Beauty Home Lifestyle

RECAP: Wat verscheen er in OKTOBER op TGSBB?

3 november 2013

Heb je een post gemist op ThisGirlsSBlackBook? No worries? In de RECAP van de maand worden alle post nog eens op een rijtje gezet per categorie. Check hier wat er verscheen op www.tgsbb.nl in:

RECAP oktober

OKTOBER

BEAUTY

 1. This Black Girl’s Beauty Fails
 2. Black Beauty webshop van de maand: Natural Black Hair
 3. Update: Verkooppunt gevonden voor black hair babies
 4. FOLLOW: 4x Nederlandse black hair vloggers
 5. HAIR DIY: Recept voor de beste deep conditioner OOIT!

  1. This Black Girl’s Beauty Fails
  recap beautyfail

Melissa vertelde over die keer dat zij  een goedkope kapper zocht om haar haar te laten weaven. Dit liep zo slecht af dat zij nooit meer een weave durft te zetten bij iemand waar ze nooit eerder is geweest. Lees het in Melissa’s ‘It was Un-be-weave-able’.

Daarna vertelde Efua over hoe haar plakweave haar een leuke avond uit bezorgde, maar er ook voor zorgde dat zij heel wat haren verloor in Efua’s ‘Sticky weave‘.

Tot slot vertelde Lavern haar verhaal over haar colour-crack verslaving, waarbij de kleur Honeyblonde niet bepaald honing blond, maar meer Clown It oranje werd. Wat je vooral niet moet doen als je je haar heb geverfd lees je in Laverns ‘Oranje Boven’.

2. Black Beauty webshop van de maand: Natural Black Hair
Natural Black Hair Claudia Creebsburg

Fijn om mijn favoriete webwinkel voor haarproducten aan je te kunnen voorstellen. Natural Black Hair is in mijn ogen een van de beste webwinkels voor krullend/kroeshaarproducten, omdat Claudia gewoon echt verstand heeft van kroeshaar door haar jarenlange (product) ervaring o.a. tijdens haar werk als make up artist. In haar webwinkel verkoopt ze allerlei producten van merken zoals Carol’s Daughter, Karen’s Body Beautiful, Aubrey en Shea Moisture. Ook verkoopt ze de must have van iedere naturalista: the Huetiful Steamer. Neem nog een kijkje in de webshop en lees het interview hier.

3. UPDATE: verkooppunt gevonden voor Black Hair Barbies

natural hair dolls

Na de post over de Black hair barbies kreeg ik zo ontzettend veel mail of ik wist waar men ze kon aanschaffen. Want hoe cool zijn die barbiepoppen met black hair!! Zo cool dat iedereen ze wel zou willen hebben…Logisch toch?! Je kunt ze kopen bij de webwinkel van Karen Byrd. Hier lees je ook hoeveel ze kosten.

4. FOLLOW: 4 x Nederlandse Black hair vloggers
Nederlandse black hair vloggers
Ik was best verbaasd toen iemand mij vertelde dat er geen tot weinig Nederlandse Black Hair Vloggers zouden zijn. Ik ging meteen op onderzoek uit en vond daar vier leuke dames die vlogs maken over black hair. Wil je weten welke? Check de post!

5. HAIR DIY: Recept voor de beste deep conditioner OOIT!
deep conditioner kokosmelk rhassoulGelukkig had ik deze maand een geweldige ingeving om een Rhassoul Cube van Anita Grant te mixen met wat left over kokosmelk. Deze mix van Rhassoul en kokosmelk gaf mijn haar zo’n ontzettend haarboost, dat ik dit heb besloten elke maand te doen. In deze post zie je hoe je deze conditioner maakt en het effect op mijn krullen.

EVENTS

 1. De Kleurrijke Lijst
 2. Op zoek naar Oom Tom

1.  De kleurrijke lijst

kleurrijke-lijst 2Een vooruitstrevend event was de kleurrijke lijst, een event waarbij een lijst van meest invloedrijke kleurrijke vrouwen en mannen werd gepresenteerd. Superleuk was dat blogger Saskia Oliveira van blog Fab Luxury and Curves ook op de lijst stond!! Zij zet zich in voor meer diversiteit in vormen en maten in de huidige media. Neem een kijkje in de post om te zien wie er nog meer op stond.

2.  Op zoek naar oom Tom

Op zoek naar oom tom

In het toneelstuk ‘Op zoek naar Oom tom’ doen drie donkere bevriende acteurs mee aan een talentenjacht voor een hoofdrol in de musical ‘Oom Tom’. Het toneelstuk gaat in op diverse vraagstukken, zoals het castingbeleid voor donkere acteurs in Nederland en op de vraag waarom donkere mensen soms niet solidair aan elkaar zijn.

LIFESTYLE

 1. REVIEW: Pearl Event en Love Your Hair workshop Taren Guy
 2. TGSBB meets Taren Guy: PART ONE & PART TWO
 3. NIEUW: Nude pump voor donkere vrouwen

1. REVIEW: Pearl Event en Love Your Hair workshop Taren Guy

review pearl event

Op zondag 19 oktober vond het Pearl Event plaats, het eerste beauty- en lifestyle event voor de gekleurde vrouw. Wat je daar allemaal kon beleven kun je lezen in de review die ik maakte van het event en van de workshop Luv & Learn Your Hair door Taren Guy.

