Home Life

RECAP: Wat verscheen er in AUGUSTUS op TGSBB?

1 september 2013

Heb je een post gemist op TGSBB? No worries? In de RECAP van de maand worden alle post nog eens op een rijtje gezet per categorie. Check hier wat er verscheen op www.tgsbb.nl in:

Recap augustus

AUGUSTUS

 

BEAUTY

  1. This Black Girl’s Beauty Fails
  2. DIY beauty: zelf eczeem crème maken met 4 ingrediënten
  3. Miss Sporty: Help ons black beauties!
  4. Review: Anita Grant Rhassoul Deep Condish Cubes

1. This Black Girl’s Beauty Fails

beauty fails augustus

Een aantal gedenkwaardige black beauty fails deze maand én zelfs de eerste Black Boys Beauty Fail!

Reginald vertelt zijn horror verhaal over het bekende blauwe potje Nivea. Waarom het geen goed idee is om je in te smeren met die creme en dan te gaan zonnen, lees je in zijn: Reginalds zwartgeblakerde hamburger

Sunny besloot in een opwelling nepwimpers te zetten. En hoewel haar gevoel al zei dat dit niet goed zou aflopen, ging ze ermee door. Ze was tevreden met haar wimperlooks, totdat ze de wimpers eruit moest halen. Wat ze hiervan heeft geleerd en welke ultieme wimpertip zij jou geeft, lees je hier: Sunny’s loss of the Eyelash

Als klein kind wilde Tameka net zulk haar als dat van haar Hindoestaanse vriendin. Dus pakte zij stiekem de relaxer van haar moeder om haar haar chemisch te behandelen. Midden in het relaxproces kwam haar moeder thuis! Het pijnlijke verhaal dat volgde lees je in: Tameka’s caught in the (relaxer) act

Kimry heeft vele beauty problemen gehad, maar het grootste probleem en dus de meeste fails had zij met haar warrige wenkbrauwen. Na teveel en pijnlijk gepluk, vond ze haar wenkbrauwgeluk op de meest simpele voor de hand liggende plek. Waar dat was en hoe ze eindelijk haar wenkbrauwfail heeft opgelost vertelt ze in: Kimry’s unibrow naar perfect brow 

2. DIY beauty: zelf eczeem crème maken met 4 ingrediënten

DIY Beauty augustus

Heb je last van eczeem of een zeer droge huid, dan is deze DIY echt iets voor jou! Heel makkelijk laat ik je zien hoe je van slechts 4 ingrediënten een fijne hydraterende en verzorgende crème kunt maken:  Eczeemcrème maken met slechts 4 ingrediënten!

3. Miss Sporty: Help ons black beauties!

Miss sporty

Ook deed ik een oproep aan budget make-up merken, zoals Miss Sporty. Lees het in mijn persoonlijke make-up verhaal: Miss Sporty, help ons black beauties!! Er zijn zoveel jonge donkere meiden die gek zijn op make-up. Samen met andere black beauty bloggers zet ik mij in voor meer kleur in de media, maar ook meer aandacht voor make-up merken die de donkere vrouw niet als doelgroep opnemen in hun assortiment.  En natuurlijk blijf ik me ook positief inzetten voor de merken, webshops en media die dit wél doen!

4. REVIEW: Anita Grant Rhassoul Deep Condish Cubes

deep condish cubes 2

Van webshop webshop Natural Black Hair ontving ik een leuk pakketje van Anita Grant met de Rhassoul Deep Condish Cubes. Of ik er tevreden mee was? Heel erg zelfs! Lees in de review wat dit een van de beste diepe conditioners voor droog haar maakt: Review: Anita Grant Rhassoul Deep Condish Cubes.

 

EVENTS

  1. Africa Fashion Week London
  2. Redmond Summer Event

1.  Africa Fashion Week London

Africa FW london

Van 1 tot en met 3 augustus was er Africa Fashion Week London, een prachtig modespektakel, waarbij bezoekers naast modeshows ook mode tentoonstellingen konden zien die gevestigde en nieuwe Afrikaanse ontwerpers tonen. Mocht je dit hebben gemist, dan kun je je kans nog wagen in Parijs waar de Africa Fashion Week plaats zal vinden in oktober! Je kunt het hele artikel hier nog eens nalezen: Africa Fashion London. 

