Beauty Home Lifestyle

RECAP: Wat verscheen er in DECEMBER op TGSBB?

2 januari 2014

Heb je een post gemist op ThisGirlsSBlackBook? No worries? In de RECAP van de maand worden alle posts nog eens per categorie op een rijtje gezet. Check hier wat er verscheen op www.tgsbb.nl in:

RECAP december

DECEMBER

BEAUTY

 1. De 15 tekenen dat je een product junkie bent
 2. How to: Kroeshaar bij een barbie pop maken
 3. REVIEW: Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie
 4. Black Beauty Webshop van de maand: She Sells

 

1. De 15 tekenen dat je een product junkie bent

product junkie

Meer dan tien jaar ben ik natural. Maar pas sinds een klein jaar merkte ik dat ik een switch heb gemaakt. In mijn zoektocht naar de beste producten voor mijn kroeshaar ben ik veranderd van een simpele naturalista naar een productjunkie! Meer dan 20 haarproducten heb ik in huis! Ergens schaam ik me. Toch vraag ik me af: ben ik de enige or are you with me? In deze post lees je de 15 tekenen dat je bij de product junkie club hoort!

2. HOW TO: Kroeshaar bij een barbiepop maken

kroeshaar DIY

Ik vond deze geweldige DIY van CurlyGirlCollective waarbij je een donkere Barbie koopt en het haar bewerkt, zodat het op kroeshaar lijkt. In deze post leg ik je stap voor stap uit hoe je van een Barbie pop met steil haar een Barbie pop met kroeshaar of natural hair kunt maken. Supersimpel en te gek voor kinderen!

3. REVIEW: Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie

review curl enhancing smoothie

Als er één product is van Shea Moisture waar naturalista’s massaal enthousiaste reviews over schrijven, is het de Curl Enhancing Smoothie wel. Eerder testte ik de Curling Souffle waar ik niet over te spreken was. Maar over de Curl Enhancing Smoothie raakte ik in deze review maar niet uitgepraat! De Curl Enhancing Smoothie is een van de fijnste producten die ik ooit heb getest en iets dat écht een verschil maakt in hoe je krullen eruit komen te zien.

4. Black Beauty webshop van de maand: She Sells

shesells logo

Weer een leuke webshop van de maand en deze keer was het She Sells. Maak in deze post kennis met eigenaresse Giselle.

EVENTS

 1. EVENT: Gerda Havertong in toneelstuk Furie

gerda havertong furie

Op 26 september startte de tour van het toneelstuk ‘Furie’ gespeeld door zangeres en actrice Gerda Havertong. In het solotoneelstuk, geschreven door Lucas de Waard, speelt Gerda, Martha de Graaf, een succesvolle zakenvrouw die een superbitch is.  In deze post lees je alles over het toneelstuk.

LIFESTYLE

 1. GIFTGUIDES: de 30 leukste cadeaus voor naturalista’s 
 2. This Girl’s Black Book Review: Tutuba van Cynthia McLeod & Lelijk van Constance Briscoe
 3. De 6 meest gelezen posts van 2013 op ThisGirlSBlackBook
 4. 10 tips voor beginnende bloggers of vloggers van Taren Guy

 

1. GIFTGUIDES: de 30 leukste cadeaus voor naturalista’s 

giftguides thisgirlsblackbookVoor de feestdagen maakte ik drie giftguides met leuke cadeaus geschikt voor de naturalista. De eerste giftguide was een lijst van 10 leuke cadeaus onder de €10. Deze lijst was verreweg het populairst! Er stonden kleine leuke cadeautjes op, zoals een leuke handgeverfde theebeker of superhandige elastiekjes van Blax voor kroeshaar. De tweede giftguide bestond uit maar liefst 12 cadeaus onder de €30, waaronder een leuk kinderboek voor meisjes met kroeshaar, een beautyboek voor kleurrijke vrouwen en een toegangsticket voor de tentoonstelling Zwart Wit. De derde giftguide bleek ook een schot in de roos, met 8 cadeaus boven de €30, zoals de Huetiful steamer, een biologische kroeshaarbehandeling bij de Curly Hair Care Company en een geweldige geïllustreerde Iphone case. Ik laat de giftguides gewoon nog op het blog staan, dus mocht je binnenkort jarig zijn, dan kun je deze link makkelijk doorsturen als iemand vraagt welke cadeaus je eventueel leuk zou vinden.