2. TGSBB meets Taren Guy: PART ONE & TWO

Taren Guy TGSBB interview

Tijdens het Pearl Event vond ook de Luv and Learn Your Hair workshop van natural hair guru Taren Guy plaats. ThisGirlSBlackBook kreeg de kans om in het panel van de workshop te zitten én om nog een gezellig interview met Taren Guy te doen. Hierin vertelt Taren in PART ONE over haar ontslag, haar persoonlijke inspiratiebron en wat ze van de Nederlandse naturalista’s vindt. In PART TWO vertelt Taren over de zakelijke kant van vloggen, over haar meest controversiële vlog en hoe zij haar carrière met haar gezin combineert.

3. NIEUW: Nude pump voor donkere vrouwen

Christian Louboutin app shades of nude

Hoe fijn is het dat designers eindelijk ontdekken dat donkere vrouwen geld uit willen geven? Christian Louboutin, bekende van de torenhoge hakken met rode zool, besloot de eerste nude pump te maken die matcht met de donkere huid. In de post lees je hoe je de nude pump via een app kunt testen of hij perfect bij jouw huid past.

MUST SEES

 1. Sunny Side of sex: CUBA
 2. Documentaire muzikant Ronald Snijders

1. Sunny side of sex: Cuba

Bron foto's: NPO

Bron foto’s: NPO

In deze aflevering ontdekt Sunny in Cuba wat het betekent om je vrouw te voelen en wordt het Cubaanse seksleven uitgebreid besproken. Cubanen bewonderen elkaar en laten dit graag aan elkaar weten. Hierdoor lijken de Cubaanse vrouwen, ongeacht hoe zij eruit zien, zichzelf beeldschoon te vinden en lichamelijk veel zelfvertrouwen te hebben. Nog niet gezien? Check de aflevering hier.

2. Documentaire muzikant Ronald Snijders

ronald snijder

Laatst zag ik bij het klokhuis dit leuke item over Surinaamse muzikant Ronald Snijders. Ronald Snijders speelt dwarsfluit en heeft bijzonder veel prijzen gewonnen, zowel nationaal internationaal. Onlangs bracht hij een cd box uit met 20 cd’s die hij presenteerde in de Amsterdamse North Sea Jazz Club. Ik was erbij en kan je zeggen dat hij een geweldige artiest is, zowel muzikaal als live entertaining. Ben je gek op muziek die je echt raakt, energie geeft en je over de hele wereld meeneemt? : koop die BOX!

FOOD

1. Kokos gember rijst

kokos gember rijst maken 1

Een lekkere frisse en romige variatie op de witte rijst is deze zalige kokos-gember rijst. Supersnel gemaakt en ongelooflijk lekker! Het recept vind je hier.

OVER MIJ: 

natural girl problems

Elke maand zie ik weer een verandering, zij het groot zij het klein, ik ben er tot nu toe heel blij mee. In een maand is het aantal Facebookfans enorm gegroeid, daar ben ik onwijs trots op! Alle nieuwe lezers: Van harte welkom!! Ook vind ik het leuk dat steeds meer lezers een berichtje achter laten bij de posts, leuk voor mij om te zien wie de posts lezen en om vragen te beantwoorden.

Komende maanden ga ik een aantal leuke samenwerkingen aan en gaat This Black Girl’s Beauty Fail verdwijnen en komt er een nieuwe rubriek voor in de plaats. De eerste twee weken van november doe ik met een aantal lezers mee aan de ThisGirlSBlackBook detox! Hierbij eten we veertien dagen geen suiker, koolhydraten en andere producten die je lichaam schaden. Ook ga ik meer mediteren, want ik merk dat dat mijn hoofd goed leegmaakt. Keep ya posted!

Tot slot nog iets dat ik met je wil delen:
Vandaag kreeg ik een mooie boodschap tijdens een concert van muzikant Ronald Snijders. Hij vertelde het publiek hoe gezegend hij zich voelt dat hij zijn droom als muzikant KAN waarmaken. Niet alleen dat hij een droom had en die waarmaakt, maar ook dat hij in de fysieke en geestelijke positie is om die droom waar te maken. Zijn broer (ook een getalenteerd muzikant) heeft een tijd geleden een beroerte gehad, waardoor hij in een rolstoel is gekomen en hij geen meer muziek kan maken. Hij vroeg zich hardop af: “Wat als de rollen zouden zijn omgedraaid, ik een beroerte zou hebben gehad en ik mijn dromen niet had kunnen waarmaken?” Alleen al om het feit dat hij het fysiek kon, vond hij dat hij zijn droom moest waarmaken en daarom droeg hij met trots en veel liefde zijn nieuwe CD-box op aan zijn broer.

Nadat ik als een soort Oprah Winfrey zat mee te snikken, kreeg ik ineens een light bulb moment. Door deze boodschap van Ronald Snijders realiseerde ik me dat ik met ThisGirlSBlackBook ook een droom wil waarmaken. Ik vind dat er te weinig donkere initiatieven worden getoond in de media, terwijl ze er wel zijn. Ik wil met ThisGirlSBackBook een platform bieden om deze initiatieven een plek te geven.

MLK

Ook vind ik dat donkere mensen elkaar meer zouden mogen supporten in de goede en leuke dingen die zij ondernemen. Het heeft geen zin om te negatief te doen over mensen die oprecht iets leuks/goeds voor de maatschappij willen doen. In plaats daarvan kun je ervoor kiezen die initiatieven juist te supporten. Of zelfs je laten inspireren om ook iets te ondernemen.

Fysiek kan ik mijn droom najagen en dat besloot ik te doen door donkere initiatieven te promoten: “Promoting what I love, instead of bashing what I hate.”
En ik hoop dat ik met ThisGirlSBlackBook jou inspireer en motiveer om hetzelfde te doen.

Veel liefs en groetjes van Tewa.

Volg je me al?
Twitter 
Facebook
Instagram
Bloglovin

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.