Beauty Home Lifestyle

RECAP: Wat verscheen er in JANUARI op TGSBB?

18 februari 2014

Later dan normaal, maar hier is ie dan alsnog: de RECAP van januari! Heb je een post gemist op ThisGirlsSBlackBook? No worries? In de RECAP van de maand worden alle posts nog eens per categorie op een rijtje gezet. Check hier wat er verscheen op www.tgsbb.nl in:

RECAP JANUARI

JANUARI

BEAUTY

 1. Mijn 3 favoriete producten voor de LOC methode
 2. 10 make up merken voor de donkere huid in Nederland
 3. Make up kopen voor de donkere huid in winkels en webshops
 4. HOW TO: je haar verzorgen tijdens protective hairstyle
 5. Black Beauty Webshop van de maand: Fresh Hair

1. Mijn 3 favoriete producten voor de LOC methode

LOC methode producten

Ben je al bekend met de LOC methode? Deze methode is bedoeld om het beste uit je krullen te halen, om vocht in je haar aan te brengen en dit te behouden. Na veel producten te hebben geprobeerd, kan ik nu zeggen welke drie producten mijn favoriete producten voor de LOC methode zijn. In deze post laat ik zien met welke producten mijn krullen er op hun allermooist uitzien!

2. 10 make up merken voor de donkere huid in Nederland

Black up make up nederlandSinds ik ThisGirlSBlackBook heb opgezet, ben ik mij meer gaan verdiepen in make-up voor de donkere huid. Hoewel er in Nederland nog steeds een gebrek is aan (budget) make-upmerken voor de donkere huid, bestaan ze gelukkig wel! In deze post heb ik alle merken die make-up verkopen voor de donkere huid in Nederland op een rijtje gezet.

3. Make up kopen voor de donkere huid in winkels en webshops

sleek make up donkere huidIn de vorige post hierboven vond je een lijst met make-upmerken voor de donkere huid die je in Nederland kunt kopen. In deze vervolgpost laat ik je zien waar je als donkere vrouw make-upadvies kan krijgen. Ook geef ik je de adressen en webshops waar je make-up voor de donkere huid kunt kopen. Ik ben redelijk kritisch geweest, omdat het best moeilijk is om in winkels goed make-up advies voor de donkere huid te krijgen. Welke winkels ik desondanks echte aanraders vind, lees je hier.

4. HOW TO: je haar verzorgen tijdens protective hairstyle

haar verzorgen tijdens protective hairstyleIk heb sinds een tijdje weer mijn haar ingevlochten met nephaar, de zogeheten protective hairstyle. Eigenlijk doe ik al jaren mijn haar in de winterperiode in vlechten of twists. Maar deze keer heb ik me pas echt verdiept in de verzorging van je haar tijdens het dragen van de protective hairstyles. Om je te helpen postte ik in deze post dé methode waarmee mijn haar optimaal verzorgd blijft en de mogelijkheid heeft om te groeien.

5. Black Beauty Webshop van de maand: Fresh Hair

fresh hairIn de wintertijd kun je om je kroeshaar te beschermen kiezen voor een protective style, zoals invlechten of weaven. Hiervoor ben je aan het juiste adres bij de webshop van deze maand: FRESH HAIR.  Fresh Hair is in 2009 opgericht door het koppel Stephano en Ifna Mac-Intosh en verkopen in hun webshop en winkel in Amsterdam weaves, extensions, kinky hair en nog veel meer! In deze post lees je waarom zij Fresh Hair zijn begonnen en waarom zij de beste kwaliteit voor een scherpe prijs bieden.

EVENTS

 1. REPORT: Zwart & Wit tentoonstelling in het Tropenmuseum
 2. EVENT: Natural hair inloop en product swap dag
 3. EVENT: Taren Guy is back! Luv & Learn Your Hair tour in Amsterdam

1. REPORT: Zwart & Wit tentoonstelling in het Tropenmuseum

report zwart wit tentoonstelling tropenmuseumAls er iets is waar je absoluut naar toe moet voor juli, is het deze tentoonstelling in het Tropenmuseum. Voor mij een ontzettende eye-opener! Dat er slechts dertig jaar geleden nog zoveel ongelijkheid was in ons land, kan ik me nu bijna niet meer voorstellen. Lees hier mijn report om te zien wat ik er zo goed aan vond.

