Beauty Body Home Life Lifestyle Must See

MUST SEE: Docu over schoonheidsidealen in Venezuela

29 november 2013

Toch best even schrikken toen ik deze korte docu zag over schoonheidsidealen in Venezuela. In Venezuela is het heel normaal om je lichaam te laten verbouwen door middel van plastische chirurgie. The New York Times ging op onderzoek uit en zag wat dit deed met het zelfbeeld van Venezolaanse vrouwen en wat dit deed met het modebeeld en de paspoppen. Superinteressante korte docu!

Aan het begin van het filmpje zie je de directeur van de Miss Venezuela-verkiezing die het heeft over schoonheid. Hij is een van de meest invloedrijke personen in Venezuela die bepaalt wat de norm voor schoonheid is in Venezuela. Zelf helemaal omgebouwd en bijna onmogelijk om te zien hoe hij er ooit uitzag. En dat is dan een man die bepaalt wat een mooie Venezolaanse vrouw is? Nog opmerkelijker vind ik dat hij zegt dat innerlijke schoonheid niet bestaat. Dat dat is verzonnen door lelijke vrouwen om zichzelf te kunnen verantwoorden! *KUGHHHH*

schoonheidsideaal venezuela

Je kunt je wel voorstellen wat voor effect dit op vrouwen heeft in Venezuela. Het wordt steeds normaler om je te verbouwen naar het heersende schoonheidsideaal: slank, maar rond op de juiste plaatsen (borsten en billen). In Venezuela betekent schoonheid pure perfectie, dus geen scheve tanden, neus of andere natuurlijke foutjes. Zo is plastische chirurgie voor het gezicht heel normaal geworden. Te grote neus? verbouwen! Dunne lippen? Opspuiten!

Ik heb geen harde bewijzen maar ik denk dat men zo een onnatuurlijke relatie krijgt met schoonheid en de belangrijke dingen des levens uit het oog verliest. Om maar te zwijgen over het effect op kleine meisjes. Wat voor voorbeeld geef je als moeder aan je kind? Als je niet tevreden bent met hoe je eruit ziet, of als je niet voldoet aan de norm, verbouw je jezelf maar? En welk effect heeft dit op de verhouding arm/rijk? In de docu zie je dat dit schoonheidsideaal zowel arm als rijk raakt. En voor de rijken is het makkelijk om zich aan te passen en te verbouwen, een kwestie van geld uitgeven. Voor de armen is het echter iets dat niet voor de hand ligt en toch wringen ook zij zich in allerlei bochten om zich toch te laten verbouwen.

Ik ga niet alles verklappen natuurlijk. See for yourself en laat me weten: Vind jij dit een ongezonde trend of is het eigenlijk niet zo erg om je aan te passen aan de heersende schoonheidsidealen? Ga je dan niet gewoon simpelweg met de tijd mee?

 

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Tiffany 6 december 2013 at 8:47 PM

  Haai Tewa,

  Bedankt dat je deze bericht met ons deelt! Zo zie je maar hoe vrouwen kunnen lijden onder de schoonheidsidealen die de wereld hen geeft. Het is wel triest om te zien. Want wat iemand ook veranderd, het zal nooit goed genoeg zijn er zal altijd wel weer iets zijn dat niet voldoet aan de normen en waarden van deze wereld…Goed artikel! Ik zal deze docu zeker bekijken! Wie weet er ook zelf iets over schrijven. Thanks for sharing 😉 with love

  • Reply TGSBB 8 december 2013 at 4:30 PM

   Dankjewel Tiffany voor jouw comment!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.