaar) heeft een Javaans-Hindoestaanse achtergrond en is moslim, niet bepaald een gemakkelijke omgeving om uit de kast te komen. Hij weet al van kleins af aan dat hij op jongens valt, maar heeft dit nooit aan zijn familie durven vertellen. Bang voor de reacties. Saief groeide op in Suriname waar hij dagelijks naar de moskee ging. In Nederland verwaterde dat meer, maar het geloof heeft hem nooit losgelaten. Hij heeft een hechte band met zijn familie, ook met zijn familie in Suriname. Daar zijn ze een stuk strenger in hun geloof, toch hoopt hij dat ze hem ook daar zullen accepteren. Voor het antwoord reist hij af naar Suriname, maar eerst zal hij het zijn ouders vertellen.

saief uit de kast

Benieuwd naar de reactie van zijn ouders en familie? Check de uitzending via deze link. Ik vond het erg verrassend en kon mijn ogen en oren bijna niet geloven…

En? Wat vind jij van de reactie van zijn familie? Hoe had jij gereageerd als Saief jouw broertje zou zijn? Laat het me weten in de comments!

Bron stills en foto’s: NPO ‘Uit de Kast’

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.