Beauty Home Lifestyle Travel

RECAP: Wat verscheen er in SEPTEMBER op TGSBB?

1 oktober 2013

Heb je een post gemist op ThisGirlsSBlackBook? No worries? In de RECAP van de maand worden alle post nog eens op een rijtje gezet per categorie. Check hier wat er verscheen op www.tgsbb.nl in:

RECAP SEPTEMBER

SEPTEMBER

BEAUTY

  1. This Black Girl/Boy’s Beauty Fails
  2. Black Beauty webshop van de maand: Shimai
  3. SAY WHAT?: meisje naar huis gestuurd om dreadlocks
  4. NIEUW: The Pearl Black Hair Box
  5. 10 x donkere barbiepoppen met black hair

1. This Black Girl/Boy’s Beauty Fails

beautyfails

Weer vier interessante, leuke en leerzame beauty fails op ThisGirlSBlackbook!

One’sy vertelt hoe zij jaren tevreden naturalista was, maar toch eens een keer haar haarlengte wilde checken bij een huiskapper. Hoe dat eindigde in een enorm verbrand haar drama, lees je in haar verhaal Burned Baby Burned.

Als man maak je ook weleens een beautyfail. Henry maakte er minstens twee die hij deelde in Henry’s 90’s hairfails. Je leest waarom mannen hun haar beter niet kunnen relaxen en blonderen én je ziet de foto van een van zijn grootste zijn haarfails!

Zelf had ik nog niet eerder gehoord van bandhaar, maar Simone wel omdat zij bandhaar heeft. Zij vertelt waarom zij na velen malen relaxen alleen nog een kuifje haar overhield en wat bandhaar hiermee te maken heeft. Je leest het in Simone’s avonturen van het kuifje.

Tot slot vertelde Ifna haar verhaal over haar gevoelige hoofdhuid die ze dacht te behandelen met arganolie. Ze ging mee met de arganolie hype en eindigde met een jeukende en bloedende hoofdhuid. Het arganolie-fiasco van Ifna lees je hier.

2. Black Beauty webshop van de maand: Shimai

shimaiSuperleuk om iedereen kennis te laten maken met deze fijne webshop van eigenares Shirley Tol. Shimai verkoopt ecologische producten voor de donkere beauty. Twee van hun fijnste producten vind ik de Pendeza panty en de foundations van Smash-it. Wil je weten welke producten je nog meer kunt kopen bij deze webshop, check het interview met Shimai hier.

3. SAY WHAT: meisje naar huis gestuurd om dreadlocks!

tatiana parker

Zo nu en dan zie ik een nieuwsbericht over kroeshaar waar ik echt treurig van word, zoals dit bericht van een Amerikaans meisje dat naar huis werd gestuurd omdat ze dreadlocks heeft. Vreemd genoeg was dit een school die Afro-Amerikaanse cultuur hoog in het vaandel zou hebben staan. Wat er gebeurde en wat de reactie van de ouders was lees je in deze post.  

4. NIEUW: The Pearl Black Hair Box

black hair box

Een tweede black hair box is verschenen en inmiddels uitverkocht! Ik heb deze versie helaas niet aangeschaft omdat ik hem iets te duur vond, maar ook deze editie bleek een daverend succes. Een gat in de markt, is gebleken. Ik ben erg benieuwd naar nummer drie!

4. 10 x donkere barbiepoppen met black hair

donkere barbiesEen van de meest populaire posts ooit op ThisGirlSBlackBook was deze post over tien donkere barbiepoppen, allemaal met verschillend type black hair, kleur en stijl. Benieuwd naar de variatie die er is? Check de post hier. 

EVENTS

  1. Intouchables op West Beach filmfestival
  2. Black History Festival
  3. Lezing en film Cynthia McLeod

1.  Intouchables op West Beach filmfestival

intouchables

Oh wat heb ik genoten van deze film! Op vrijdag 6 september kon je hem gratis bekijken bij het West Beach filmfestival. Hoewel ik hem al eens had gezien, leek het net alsof ik de eerste keer alle grappen had gemist, want wat heb ik deze keer gelachen!! Absoluut een van de leukste films ooit.

2. Black History Festival

blackhistory2Op 20 september vond het Black History Festival voor de tweede keer plaats. Als bezoeker kon je genieten van verschillende acts op het gebied van dans, muziek, zang en theater.

2. Lezing Cynthia McLeod

cynthia mcleod

Een weekje geleden gaf Cynthia McLeod, schrijfster van de bestseller ‘Hoe duur was de suiker’, een lezing over de verfilming van haar boek. Aansluitend konden bezoekers vragen stellen en daarna de film zien. Helaas was dit event in no time uitverkocht.

