Beauty Haar Home

HOW TO: nep vlechten of twists eruit halen met zo min mogelijk haarverlies

25 februari 2014

Na drie maanden mijn protective hairstyle te hebben ingehad, was het tijd om mijn nep vlechten eruit te halen. Iedereen die weleens vlechten of twists heeft gehad herkent het moment dat je ze eruit haalt en het lijkt alsof je je halve eigen haardos verliest! PANIEK! Deze keer heb ik een nieuwe methode geprobeerd die ervoor zorgde dat ik veel minder haarverlies had. In het volgende stappenplan omschrijf ik hoe je zo efficiënt mogelijk je vlechten of twists eruit haalt met zo min mogelijk haarverlies.

nep vlechten of twists eruit halen

 1. TIJD

  Allereerst: trek er aub een dag voor uit om deze klus te klaren. Je zal zien dat het misschien geen hele dag duurt, maar NIETS is zo funest voor je haar als je je vlechten er snel uit probeert te halen. Je trekt dan vaak aan je haar, hoort waarschijnlijk je eigen haar breken en dat is precies wat er gebeurt. Het kan helpen om een film te kijken als afleiding. Of een van ThisGirlSBlackBook MUST SEE-documentaires. Zie het als een dag voor jezelf.

 2. PRE-POO

  Nu het echte werk: Was je haar en hoofdhuid onder de douche met African Soap of appelazijn. Ikzelf maakte een mix van de Hairveda Amala Cream Cleanser en scheutje appelazijn. Dit zorgt ervoor dat er een deel van het vuil van je hoofdhuid en uit je haar verdwijnt.

 3. CO-WASH

  Na het wassen, gebruikte ik de CO-Cleanse van Shea Moisture. Dit product wast en verzorgt het haar. Ik liet het vijf minuten zitten en spoelde het daarna uit.

 4. LEAVE IN CONDITIONER

  Nu is het tijd voor een detangling leave in conditioner. Hiervoor gebruikte ik de Jomi Hair Oil Moisturizer, maar de conditioner van Herbal Essences werkt ook goed. Op de foto hieronder zie je hoe ik de conditioner aanbreng op mijn hoofdhuid en mijn weg naar boven werk. Wees hier niet zuinig mee. De conditioner zal de klitten die er in jouw vlechten zitten enigszins losweken.vlechten eruit halen

 5. NAGELS VIJLEN

  Nu is het tijd om de vlechten los te maken. Let goed op of je haaltjes aan je nagels hebt. Als dat het geval is, vijl of knip ze. Hoe meer haaltjes, hoe meer kans op breakage bij het losmaken van je haar.

 6. VLECHTEN KNIPPEN

  Als je goed kunt zien waar je eigen haar eindigt, kun je een stuk van de vlechten afknippen. Als je dit niet ziet: NIET DOEN!

 7. MATERIALEN KLAARZETTEN

  – Plastic zak (om het nephaar in te doen)
  – Een plantenspuit (gevuld met leave in conditioner naar keuze gemixt met castor oil en kokosnootolie)
  – Afrokam met spitse punt (om de vlechten en eventuele klitten los te maken)
  – Schaar (om vlechten te knippen)

 8. VLECHTEN LOSMAKEN MET FINGER COMB-METHODE

  Haal de vlechtjes los, met je vingers of met de afrokam. Als je bij het bovenste punt aankomt en er zit een klit of een stukje met vuil, spray je wat van de mix uit de plantenspuit op de klit. De olie en conditioner zorgen ervoor dat de knoop los weekt en zo veel makkelijker uit elkaar te halen is. Daarna kun je met de punt van de afrokam zachtjes de klitten uit elkaar halen.

 9. MOISTURIZE & TWIST

  Spray nog een beetje van de mix op je pluk en kam zachtjes met je vingers de pluk uit. Ik kam het dus niet met een kam of een borstel, daar vind ik het haar te gevoelig voor. Maak hierna een losse twist. Omdat ik vrij dun haar heb, nam ik twee plukken om er 1 twist van te maken.

 10. DEEP CONDITION

  Als je hele haar uitgekamd en getwist is, kun je de conditioner eruit wassen. Nu breng je een deep conditioner of masker aan. Ik heb er een half uur onder mijn Huetiful Steamer mee gezeten, als je dit niet hebt, gebruik je een douchemutsje. Daarna was je het masker eruit en breng je je favoriete olie of leave in conditioner aan.

 11. AFTER CARE

  Je kunt ervoor kiezen om je haar nog even in twists te laten om het te laten rusten of de twists eruit te halen. Ik heb ze nog twee dagen erin gelaten en doe ze overmorgen eruit, zodat ik een mooie twist out heb.

Deze methode werkte echt geweldig voor mij, ik heb nog niet eens de helft van mijn haar verloren van wat ik normaal verlies! Ook geef je je haar een extra verzorgingsboost die het zeker kan gebruiken na het invlechten. Ik ben benieuwd of dit stappenplan ook voor jou heeft gewerkt? Mocht je een andere handige methode hebben waarbij je zo min mogelijk haar verliest, dan kun je die hier in de comments delen.

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.