Beauty Book reviews Home Lifestyle Make up

NIEUW: Het Brown Beauty Boek- Benay Weltevreden

17 juli 2016

Op het laatste Party Over Hair event zag ik het prachtige brown beauty boek van Benay Weltevreden. Ik besloot hem mee te nemen en vandaag vertel ik jou waarom dit boek een must have is in je boekencollectie. Lees gauw verder voor wat feitjes uit het allereerste Brown Beauty boek:

inhoud brown beauty boek

Benay Weltevreden is een brown beauty blogger wiens droom uitkwam toen ze het allereerste boek uitsluitend over brown beauty mocht schrijven van Karakter Uitgevers. Want, misschien heb je het weleens gezien; de meeste beautyboeken bevatten slechts een aantal pagina’s (in het beste geval één heel hoofdstuk) over beauty tips voor de donkere huid. Op z’n zachtst gezegd karig.

Hierin is het Brown Beauty boek sowieso uniek: een geheel boek gewijd aan de donkere huid en (kroes)haar! Benay schreef het boek omdat zij zichzelf niet herkende in de witte media. “In een wereld waar een blanke huid en blond steil haar de schoonheidsidealen zijn, kan het als donkere vrouw moeilijk zijn om je goed te voelen over jezelf: je hebt zo veel haar, kan het ook steil? Je bent te donker, onze foundations gaan maar tot die kleur.” Tegen zulk soort problemen liep Benay dagelijks aan en hier besloot ze wat aan te doen!

In haar boek schrijft ze adviezen voor verschillende donkere huidtinten, zoals je hieronder ziet.

verschillende huidskleuren brown beauty boek

Mijn eerste indruk toen ik het zag was dat het het ideale cadeau is voor jonge donkere dames die de ins en outs van de donkere huid moeten leren kennen. Toen ik jonger was, maakt ik nog weleens wat make up fails en wat had ik graag een boek gehad zoals dit!

brown beauty fails make up

Verder viel het me op dat zowel de visagie (door Teshura Styling en Benay), als de foto’s (door Philip Long Joy Photography) en de vormgeving (Oranje Vormgevers) echt GORGEOUS zijn! Alles qua look en feel klopt aan het boek en het ziet er erg professioneel uit.

lente zomer look brown beauty boek benay weltevreden

Het boek bestaat uit 142 pagina’s en is verdeeld in zes hoofdstukken, waaronder huidverzorging, make-up en haar. Die zijn weer onderverdeeld in subhoofdstukken, zoals DIY maskers, het verschil tussen highlighter en illuminator of haar eigen haarverhaal.

verschil highlighter en illuminator brown beauty boek

Wat mij het meest is bijgebleven zijn de problemen die de donkere huid weleens kan ondervinden zoals keratosis pilaris of strawberry legs.

keratosis pilaris brown beauty probleem

Kortom, het Brown Beauty Boek van Benay Weltevreden is een prachtig naslagwerk voor de donkere vrouw die alles wil weten over make-up voor de donkere huid. Het boek kost €19,99 en is te koop bij de grotere boekhandels zoals Bruna, Bol.com in Nederland maar ook in Paramaribo bij Vaco boekhandel.


 

Heb je al kennis gemaakt met onze nieuwe foodblog Thisgirlcancook met Surinaamse en wereldse recepten? Klik op de foto voor de site: tgcc banner

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.