Beauty Body Home Lifestyle

NIEUW INITIATIEF: ‘Women of Colours’ Huidskleurige lingerie voor donkere huid

25 november 2013

Een tijdje geleden schreef ik 4 x huidkleurige producten voor de donkere huid. Hierin schreef ik ook over huidkleurige lingerie. Er was tot op dat moment geen merk dat specifiek huidskleurige lingerie maakte voor de donkere huid. Tot ik dit initiatief ‘Women of Colours’ zag. Initiatiefneemster Patricia Mollenhauer is sinds 20 november gestart met een crowdfunding actie om haar lijn met huidskleurige lingerie voor de donkere huid op te zetten. 

Diversiteit komt in vele tinten, net als onze lingerie. Maar als men het heeft over huidskleurige lingerie, is dit vaak alleen geschikt voor een blanke huid en totaal niet passend voor de donkere huid. Patricia Mollenhauer, een voormalig model, heeft hier veel ervaring mee: ” ‘Huidskleur’ had voor mij reeds een andere betekenis toen ik als model op de catwalks liep. Zwart, dat was de enige ‘huidskleur’ lingerie die er voor een vrouw met mijn tint te koop was. Voor mij was het gewoonweg niet verkrijgbaar de enige opties waren geen of zelf geverfd ondergoed dragen.”

patricia mollenhauer

Huidskleurige lingerie bleek zelfs niet te bestaan op de Europese markt! Zo vond Patricia een gat in de markt voor vrouwen met een tintje en bedacht zij een lingerielijn die dat gat in de markt gaat opvullen: Women of Colours. Hiermee wil Patricia een lingerielijn op de markt brengen die comfortabele lingerie aanbiedt in maar liefst zes huidtinten, van licht naar diep donkerbruin.

kleurkaart women of colours

Om de perfecte kwaliteit en pasvorm te kunnen garanderen heeft zij ervoor gekozen een samen te werken met lingerieontwerpster Fabienne Hansoul. Ook fijn is dat Women of Colours duurzaam wordt geproduceerd in Europa met respect voor het milieu en de arbeidsomstandigheden van de mensen die betrokken zijn bij de productie.

Om Women of Colours op te starten heeft Patricia een grote investering nodig. Dit wil zij realiseren door een crowdfunding actie waarmee zij een startkapitaal van €50.000 wil ophalen. Steun jij dit initiatief en vind je dat huidskleurige lingerie ook voor de donkere vrouw mogelijk moet zijn? Help Women of Colours door een kleine (of grote) investering te doen!

Kijk op de website voor meer informatie: http://www.womenofcolours.com/

Hier vind je de crowdfunding actie: https://www.crowdaboutnow.nl/Women-of-Colours

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Tiet 25 november 2013 at 7:06 PM

  Superrrr of idee ( lingerieverslaafde nr1)

  Maar wat ik veeeeeel belangrijker vind dan kleur, is de omvang en cupmaat. Hopelijk wordt daar ook veel (extra) aandacht aanbesteed

 • Reply Christine 29 november 2013 at 6:59 PM

  Ik hoop dat de BHs ook in grote maten komen niet de average DD maar tot en met I bijvoorbeeld.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.