2. This Girl’s Black Book Review ‘Tutuba’ en ‘Lelijk’

Melissa Book reviews tutuba lelijk

Een nieuwe superleuke rubriek: This Girl’s Black Book Review! Geschreven door Melissa Rooi-van Embricqs, een 30-jarige moeder van twee lovely girls, vrouw van Vince, die-hard boekenwurm én ze kan nog schrijven ook! In deze rubriek geeft zij haar eerlijke mening over (black) boeken die zij leest. Is het een aanrader of kun je het boek beter laten liggen? Zij heeft al een review geschreven over Tutuba van Cynthia McLeod, over het meisje Tutuba dat op het slavenschip Leusden gevangen zat. Ook las zij het heftige boek ‘Lelijk’ van Constance Briscoe, over het levensverhaal van de eerste donkere rechter in Engeland die jarenlang door haar moeder lichamelijk en geestelijk is mishandeld, omdat haar moeder haar lelijk vond. Ze was volgens haar moeder te donker, had te dikke lippen en een te brede neus. Ondanks de gruwelijkheden is het boek een aanrader. Wil je weten waarom? Lees Melissa’s bookreviews hier.

3. De 6 meest gelezen artikelen van 2013 op ThisGirlSBlackBook

best gelezen posts tgsbbIn deze post laat ik zien welke 6 posts het meest werden gelezen in het afgelopen jaar. Best verrassend om te zien dat mijn lezers graag posts lezen over eten!

4. 10 tips voor beginnende bloggers of vloggers van Taren Guy

bron: Taren Guy Instagram
bron: Taren Guy Instagram

Als je net begint met vloggen of blogger kan je altijd wat handige tips gebruiken. Toen ik op het Pearl Event vlogger Taren Guy interviewde, vroeg ik haar meteen naar haar tien tips voor beginnende bloggers en vloggers. Hier lees je ze!

MUST SEES

 1. Bizarre Foods, over eten in Suriname
 2. Film: The Butler
 3. Film: Bounty

 

1. Bizarre Foods, over eten in Suriname

Bron foto: Suriname 2013
Bron foto: Suriname 2013

Slangenpenis, rendierpizza en vers koeienbloed; er is waarschijnlijk maar weinig wat Andrew Zimmern niet heeft gegeten. “If it looks good, I eat it,” is dan ook zijn lijfspreuk. In het programma Bizarre Foods reist de foodie de wereld over om lokale specialiteiten te eten. Voor een van mijn favoriete afleveringen trok hij het binnenland van Suriname. De video is er nu tijdelijk vanaf gehaald vanwege copyright, maar zodra ik hem vind zet ik hem weer terug.

2. Film: The Butler

the butler posterThe Butler gaat over het waargebeurde verhaal van Cecil Gaines, een van de vele donkere butlers die werkten in het Witte Huis. De maar liefst 2,5 uur durende film vertelt over de invloed van donkere butlers op de presidenten en misschien ook wel op de Amerikaanse geschiedenis. Een ongelooflijk mooi verhaal met conclusies waar ik zelf nog niet bij stil had gestaan. Ik ging er heen en schreef er deze review over, ook kun je in de post de trailer bekijken.

