Beauty Home Life Lifestyle

RECAP: Wat verscheen er in FEBRUARI op TGSBB?

4 maart 2014

Een kort maandje met iets minder artikelen dan normaal, maar hier is ie dan: de RECAP van februari! Heb je een post gemist op ThisGirlsSBlackBook? No worries? In de RECAP van de maand worden alle posts nog eens per categorie op een rijtje gezet. Check hier wat er verscheen op www.tgsbb.nl in:

RECAP februari

FEBRUARI

BEAUTY

 1. 10 tips voor het kopen van make-up voor de donkere huid
 2. HOW TO: nep vlechten of twists eruit halen met zo min mogelijk haarverlies
 3. Black Beauty Webshop van de maand: OhMyHair
 4. Tien weetjes over Taren Guy die je misschien nog niet kent

1. 10 tips voor het kopen van make-up voor de donkere huid

sleek bb creams FOUTZoals je misschien al had gelezen plaatste ik twee posts over make-up voor de donkere huid, welke merken er in Nederland te koop zijn, waar je deze merken kunt kopen én waar je als donkere vrouw het beste make-up advies krijgt. In deze post geef ik je 10 tips voor het kopen van make-up voor de donkere huid. Waar moet je op letten, wat zijn de do’s en de dont’s?

2. HOW TO: nep vlechten of twists eruit halen met zo min mogelijk haarverlies

nep vlechten of twists eruit halen

Na drie maanden mijn protective hairstyle te hebben ingehad, was het tijd om mijn nep vlechten eruit te halen. Iedereen die weleens vlechten of twists heeft gehad herkent het moment dat je ze eruit haalt en het lijkt alsof je je halve eigen haardos verliest! PANIEK! Deze keer heb ik een nieuwe methode geprobeerd die ervoor zorgde dat ik veel minder haarverlies had. In deze post omschrijf ik in een stappenplan hoe je zo efficiënt mogelijk je vlechten of twists eruit haalt met zo min mogelijk haarverlies.

3. Black Beauty Webshop van de maand: OhMyHairohmyhair webshopWebshop Oh My Hair.nl is opgericht in augustus 2013 door de tweelingzusjes Aisha en Megisa Esseboom. Misschien ken je ze al van hun razend populaire website myblackhair.nl. In deze post zie je wie de zusjes zijn en waarom ze deze webshop zijn begonnen.

4. Tien weetjes over Taren Guy die je misschien nog niet kent

Fans van Taren Guy opgelet! Als je al haar vlogs hebt gezien, weet je waarschijnlijk heel wat over haar persoonlijke leven. Ik heb haar pas sinds een tijdje leren kennen en bij de zoektocht naar meer informatie over de bekendste vlogger uit Amerika, kwam ik achter deze tien weetjes die ik niet eerder was tegengekomen.

EVENTS

 1. 25% KORTING op Luv & Learn Your Hair Event met Taren Guy

Taren Guy Natural Black hair

Zoals ik in een eerdere post vertelde komt Taren Guy weer naar Nederland met de Luv & Learn Your Hair Tour. De normale prijs van de toegangskaartjes is €19,50. Maaaarrr, met de speciale ThisGirlSBlackBook kortingscode krijg je bijna 25% korting! Hoe je de korting krijgt, lees je in deze post!

LIFESTYLE

 1. Throwblack Thursday: Blackplanet, Sylvana’s Soul en de rollenhouder
 2. This Girl’s Black Book Review: Hoe duur was de suiker- Cynthia McLeod
 3. SUPPORT: Crowdfunding voor project RISE ‘Tesoro Sekreto’ in wijken Curaçao 

1. Throwblack Thursday: Blackplanet, Sylvana’s Soul en de rollenhouder
collage throwblack thursday feb

Een gloednieuwe wekelijkse rubriek op ThisGirlSBlackBook waarbij we elke donderdag terug gaan in de geschiedenis. Afgelopen keren ging het over Blackplanet, de meest populaire sociale netwerksite onder donkere jongeren in de jaren ’90. Ook gingen we terug naar de nineties met een van de leukste muziekprogramma’s ooit, Sylvana’s Soul. Als je een R&B liefhebber was, keek je dit elke week! Ik maakte speciaal voor de liefhebbers ook een Sylvana’s Soul Playlist. Je kunt hem beluisteren in deze post. En tot slot, keek ik terug naar een apart huishoudelijk apparaat. Onhandig, maar o zo geliefd in ons huishouden: de rollenhouder. 

2. This Girl’s Black Book Review: Hoe Duur Was De Suiker- Cynthia McLeod
boek review hoe duur was de suiker
Inmiddels is er al best veel geschreven over de film en de serie ‘Hoe duur was de suiker’, maar het boek is nog niet eerder besproken. In deze post lees je of het boek beter is dan de film!