2. EVENT: Natural hair inloop en product swap dag

Curly hair care companyHét event voor Productjunkies en beginnende naturalista’s vond plaats op zondag 19 januari. Toen organiseerde Curly Hair Care Company een gratis natural hair inloop event, waarbij je allerlei vragen kon stellen aan natural hair expert Eurydice Park. Mocht er weer eentje plaatsvinden, dan lees je dat natuurlijk weer op ThisGirlSBlackBook!

3. EVENT: Taren Guy is back! Luv & Learn Your Hair tour in Amsterdam

luv and learn your hair

Guess who’s back?? Een paar maanden geleden was er totale hysterie in de natural hair community; de bekendste vlogger uit Amerika Taren Guy kwam naar Nederland!! En geloof het of niet…ze komt héél binnenkort weer! Op vrijdag 21 maart geeft ze weer een Luv & Learn Your Hair workshop in Pakhuis de Zwijger (Amsterdam). Wat je kunt verwachten en hoe jij erbij kunt zijn lees je in deze post.

LIFESTYLE

 1. De 10 beste oneliners uit Coming to America waar we wat van kunnen leren
 2. This Girl’s Black Book Review: De blanke Masaï door Corinne Hofmann
 3. 5 foute r&b videoclips uit de jaren ’90 
 4. TO BUY: Awareness T-shirt van KIM by Kim

1. De 10 beste oneliners uit Coming to America waar we wat van kunnen leren

oneliners cta

Mijn favoriete film of all times is Coming to America. Ik geloof dat ik hem serieus 15 keer heb gezien en elke keer kan ik weer genieten van de leuke oneliners. Maar zonder dat ik het doorhad, zitten er een paar serieuze levenslessen in de grappige oneliners. Omdat het moest voor deze post (heeeel vervelend) heb ik de film voor de 16de keer bekeken en er 10 Coming To America oneliners eruit gehaald waar wij wat van kunnen leren. In deze post kun je lezen welke 10 dat zijn!

2. This Girl’s Black Book Review: De blanke Masaï door Corinne Hofmann

de witte masai boek reviewAls je halsoverkop verliefd wordt op een Masaï krijger, zou je dan alles opgeven om met hem in een hutje te wonen in een klein dorpje, met een compleet andere cultuur? Dat is waar het boek ‘De blanke Masaï’ over gaat, in een notendop. Onze boekenwurm Melissa reviewde dit spraakmakende boek, dat ook verfilmd is. Wat ze ervan vond, lees je hier in This Girl’s Black Book Review.

3. 5 x foute r&b videoclips uit de jaren ’90 

foute rnb clips

Ik lag helemaal dubbel toen ik laatst iemand een liedje van Lutricia McNeal hoorde zingen. En ik moest bijna huilen van het lachen toen ik die bijbehorende clip zag! Ik besloot ter plekke 5 videoclips uit de jaren ’90 te verzamelen die zo fout waren dat ze ook wel weer leuk waren. Niets zo leuk als een hele dag oude r&b-hits terugluisteren en je rot lachen om de outfits, kapsels en teksten! Taking you back to the nineties. Enjoy this ride! Je ziet ze hier!

4. TO BUY: Awareness T-shirt van KIM by Kim

kim dankoorIk ben gek op initiatieven zoals dit mediawijze T-shirt met de quote ‘It’s hard to be what you hardly see’. Hopelijk zet het mensen direct aan het denken. Mij in ieder geval wel en ik vind dat we anderen hier best op mogen wijzen. Want hoe je het wendt of keert, het is verdomd lastig om iets of iemand te (willen) zijn wat je niet ziet! In deze post lees je meer over Kim Dankoor die het initiatief is gestart en waarom zij dit zo belangrijk vindt.

