Beauty Haar Home

REPORT: Natural hair laten knippen bij Flex Hairsalon Rotterdam

1 mei 2016

Zoals je misschien wel hebt kunnen lezen op mijn blog zweer ik al jaren bij dezelfde kapper Alexander for natural hair. Sinds kort is de kapsalon overgenomen door Flex Hairsalon. In dit report laat ik je zien of deze nieuwe kappers net zo goed met kroeshaar kunnen omgaan.

flex hair and beauty salon

Ik ben best eenkennig wat betreft kappers. Toen ik een mailtje kreeg van Rodney, de nieuwe eigenaar van Flex Hairsalon (voormalig Alexander for Healthy Hair) of ik langs wilde komen om mijn haar te knippen, twijfelde ik eventjes of ik dat wel moest doen. Ik heb jarenlang mijn haar laten verknippen door diverse kappers die ook zeiden te kunnen knippen, tot ik Alexander tegenkwam.

Rodney vertelde me dat zijn personeel is opgeleid door Alexander himself en dat zij allemaal een kappersopleiding hebben en daarnaast de technieken van Alexander hebben geleerd. Aangezien mijn haar richting stro-look ging, besloot ik de gok te wagen. De salon gebruikt nu trouwens andere producten van het (voor mij nog onbekende) merk GK.

lorraine flex hairsalon rotterdam

Als ik bij de salon aankom word ik begroet door kapster Lorraine, die ik de vorige keer ook zag toen Alexander nog knipte in zijn salon. Ze neemt mijn jas aan en biedt me een lekker kopje thee aan. We bespreken eerst wat ik wil en daarna gaan we aan de slag.

Tijdens het wassen vertelt Lorraine me dat ze een kappersopleiding heeft gevolgd en jarenlange ervaring heeft met het kappersvak en kroeshaar, maar zelf pas sinds drie jaar naturalista is. Op een dag was ze het relaxen zat en besloot ze haar eigen haar helemaal kort te knippen en met succes, want het staat haar prachtig!

Lorraine inspecteert mijn haar en trekt een aantal conclusies: mijn haar is aan de onderkant bij het geverfde deel gebroken en gespleten. Doordat de onderkant zo broos is, heeft mijn haar aan de bovenkant ook wat volume verloren. Lorraine ziet wel dat het ongeverfde deel gezond is en een natuurlijke glans heeft. De eindconclusie: mijn haar is na een zwangerschap en 16 maanden borstvoeding toe aan een fikse knipbeurt. Aan de voorkant is mijn haar zelfs gebroken en ik vrees dat Lorraine zal zeggen dat mijn haar héél kort moet.

Hoewel ik niet bang ben voor de schaar, vind ik het zo kort wel erg kort (het zou neerkomen op ongeveer 4 centimeter). Zij zelf, type natural black beauty met hoge jukbeenderen, kan haar tapered cut heel goed hebben. Zonder over te willen komen als een onzeker muisje, weet ik van mezelf dat ik mijn gezicht flink zou moeten opkalefateren met accessoires en make-up om er nog vrouwelijk uit te zien.

Hoe dan ook, een kort pittig vrouwenkapsel is niet aan mij besteed. Waar ik wel mee in stem is al het gekleurde haar eraf choppen en een goede proteïne behandeling om mijn haar zijn kracht en glans weer terug te geven.

flex hairsalon natural hair kapper rotterdam

Mijn haar heb ik niet uitgekamd (shame on me), dus eerst wordt het heerlijk gewassen, geconditioned en gekamd. Ik vind dat wassen altijd zooo heerlijk. Voelt bijna als een hoofdhuid massage! Na het wassen en kammen, doet Lorraine een proteïne behandeling in mijn haar en ga ik eventjes onder de droogkap. Na de droogkap nog een conditioner die even tien minuutjes moet inwerken en dan ben ik klaar voor de knipbeurt.

Eerst krijg ik een heatprotector op mijn haar voor het föhnen en uitkammen (spiken). Op deze manier bekijkt ze welk model ik nu in mijn haar heb en hoe gezond mijn haar is. Van tevoren bekijkt ze je krultype en op basis daarvan bepaalt ze of ze nat of droog knipt. Als je haar hebt dat veel verschillende structuren hebt, knipt ze wel nat, maar geef dit van tevoren even zelf aan. Ook als je shrinkage op sommige plekken meer is dan op anderen, is het handig om dit te melden.

producten flex hairsalon

Er gaat flink wat af en daarna wordt er de Butter rich creme van Mizani en daarna een curl definer van GK ingedaan. Lorraine vertelt me dat ik voor mijn haar het beste mijn haar in vier delen kan verdelen en dan een leave in of lichte butter en daarna een curl definer kan gebruiken.

Na het knippen doet ze mijn haar voor het laatste beetje volume onder de droogkap. Het eindresultaat is gezond en fris haar!! Het enige dat we de volgende keer anders zouden doen, is het deels nat knippen omdat mijn haar aan de onderkant meer krimpt dan aan de bovenkant waardoor mijn haar nu iets hartvormiger lijkt in plaats van rond.

Maar zoals ik al dacht, ligt dat ook aan welke producten je gebruikt en hoe je je haar styled. De volgende dag was ik mijn haar en style ik het zoals hoe ik het gewend ben en ben ik meer dan dik tevreden. De complimentjes over mijn nieuwe korte coupe stromen binnen en ik merk dat er véél meer volume in mijn haar zit! Mocht je dus je natural hair willen knippen, dan zit je bij Flex Hairsalon goed, vraag naar Lorraine.

En hier: het eindresultaat op de dag zelf:

nieuw haar

Kijk voor een afspraak, meer informatie en prijzen op de website van Flex Hairsalon.


Schrijf je in voor de TGSBB nieuwsbrief! Hierin word je op de hoogte gehouden van alle nieuwe blogposts, winacties, data kookworkshops, recepten en nog veel meer leuks! Wil je je inschrijven, dan kun je dat hieronder doen (let op: pas na bevestiging van je emailadres sta je ingeschreven)LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.