3. SUPPORT: Crowdfunding voor project RISE ‘Tesoro Sekreto’ in wijken Curaçao

rise tesoro sekreto

Laatst kreeg ik via via dit project onder ogen en ik wist meteen: Dit verdient de aandacht van iedereen die geeft om talentontwikkeling van kinderen! Twee Nederlandse dansprofessionals van Curaçaose afkomst hebben het participatieproject RISE ‘Tesoro Sekreto’ opgezet om de talenten van Curaçaose kinderen te ontwikkelen. Om het project te realiseren zijn de initiatiefneemsters een crowdfunding actie gestart. In deze post lees je hoe je ze kunt steunen.

MUST SEES

 1. Vierdelige serie van boek ‘Hoe duur was de suiker’ komt op tv!
 2. Docu: Black lifestyle in Japan
 3. Film: ‘Think Like A Man Too’
 4. REVIEW: Film ’12 Years A Slave’

1. Vierdelige serie van boek ‘Hoe duur was de suiker’ komt op tv!

hoe duur was de suiker

Een tijdje geleden postte ik enthousiast over de film ‘Hoe duur was de suiker’. Eindelijk heb ik de film gezien, die ik prima vond maar wel wat meer diepgang had mogen hebben. Met deze vierdelige serie van de film werden mijn gebeden verhoord! Elke zaterdag werd er een aflevering uitgezonden op tv. Hier kun je alle afleveringen van de tv serie bekijken.

2. Docu: Black lifestyle in Japan

black lifestyle japan 2

Niet alleen ik ben gek op ‘black lifestyle’, ook sommige Japanners leven volgens hun eigen definitie van ‘black lifestyle’. Deze reportage gaat over een opmerkelijk fenomeen in Japan: black lifestyle. Toen ik voor het eerst naar Tokio ging, wist ik niet wat ik zag: een Japans meisje met een ‘Afrikaanse’ look! Ze was zeer gebruind, had cornrows, maar was niet half Japans en half donker. Even dacht ik, het is geen carnaval hier in Tokio, toch? Deze reportage van Metropolis over black lifestyle in Japan verklaarde alles. Superinteressant!

3. Film: ‘Think Like A Man Too’

Heb jij het grappige boek ‘Act like a lady, Think like a man’ van Steve Harvey al eens gelezen? Hierin geeft hij tips voor vrouwen om meer als een man te denken en zo te krijgen wat je wil. Twee jaar geleden werd deze bestseller verfilmd: de film ‘Think like a man’ was eveneens een enorm succes! Vond jij de film ook zo leuk?? Goed nieuws!! Deze zomer komt het vervolg op de eerste film uit: ‘Think Like A Man Too’. Bekijk de trailer in deze post!

4. REVIEW: Film ’12 Years A Slave’

lupita

Na alle media aandacht in het buitenland voor deze film, kwam hij eindelijk uit in de Nederlandse bioscopen! 12 Years A Slave heeft maar liefst 2 Oscars, 1 Golden Globe en een BAFTA award gewonnen. Bij eerdere vertoningen van de film waren sommige scenes zo gruwelijk dat men opstond om de zaal te verlaten. Gister heb ik hem bekeken en ik moet zeggen dat ik onder de indruk was, maar ook wat kritiek had. Hier lees je mijn review.

OVER MIJ: 

Zoals je misschien in deze post hebt gelezen was ik heel hard op zoek naar de hulp van een vertaalster! Inmiddels heb ik die gevonden en ben ik daar zo ontzettend blij mee. Als het goed is gaat de Engelstalige site eind april online. Als alles op weer op orde is, wil ik een ThisGirlSBlackBook team creëren, waarbij ik met een team van vrijwilligers samenwerk dat content ontwikkelt. ThisGirlSBlackBook groeit iets sneller dan ik had gedacht, waardoor ik het werk niet meer in mijn eentje haal. Mocht je een bepaalde expertise hebben op een gebied van black lifestyle (als je bijvoorbeeld alles weet over: black movies/ black art/ black hair/ black fashion/ make-up/ koken, of noem het op) en kun je hier ook nog eens geweldig over schrijven, stuur me dan gerust een mailtje: info@tgsbb.nl . Ik zal eind mei hier nog een ander echt ‘vacaturebericht’ over plaatsen, maar het kan geen kwaad om mij het alvast te laten weten als je interesse hebt 😉

De komende maand wordt zo ontzettend leuk! Ik krijg er ontzettende kriebels van als ik eraan denk. Ik ben bezig met een hele leuke gastblog voor een andere blog, die ik zelf al heeeeel lang volg en bewonder! Ook zal ik deze maand weer met de dames van de Black Bloggers -groep brainstormen om ons in te zetten voor de black bloggers in Nederland. Ik kan niet alles verklappen, maar ik beloof je: het wordt een heerlijke lente maand!!

Veel liefs en groetjes van Tewa

Volg je me al?
Twitter 
Facebook
Instagram
Bloglovin
Google +

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.