3. Film: Bounty

bounty de film 2De film ‘Bounty’ gaat over de geadopteerde Surinaamse jongen Tako die door twee blanke moeders wordt opgevoed. Hij fantaseert er op los over wie zijn vader zou kunnen zijn, maar opeens weet hij het zeker: het is Kleine Viezerik. Volgens twee pestkoppen op school zou de populaire rapper echter nooit vader willen zijn van een ‘bounty’: zwart van buiten, wit van binnen. Voordat Tako zijn ‘vader’ in het echt kan ontmoeten, krijgt hij eerst een spoedcursus Surinamer worden. In deze post schrijf ik over hoe het is om vaak een ‘bounty’ genoemd te worden en hoe ik er nu mee omga als iemand zegt dat ik een ‘bounty’ bent.

FOOD

 1. RECEPT: Surinaamse roti maken

thisgirlsblackbook rotiEINDELIJK! Ik leerde weer een Surinaams gerecht maken! Deze keer was het tijd om te leren hoe ik de toespijs van een roti moest maken. Ik ging in de leer bij een Hindoestaanse vriendin van mij die mij de fijne kneepjes van het roti-vak leerde. Nog dagen rook ik naar kerrie, maar het was het geheel waard! Hier kun je stap voor stap zien hoe je roti maakt en ik heb ook een aantal andere roti opties gegeven, zoals roti-vega, roti- biologisch en de roti-zonder E-nummers.

OVER MIJ: 

Ik was er zo eentje die altijd zei: “Ik ben gek op schrijven.” Waarop mijn omgeving zei: “Waarom begin je niet zelf een blog?” Waarop ik zei: “Neeee man, wie is er nou geïnteresseerd in wat ik schrijf? En een blog is een heleboel romslomp, administratief, technisch en tijdrovend.” Altijd verzon ik excuus na excuus om niets serieus te doen met schrijven. Maar…niets komt voor zijn tijd. Ineens was ik eraan toe. In 1 dag besloot ik een WordPress cursus te volgen, waarna ik mijn blog kon opzetten. Een half jaar verder staat ThisGirlSBlackBook als een huis. Ik ben zo blij met het blog en geloof er zo in dat ik nog een grote stap ga wagen:

ThisGirlSBlackBook gaat internationaal!!

De Nederlandse site blijft Nederlands, maar de .com versie wordt in het Engels. Je kunt makkelijk switchen tussen de websites door op het vlaggetje te drukken.

nieuwe websites

Het zal nog even duren eer alles wordt vertaald, maar achter de schermen wordt hier druk aan gewerkt. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik steeds meer verzoekjes uit het buitenland kreeg of ik de posts ook in het Engels wilde schrijven. En heel eerlijk…omdat je als blog meer kan bereiken als je ook in het Engels blogt. Ik zeg ook, omdat ik de Nederlandse bezoeker niet laat zitten. De Nederlandse site blijft dus gewoon in het Nederlands, en de content blijft ook gericht op Nederland. Als je me volgt via Bloglovin en je wil mij in het Nederlands blijven volgen, kun je zoeken op www.thisgirlsblackbook.com en die website toevoegen.

De internationale en Engelstalige versie daarentegen is meer gericht op donkere mensen in Europa. Denk aan: de beste soulfood restaurants in London, Berlijn of Parijs! En hoe ziet het leven eruit van donkere mensen in Europa? Welke leuke black hair events vinden er plaats in Europa? Waar kun je black hair producten kopen als je bijvoorbeeld in Barcelona woont? Een behoorlijke klus nog, maar ik heb een droom en die ga ik proberen waar te maken! Niet alleen Nederlandse maar ook Europese donkere initiatieven op de kaart zetten. Verbindingen maken en behouden zonder grenzen.

Ik hoop dat jullie als Nederlandse lezers, al je internationale vrienden ook kennis laten maken met ThisGirlSBlackBook. Maar ik wil jullie vooral héél erg bedanken voor het lezen van ThisGirlSBlackBook, voor het delen en liken van posts en voor het laten zien aan de media dat wij donkere mensen zeker de moeite waard zijn om aandacht aan te geven!!

Veel liefs en groetjes van Tewa.

Volg je me al?
Twitter 
Facebook
Instagram
Bloglovin
Google +
Youtube

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.