 

TRAVEL

  1. TGSBB TRAVELS TO: Andalusië
  2. TAKE AWAY WHEN TAKE OFF: Suriname

1.  TGSBB travels to: Andalusie

TGSBB Andalusie

Een crisisproof vakantie waarbij je zon, zee, cultuur, rust en fantastisch eten hebt? The answer is Andalusië! Sinds tijden heb ik niet zo’n goede vakantie gehad! Heerlijk en goedkoop eten (Gamba’s! Biefstuk! Gegrilde groenten! Verse olijven!). Prachtige natuur wisselde zich af met mooie stranden en vooral rust…veeeeel rust. In deze post laat ik drie plekken zien: landelijk Casarabonela, Moors dorpje Vejer de la Frontera en kustplaatsje El Palmar. 

2.  TAKE AWAY WHEN TAKE OFF: Suriname

suriname tawto

 Wat van ver komt is lekker! In deze post laat ik je zien welke lokale producten leuk/lekker/handig zijn om mee te nemen. Deze keer begon ik met Suriname. Welke beautyproducten, kunst en andere souvenirs neem ik altijd mee? Je leest het hier.

 

MUST SEES

1. De Slavernij voorbij?
2. Bestemming onbekend: Zuid-Afrika

1. De Slavernij voorbij?

slavernij voorbij

Erg benieuwd was ik naar deze vierdelige serie van de NTR ‘de slavernij voorbij’. Presentatoren Akwasi Ansah en Stacey Esajas gingen in de serie op zoek naar de sporen van ons slavernijverleden. Ik was op zich tevreden over de serie alleen had ik bij de laatste aflevering zoiets van, is het nu al afgelopen? Ik had meer verwacht, misschien een eindconclusie? Mocht je alle afleveringen nog willen zien, check deze post die ik heb ge-update met links naar alle uitzendingen. 

2. Bestemming onbekend: Zuid-Afrika

Zemanta Related Posts ThumbnailEen bijzondere aflevering van het sowieso bijzondere programma ‘Bestemming Onbekend’. Mensen worden op Schiphol gevraagd of zij hun bestemming willen veranderen voor een andere bestemming, namelijk de reis van je leven! Wie wil dat nou niet? Zo ook, dit 18-jarig koppel uit Eindhoven, dat werd gestuurd naar Zuid Afrika. Zij logeerden een week lang bij twee verstoten Albino zusjes die wonen in een township. Hoe het koppel dit overleefde en wat zij meemaakten, lees en zie je hier.

OVER MIJ: 

thisgirlsblackbook augustus

Wat een bijzondere maand weer! Allereerst kan ik niet geloven dat het gewoon alweer herfst is. Ik ben nog een klein beetje in de ontkenning, omdat ik hoopte dat het nog een warme nazomer zou worden maar helaas.

Wel ontving ik afgelopen maand een leuk bericht uit zonnig Paramaribo: een journalist van de Surinaamse krant De Ware Tijd had mijn blog gelezen en wilde een stukje schrijven over ThisGirlSBlackBook en black lifestyle in de krant en op de website.

dwtonline Je kunt het stukje hier lezen. Ik was blij verrast en kreeg meteen een aantal nieuwe leuke Surinaamse lezers erbij, bij deze alsnog WELKOM!

Ook had ik een zeer gezellige meeting met andere black bloggers, want in tegenstelling tot wat de media zeggen, is er wel degelijk een markt voor black beauty en lifestyle. Tijdens de meeting bleken er maar liefst minstens 20 andere donkere bloggers te zijn, die schrijven over beauty, make up, black hair en lifestyle. Zo leuk om eindelijk de gezichten achter de blogs te zien!
Diverse bloggers hebben een leuk verslag geschreven: hier lees je een verslag van lifestyle blogger Angela van MacBlogster, van beautyblogger Chantal van Chantillie, van beauty/make up blogger Benay van by BenayVaneese,  en van kroeshaar blogger Gisele van kroeshaarblog.

Ik ben blij om te zien dat de black bloggers elkaar steunen en wil samen met Nadia van Beautyinlife dit initiatief zeker voortzetten, elkaar blijven opzoeken en elkaar helpen waar nodig.

Trouwens, je kunt ThisGirlSBlackBook vanaf nu ook bezoeken via deze links:
De korte links: www.tgsbb.nl  of www.tgsbb.com
en natuurlijk de langere link: www.thisgirlsblackbook.com of www.thisgirlsblackbook.com

Tot slot wil ik de nieuwe volgers verwelkomen en iedereen bedanken voor het lezen en supporten van ThisGirlSBlackBook!

Veel liefs en groetjes van Tewa.

Volg je me al?
Twitter 
Facebook
Instagram
Bloglovin

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.