Home Travel Travel lifestyle

ThisGirlSBlackBook geeft New York tips en tricks

15 juli 2014

Het lijkt alweer eeuwen geleden dat ik naar New York ging! Inmiddels heb je mijn diaries en shoplogs kunnen lezen, nu is het tijd om de New York trip af te sluiten met de laatste tips en tricks die ik voor je heb. Achteraf wilde ik dat iemand mij deze tips en tricks had gegeven, want New York is een enorme stad en kan duur zijn als je niet de juist tricks weet. Dus hierbij, de beste New York tips en tricks.

Voor de trip:

Esta regelen: Natuurlijk moet je paspoort ook nog geldig zijn, maar behalve de paspoortcheck moet je ook de Esta aanvragen. Dat is een soort visum voor Amerika. Zonder dit kom je het land NIET binnen. Je kunt het online aanvragen en je hebt een creditcard nodig voor de betaling ervan.

Pas op wereldstand zetten: Nog iets dat je echt niet mag vergeten, is om je bankpasje op wereldstand te zetten. Doe je dit niet, dan kan je je bankpasje helemaal niet gebruiken in Amerika.

Creditcard: Mocht je er geen hebben, dan kan deze trip een goede aanleiding zijn om er eentje aan te vragen en daarna eventueel weer op te zeggen. In mijn geval had mijn reisgenoot er eentje meegenomen, dus dat scheelde voor mij.

Planning maken: Maak een planning! New York is zo groot en er is zoveel te zien en te doen. Als je geen planning maakt, zou je in de verleiding kunnen komen om de hele dag maar wat rond te sjokken op de bonnefooi. Op zich niet erg als je drie weken New York hebt gepland. Maar als je een weekje hebt, is scherp plannen misschien wel verstandig.

Reizen:

new york airporter

Van en naar het aiport: Als je vanaf het vliegveld naar het centrum wil reizen kun je kiezen voor een taxi, dit kost je ongeveer 50 dollar exclusief tip. Soms rekenen ze je ook extra voor de koffers. Reken op 65 dollar, dan valt het altijd mee. Zorg ervoor dat je dit geld redelijk gepast hebt. Ik heb van veel mensen gehoord dat taxichauffeurs een wisseltruc uit proberen te halen. Sneaky en bovendien niet zo’n leuke kennismaking met New York.

Heb je minder budget, dan kun je ook de bus nemen, zoals ik deed voor 16 dollar. Het is dan wel het handigst als je hotel in het centrum zit, anders moet je alsnog een taxi nemen.

Door de stad: Nog steeds weet ik niet waarom ik geen unlimited metro card heb gekocht voor een week. Dit is namelijk de meest voordelige manier van reizen door New York. Zo’n metro card kost volgens mij 27 dollar en hiervoor kun je ongelimiteerd de metro pakken. Je haalt dit er sowieso uit als je in Brooklyn of Harlem zit.

Zo nu en dan zag ik mensen op de fiets, maar dit zou ik niet aanraden tenzij je de stad echt goed kent. Veel mensen nemen ook de bekende yellow cab, maar ik vond die toch wel een beetje duur. Minder duur dan de taxi die wij gewend zijn maar toch niet goedkoop en bovendien zit het verkeer vaak vast. Die meter loopt dan gewoon door en die dollars kun je ook besteden aan iets leuks. Voordeel is dat je zo meer ziet van de stad.

Verblijf:

slaapkamer

Appartement of hotel: Ik kies bijna altijd voor een appartement, deze keer had ik dat gedaan bij Wimdu, maar dit is echt af te raden. Ik heb daar ervaren hoe klantenservice niet zou moeten zijn, echt the worst of the worst. Ik zou zeker gaan voor een Airbnb appartement of een hotel. Een hotel is vrij duur, maar er zijn een aantal goede (redelijk) betaalbare opties, zoals The Pod Hotel, The Jane of New York Loft Hostel.

Touristische bezienswaardigheden:

kaartjes hop on hop off

Toeristenbus: Ik heb de gele (ook wel bekend als de cheap bus) genomen waar je met een beetje afdingen de bus voor vier dagen kunt gebruiken, in plaats van twee of drie. Deze bus neemt je door de hele stad en bleek prima om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Voor veel attracties kun je al online van tevoren een kaartje kopen en dit scheelt je weer tijd.

Eten:

9 ik sylvias

Lowbudget of high class dining: Als je een lowbudget trip wil, kun je er ook voor kiezen om een van de drie maaltijden (ontbijt, lunch, avondeten) thuis te doen. Ik had echt een zuinige aard te pakken en had speciaal speltbrood uit Nederland meegenomen. In de supermarkt haalden we wat beleg en fruit en dat aten we elke ochtend. Kostte ons bijna niets! Soms is het ook leuk om ergens Amerikaanse pancakes te eten of chicken and waffles, zoals ik deed. Maar goed, een van de maaltijden thuis eten scheelt echt wel geld. We hebben ook weleens de lunch uitgebreid gedaan en in de avond bij een salade bar een salade gehaald. Heb je wel het geld en zin om elke dag uit eten te gaan, dan heb ik de volgende tip voor je:

Maak een selectie: Bepaal van tevoren waar je wil eten. Er zijn zoooooooveel restaurants in New York dat als je geen lijstje maakt van favorieten je in de Subway eindigt en dat is toch zonde aangezien er veel goede eetplekken zijn. Je hoeft niet elke dag van A tot Z op te schrijven, want aan reserveren doen veel restaurants toch niet. Als jij een lijstje hebt van restaurants waar je graag wil eten, zou ik dat zeker bij je houden, just in case.

Tip en andere dingen: Als je uit eten gaat of iets koopt, verwacht dan altijd belasting (tax) en service/gratuity. Hierdoor kan de prijs veel hoger oplopen dan je in de eerste instantie verwachtte. Iedereen verwacht een fooi voor wat ze doen, hoe klein of vanzelfsprekend de service ook voor ons mag lijken.

7 collage amy ruth compleet

Porties: De porties zijn veel groter dan bij ons. Vooral als wij soulfood gingen eten, had ik echt spijt dat ik de portie niet met iemand had gedeeld. Niemand kijkt trouwens raar op als je het eten deelt. Ook vindt niemand het gek als je vraagt of je het eten mee kan nemen.

Shopping:

shoplog nyc make upproducten

Goedkopere merken inslaan: Je had het al door, New York is een shopwalhalla. Veel Amerikaanse merken zijn veel goedkoper, zoals MAC, Uggs, Nikes, Laura Mercier, Gap, Ray Ban, Apple, Levi’s, American Apparel. Ook zijn alle haarproducten (Shea Moisture is vaak 2 halen 1 betalen) en accessoires (borstels, curlformers etc) veel goedkoper en beter verkrijgbaar.

Houd er wel rekening mee dat men bij de Nederlandse douane in je koffer kan kijken. Als je voor meer dan 500 dollar aan producten hebt meegenomen en men ziet dit, moet je hier belasting over betalen. En dat doet pijn in je portemonnee.

Betalen: Amerikanen houden van hun plastic, aka de creditcard. Buitenlandse debit cards (gewone bankkaarten) worden in sommige winkels helaas niet geaccepteerd. Zorg er dus voor dat je altijd een creditcard of cash bij je hebt.

Dit waren mijn tips en tricks. Mocht jij nog andere tips hebben, vul ze dan gerust aan in de comments.

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via Instagram, Twitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.