Beauty Haar Home Lifestyle Make up

RECAP: Wat verscheen er in NOVEMBER op TGSBB?

2 december 2013

Heb je een post gemist op ThisGirlsSBlackBook? No worries? In de RECAP van de maand worden alle post nog eens op een rijtje gezet per categorie. Check hier wat er verscheen op www.tgsbb.nl in:

RECAP november

NOVEMBER

BEAUTY

 1. This Black Girl’s Beauty Fails
 2. Black Beauty webshop van de maand: Colourful Goodies
 3. REVIEW: Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curling Souffle

1. This Black Girl’s Beauty Fails

black girls beauty fail novemberVoorlopig de laatste twee This Black Girl’s Beauty Fails! Carla vertelde over de tijd waarin zij iets te volle wenkbrauwen had en deze liet epileren door een hippe kapper. Dat ze van deze keuze haar leven lang last zou hebben, had ze nooit verwacht. Waar heeft ze tot op heden nog last van? Je kunt het lezen in Carla’s Scheer je weg.

Ook blogger Rowan van Roodjerow had een vrij traumatische ervaring toen ze haar haar een keer liet tangen door een leerling kapper. Haar haar viel in bosjes uit toen ze het probeerde te wassen. Wat ging er mis? Dit lees je in haar verhaal: Rowan’s rotte ballonnetjes.

Wil je alle Black Girl’s of Boy’s  Beauty Fails nog eens na lezen? Via deze link vind je alle verhalen.

2. Black Beauty webshop van de maand: Coloured Goodies

winactie coloured goodies

Elke maand stel ik een leuke webshop aan je voor die producten verkoopt voor donkere mensen. Een tijd geleden kwam ik het kraampje van Coloured Goodies tegen dat allerlei kleurrijke babyproducten verkocht. Van poppen met verschillende huidskleuren tot unieke geboortekaarten met een Surinaamse tekst. In deze post lees je hoe eigenaresse Ellen Brudet is begonnen en welke superleuke producten zij verkoopt.

3. REVIEW: Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curling Souffle

review shea moisture producten

I have a confession to make: I am Tewa, a productjunkie. En dus zoek ik altijd een excuus om nieuwe producten te testen. De komende tijd (en afgelopen tijd) word ik op mijn product-junkie-wenken bediend, ik heb de Shea Moisture Coconut & Hibiscus lijn getest en schrijf hier de komende weken reviews over. Het eerste product dat ik heb getest is de Curling Souffle. Ik heb het samen met mijn zusje getest en we waren er beiden niet erg weg van. Wil je weten waarom niet? Lees de review hier: Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curling Souffle.

EVENTS

 1. ELLA! Muziektheater met Denise Jannah als Ella Fitzgerald
 2. Black Magic Woman Festival en REPORT: Black Magic Woman Festival
 3. Finale MAFB City Battle
 4. Locked and Loose 

1.  Ella! Muziektheater met Denise Jannah als Ella Fitzgerald

Op woensdag 6 november kroop Nederlandse zangeres Denise Jannah voor het muziektheaterstuk ELLA! in de huid van legendarische jazz koningin Ella Fitzgerald. Het was een fantastische voorstelling die volgend jaar in meer theaters te zien is.

2.  REPORT: Black Magic Woman Festival

Report Black Magic Woman festivalVeel te laat kwam ik achter het Black Magic Woman Festival. Al zeventien keer eerder vond het festival plaats en pas dit jaar heb ik de moeite genomen om mij erin te verdiepen. Gelukkig was ik dit jaar bij de openingsavond! Lees hier mijn report over het geweldige optreden van o.a. Jeannine La Rose.

3.  Finale City Battle MAFB

2013-11-24 18.24.29

Op zondag 24 november organiseerde MAFB de finale van de ‘City Battle 2013’ in het Centrum voor de Beeldende Kunst in Amsterdam. In deze finale presenteerden 18 jonge Nederlandse ontwerpers met Afrikaanse, Aziatische en Arabische roots hun kijk op de mode. Op de foto zie je de nummer 1, 2 en 3 van links naar rechts.

