Home Life Lifestyle Mommy

NIEUW: een blog voor donkere moeders

20 juni 2013

Goed nieuws voor aanstaande donkere moeders! Blogger Leila Noelliste is een nieuw blog, Baby and Blog, gestart. Baby and Blog is een blog speciaal gericht op het moederschap voor donkere moeders. Het blog bevat ervaringen, tips en tricks voor donkere moeders. 

black baby blogger

bron: Baby and Blog

Nadat Leila Noelliste, oprichtster van natural hairblog Black Girl with Long Hair, in februari 2012 ontdekte dat zij zwanger was, ging ze op internet op zoek naar informatie voor aanstaande moeders. Gelukkig was er genoeg informatie te vinden, maar gek genoeg was er nauwelijks informatie te vinden voor aanstaande donkere moeders.

In de tussentijd vroeg ze advies aan haar vriendinnen, die al moeder of die zwanger waren. Zij deelden in een Facebookgroep hun ervaringen en tips. Voor Leila als ervaren blogger was dit een logische stap om al die ervaringen te bundelen en daar een echte website van te maken, genaamd Baby and Blog .

bron Baby and Blog

bron Baby and Blog

Baby and Blog is een informatieve, leuke en handige Engelstalige website, waarop donkere moeders hun tips en ervaringen delen over hun gezinsleven. Zoals dit artikel over borstvoeding, of dit leuke artikel over hoe je het haar van je dochter kan behandelen.  Erg informatief vind ik de rubriek ‘ Baby Love’, waarin donkere moeders vertellen over hun kind, de zwangerschap en uiteraard hun advies aan andere moeders. Neem een kijkje op de website en laat een reactie achter wat je ervan vindt!

HEB JIJ BEHOEFTE AAN EEN BLACK MOTHER & BABY BLOG?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

7 Comments

 • Reply Christine 25 juni 2013 at 5:22 PM

  Ik lees dit en en vraag me af.. was er behoefte aan een platform voor zwarte moeders? Moederschap is toch iets universeels. Elke vrouw die moeder wordt leeft in dezelfde roze/of donkere wolk. Loopt tegen dezelfde dingen aan onzekerheid, huilbabies, familie issues, vaders die het ook nog moeten leren etc.

  • Reply Tewatha_Fashion 25 juni 2013 at 6:53 PM

   Ja moeder worden lijkt mij ook universeel, maar misschien zit het verschil in het opvoeden? Ik ben zelf geen moeder dus heb geen idee of er verschil in zit.
   Any moms in the house??

  • Reply Ilona 27 april 2017 at 3:14 PM

   Ik denk nu dus precies hetzelfde. Vind het een beetje vreemd. Een moeder is toch een moeder, dat heeft niks met huidskleur te maken.

 • Reply Christine 25 juni 2013 at 8:34 PM

  Klopt daar zit wat verschil in, maar de ene zwarte vrouw is de ander niet. Een zwarte vrouw uit Nigeria heeft hele andere opvoedingsideeën dan een zwarte vrouw van Curacao.
  Zoals ik het lees gaat het om tips zoals borstvoeding, etc. Deze tips zijn toch ook op reguliere sites te vinden? Wat maakt dat vrouwen (zwart wit) niet gewoon op een forum met elkaar kunnen praten over dit soort dingen en is er “eindelijk” een blog voor donkere “aanstaande” moeders.

  • Reply Tewatha_Fashion 25 juni 2013 at 8:37 PM

   Ik denk dat wij als niet moeders dat dus moeilijker kunnen beoordelen of er wel degelijk een verschil is. Daarom vroeg ik me ook af aan het einde van het artikel: is er überhaupt behoefte aan een blog voor donkere moeders?

 • Reply Lila 8 januari 2014 at 3:52 PM

  Is er dan echt behoefte aan…toen ik zwanger was had ik gewoon behoefte aan informatie…niet informatie speciaal vanuit een donkere vrouw oogpunt..er is inderdaad qua opvoeding een heel groot verschil onderling maar dat is met alles over het algemeen..dus voor mij zou het niet echt nodig zijn..

  • Reply TGSBB 8 januari 2014 at 4:00 PM

   Dag Lila,
   Had je de site bekeken? En wat vond je van de info die erop stond? Ben benieuwd of het echt anders is voor donkere moeders namelijk.
   Groetjes Tewa

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.