Home Lifestyle Must See

MUST SEE: Tula, The Revolt

18 juli 2013

Rondom 150 jaar afschaffing van de slavernij zijn er een aantal tentoonstellingen en films verschenen, waaronder Tula, The Revolt. Tula The Revolt gaat over het waargebeurde verhaal van de grootste slavenopstand op Curacao, in 1795 en over een man die durfde op te staan tegen zijn onderdrukkers en zijn volk hun vrijheid probeerde terug te geven. Een film die ik natuurlijk MOET zien.

bron: Pathe .nl

bron: Pathe .nl

Via iemand op Facebook maakte ik voor het eerst kennis met deze film, doordat diegene dit bericht had geplaatst waarin modeheer Gordon een zeer uitgesproken mening had over het volgens hem wanstaltig geklede publiek bij de première van Tula The Revolt. Onbelangrijk nieuws voor een film die op Curaçao op het moment de best bezochte film is. Het enige dat ik bizar vind is dat de film in Amsterdam slechts in twee bioscopen draait. Bij Pathe Arena in de Bijlmer (guess why……) en de andere bij het Ketelhuis. Qua tijden heb je in het Ketelhuis 1 optie om 17:15: http://www.ketelhuis.nl/films/tula-the-revolt/853.

Terug naar waar het om draait, het verhaal:
Tula (Obi Abili), een slaaf op het eiland Curaçao, wordt zich steeds bewuster van de ongelijkheid tussen zijn volk en hun blanke onderdrukkers. Als hij van zijn geliefde Speranza (Natalie Simpson) verneemt dat de slavernij op Haïti is afgeschaft, pleit hij voor vrijheid en gelijkheid tussen zwart en wit. Tula krijgt echter geen gehoor bij zijn ‘plantage-eigenaar’ Van Uytrecht (Jeroen Willems) maar wel bij zijn eigen volk die geïnspireerd door zijn wilskracht, het werk neerlegt en zich bij hem aansluit. Als het nieuws van de oproer Gouverneur De Veer (Jeroen Krabbé) bereikt, stuurt deze Nederlandse troepen onder leiding van kapitein Van Westerholt (Derek de Lint) naar de plantage. Tula die tegen wil en dank uitgegroeid is tot leider van de opstand, wil met woorden tot een vreedzame oplossing komen. Hij beseft al snel dat hij dit idealistische idee moet laten varen om samen met de andere slaven te vechten voor vrijheid, gelijkheid, en broederschap.

Bekijk hier de trailer:

Ik ben best benieuwd wie hem al heeft gezien en wat de meningen over de film zijn. Ik weet in ieder geval dat ik ondanks het mooie weer, deze week toch de tijd ga maken om deze film te zien.  Wie gaat er mee?

HEB JIJ TULA, THE REVOLT AL GEZIEN? WAT VOND JE ERVAN?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

1 Comment

  • Reply Gwendelien 23 juli 2013 at 1:01 PM

    Ik had je al laten weten dat ik het tegen vond vallen. Maar ik vind dat jij het toch moet zien. Zo kan jij je eigen mening vormen. Veel kijkplezier xxx

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.