Home Life Lifestyle Mommy

MUST SEE: Zo krijg je een baby in slaap binnen 40 seconden!

5 juni 2015

Ken je die avonden: je verheugt je op die ene toffe film die eindelijk op televisie komt. Je hebt wijn, chips of ander lekkers in huis gehaald en je bent er klaar voor. In joggingoutfit zit je er klaar voor, maar dan…ineens gehuil. Want je hebt een baby! En die wil NIET slapen. Maar, niet getreurd: in dit filmpje zie je hoe je je baby in slaap krijgt in 40 seconden!!

Ik zal eerlijk zijn: mijn lieve baby Ella is geen baby wiens ogen dichtvallen zodra haar hoofd haar kussen raakt. Sterker nog, dan beginnen beide beentjes te trappelen alsof ze voor het eerst in de draaimolen is geweest. Nu gaat het stukken beter, maar nog is het ’s avonds moeilijk om haar in slaap te krijgen.

Even ter verduidelijking voor degene die geen moeder zijn: sommige babies kun je zo in hun bedje leggen en dan vallen ze in slaap. Andere babies komen moeilijker in slaap en slapen ook slechter door.

Voor deze babies zou deze truc wel eens kunnen werken om je baby in slaap te krijgen. Zoals je in onderstaand filmpje kunt zien, zou dit in zelfs 40 seconden kunnen.

Je begrijpt dat ik eager was om dit te proberen zodat ik eindelijk weer eens met een zak chips als een papzak op de bank kon hangen….zucht. Bij mijn baby werkte het twee keer wel goed en daarna was het afgelopen met de truc. Wel vond ze het papiertje daarna erg vermakelijk en elke keer als we dit nu doen, krijgen we haar direct aan het schaterlachen. Ook een leuke truc.

Ik heb wel goed opgelet en de reden waarom het de eerste keer werkte was omdat ze al tekenen van moeheid vertoonde (jengelen, duimpje zoeken, gapen). Als je dan met het papiertje over de ogen streek, vielen haar oogleden dicht omdat ze zwaar werden. Daarna werkte het niet meer, omdat ik denk dat ze de truc door had.

Het kan dus een handige methode zijn voor babies die zich moeilijk overgeven aan de slaap, mits ze al in de slaapmodus zijn gegaan. En, mocht het niet lukken, dan is het vaak alsnog een vermakelijk spelletje wellicht voor een ander tijdstip.

Succes ermee en laat je me weten of dit voor jou heeft gewerkt of niet?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.