MUST SEES

 1. Film Fruitvale Station
 2. Docu: de nieuwste piemeltrend in Suriname; Boegroes
 3. Docu: Illegale bil injecties in Amerika
 4. Docu: Vooroordelen kroeshaar in Brazilië

1. Film Fruitvale Station

review fruitvale stationNog steeds vind ik dit een van de heftigste films van het jaar. Fruitvale Station, geproduceerd door Forest Whitaker, vertelt het waargebeurde verhaal van de 22-jarige Oscar Grant, die op oudejaarsavond betrokken raakt bij een opstootje met de politie. Een van de politieagenten voelt zich bedreigd, raakt in paniek en schiet Oscar neer. Zal Oscar dit overleven en de kans krijgen om zijn leven te beteren? In deze post laat ik je weten wat ik goed en wat ik minder vond aan de film.

2. Docu: de nieuwste piemeltrend in Suriname; Boegroes

Bron foto's: Metropolis

Een van de best bekeken post OOIT, is deze spraakmakende docu van Jurgen Lachman. Deze korte docu gaat over de nieuwste piemeltrend in Suriname, waarbij mannen kogeltjes, de zogeheten boegroes, laten inbrengen onder de voorhuid van hun penis om vrouwen extra plezier te geven. Metropolis correspondent Jurgen sprak met mannen die een boegroe hebben laten zetten én met de bekendste boegroe-dokter van Suriname! Je ziet het in deze post.

3. Docu: Illegale bil injecties in Amerika

bilinjecties

Weer een spraakmakende documentaire! Deze keer over een heftig onderwerp: plastisch chirurgie die helemaal mis gaat. Mensen in Miami laten illegale bil injecties injecteren door mensen die geen echte dokter of plastisch chirurg zijn. Er is mineral oil of zelfs cement bij deze mensen in hun bil geïnjecteerd, wat heeft geleid tot de meest verschrikkelijke gevolgen. In deze schokkende documentaire zie je de mensen aan het woord die het hebben laten doen en wat de gevolgen zijn geweest.

4. Docu: vooroordelen kroeshaar in Brazilië

steil haar brazilie

In Nederland is kroeshaar voor het grootste gedeelte ingeburgerd en geaccepteerd. Toch is er nog een aantal landen, waar men zo min mogelijk wil weten van kroeshaar. Zoals in Brazilië, waar er nog veel vooroordelen over kroeshaar bestaan. In dit filmpje van het superleuke programma Metropolis gaat reporter Joseph op onderzoek uit waarom Braziliaanse vrouwen zo graag hun haar steil willen hebben en handenvol geld besteden aan het relaxen van hun haar.

OVER MIJ: 

Vorige maand vertelde ik al dat ThisGirlSBlackBook.com een internationale en Engelse versie zal worden. De Nederlandse versie blijft exact hetzelfde, alleen de .com versie verandert. Volg je mijn blog dus via Bloglovin, vergeet dan niet vanaf nu de .nl versie te volgen. Mocht je mijn blog in het Engels willen lezen dan kun je gewoon de .com blijven volgen.

Heb je internationale vrienden waarvan je denkt dat zij ThisGirlSBlackBook net zo leuk zouden vinden als jij? Nodig ze dan vooral uit om de social media te volgen:
Facebook, Twitter en Instagram

Ik heb deze maand een paar mijlpalen gehad, waarover ik in een andere post meer zal vertellen. Maar ook een mijlpaal die zo ongemerkt is gegaan:

THISGIRLSBLACKBOOK HEEFT 500 LIKES!!!!

THANKSSS

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh!!!!! Het is gewoon hartverwarmend om te zien hoeveel liefde mijn blog ontvangt. Hoeveel mensen de links doorposten en hoe snel mijn blog is gegroeid, door JOU, JULLIE!!! Uiteraard zal ik een mooi ThisGirlSBlackBook pakket verloten onder de likers, dus hou de pagina strak in de gaten!

Bij deze bedank ik iedereen alvast voor de support: mijn lieve omgeving (zus die mijn blog draaiende heeft gehouden tijdens mijn afwezigheid), vriendlief(die nooit moppert om mijn blog technisch of grafisch te verbeteren), alle vrienden/vriendinnen die links delen en natuurlijk de bezoekers!

Extra veel liefs en groetjes van
Tewa

Volg je me al?
Twitter 
Facebook
Instagram
Bloglovin
Google +
Youtube

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.