2. Redmond Summer Event

redmont summer event

Ik werd uitgenodigd voor een ontzettend gaaf event: het Redmond Summer Event in de Tolhuistuin. Het event was een mini festival waarin men de huidige schoonheidsnorm in beauty, media en mode kritisch onder de loep nam, maar waar je ook leuke mode en boeken kon kopen en heerlijke soulfood kon eten. Het was een topdag/avond met zeer vooruitstrevende sprekers!

 

FOOD

  1. Surinaamse pom maken
  2. Tropische salade met kip en pindasaus-sesamdressing

1.  Surinaamse pom maken

pom maken collage

 Nooit meer hoef ik me te schamen als men me vraagt of ik pom kan maken. In 1 middagje leerde ik de meest heerlijke pom maken van mijn oma. Het recept, stap voor stap, heb ik hier voor je gepost: Surinaamse Pom maken.

2.  Tropische salade met kip en pindasaus-sesamdressing 

tropische salade met kip en pind

Deze makkelijke salade deelde ik eerst op mijn Instagram pagina, waarna mij gevraagd werd of ik het recept kon plaatsen. Heerlijke salade met kip gemarineerd in Shishado-saus, op een gezond bedje van rauwe spinazie, gewokte wortel en taugé. Een gezonde keuze deze tropische salade met kip en pindasaus-sesamdressing. 

 

LIFE

1. MEDIA: Artikel Marie Claire over Black Fashion

marie claire

Sinds ik met TGSBB bezig ben, kijk ik kritischer naar de bestaande media en modemagazines. Hoe vaak berichten zij eigenlijk over black beauty of lifestyle? Deze maand publiceerde Marie Claire een artikel over Black Fashion Week. Bekijk het hier: Artikel Marie-Claire Black Fashion Week

 

MUST SEES

1. Mag ik met je mee op reis naar….Suriname
2. Taarten van Abel in Suriname

1. Mag ik met je mee op reis naar….Suriname

katja in su 2

Een hele leuke uitzending gemist tip, die ik kreeg van een vriendin. Katja Schuurman vraagt op Schiphol aan mensen of ze met ze mee op reis mag. In deze aflevering reist ze naar Suriname met drie verschillende mensen. De aflevering is goed voor een heleboel heimwee naar het zonnige Suriname: Mag ik met je mee op reis naar…Suriname

2. Taarten van Abel in Suriname

taarten van abel

Een van mijn favoriete aflevering ever is die van taartenbakker Abel die naar Suriname gaat. Eljiah heeft hem geschreven omdat hij graag samen met Abel een taart wil maken voor zijn vader die in Nederland woont. Waarom hij dat wil doen en hoe hij de taart naar Nederland gaat krijgen, zie je in deze ontroerende aflevering: taarten van Abel in Suriname 

 

OVER MIJ: 

Banner 1

 Ongelofelijk hoe snel de tijd gaat en hoe snel ThisGirlSBlackBook aan het groeien is. Ik ben er blij mee, vooral omdat black lifestyle nog niet heel bekend is. Ik hoop dat steeds meer mensen de website ontdekken, lezen en hun leven verrijken met black lifestyle. 

 Zoals je misschien wel hebt gezien, is het webdesign veranderd, en ook op je smartphone kun je kiezen voor een makkelijk leesbare mobiele versie. Langzaam maar zeker wil ik het steeds professioneler aanpakken, zodat black lifestyle een plaats krijgt in de huidige lifestyle websites. Uiteraard heb ik jouw hulp, de lezer, hierbij nodig! Mocht je mensen kennen die ThisGirlSBlackBook leuk vinden, spread the word.

Ondertussen blijf ik lekker bezig met posten! De komende tijd komen er twee leuke nieuwe rubrieken bij, waar ik in de loop van de maand meer over zal vertellen.

Dankjewel allemaal, voor alle support, alle mails, alle likes!

Groetjes Tewa

Volg je me al?
Twitter 
Facebook
Instagram

Bloglovin

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.