4.  Locked&Loose

locked and loose informatie flyer

Op zaterdag 30 november 2013 organiseerde De Natural Hair Club hun tweede editie van ‘Locked & Loose’ in het vernieuwde Maaspodium in Rotterdam. De NHClub is een begrip onder naturalista’s (meiden met kroeshaar). In deze Facebookgroep met maar liefst 984 leden delen naturalista’s tips en tricks over hun kroeshaar. De oprichters van de NHClub besloten de informatie niet alleen via Facebook te delen maar ook via events. In deze post gaf ik je 10 redenen waarom je dit event niet mocht missen!

LIFESTYLE

 1. TGSBB CHALLENGE: 14 dagen detoxen met TGSBB & Update Detox
 2. 5 x onmisbare voedingssupplementen voor de donkere huid
 3. NIEUW INITIATIEF: ‘Women of Colours’ Huidkleurige lingerie voor de donkere huid

1. TGSBB CHALLENGE: 14 dagen detoxen met TGSBB & Detox Update

Keep calm and detoxIk hou wel van een uitdaging op z’n tijd en deze keer wilde ik de uitdaging aangaan met een aantal lezers. Dus besloot ik een Thisgirlsblackbook detox op te zetten, waarin we veertien dagen lang geen suikers, koolhydraten, vet en E nummers. Wat je wel mocht? Groenten, fruit, noten, zaden en geiten/schapenzuivel. Ben je benieuwd hoe het mij en de rest van de detoxers afging? Je leest het in deze post.

2. 5 x onmisbare voedingssupplementen voor de donkere huid

voedingssupplementen donkere huid

Nu het weer koud en zeer winters wordt, is het fijn om je voeding aan te vullen met supplementen en vitaminen. Voor deze post vroeg ik hulp aan twee mensen die mij als de besten advies kunnen geven over de voedingssupplementen en vitaminen voor de donkere huid: Miranda (eigenaresse van orthomoleculaire drogist Soulsister) en Ammaranthe Groeizaam (orthomoleculair adviseuse).  In deze post vertelden zij welke vijf voedingssupplementen en vitaminen een MUST zijn voor de donkere huid.

3. NIEUW INITIATIEF: ‘Women of Colours’, huidkleurige lingerie voor de donkere huid

patricia mollenhauer

Initiatiefneemster Patricia Mollenhauer is sinds 20 november gestart met een crowdfunding actie om haar lijn met huidkleurige lingerie voor de donkere huid op te zetten. Jij kunt haar steunen hierin! Hoe? Lees het in de post waar je ook haar filmpje kunt bekijken. 

MUST SEES

 1. Mi Kulpa
 2. Documentaire over Alice Walker
 3. Korte docu over schoonheidsidealen in Venezuela

1. Korte film ‘Mi Kulpa’

mi Kulpa

De korte film ‘Mi Kulpa’ gaat over de Antilliaanse Miguel die een goed mens probeert te blijven onder vreselijke omstandigheden. Ik vond dit een indrukwekkende film die jou als persoon ook zelf aan het denken zet. Het is makkelijk om te oordelen over bijvoorbeeld bolletjeslikkers, zonder dat je weet in welke vreselijke situatie men zich bevindt om tot het besluit te komen om bolletjes te gaan slikken. Je kunt hem hier bekijken.

2. Documentaire over schrijfster Alice Walker

alice walker1

In deze tijden waar racisme een terugkerend gebeuren lijkt te zijn, vond ik deze documentaire over het leven van schrijfster Alice Walker heel toepasselijk. Zij is de schrijfster van wereldwijde bestseller ‘The color purple’. Deze docu laat zien hoe doorzettingsvermogen loont, Alice heeft zoveel kritiek gehad in haar leven, maar geen enkele kritiek heeft deze sterke vrouw klein gekregen. Hier kun je de docu over deze powerwoman zien.

3. Korte documentaire over schoonheidsidealen in Venezuela

Toch best even schrikken toen ik deze korte docu zag over schoonheidsidealen in Venezuela. In Venezuela is het heel normaal om je lichaam te laten verbouwen door middel van plastische chirurgie. The New York Times ging op onderzoek uit en zag wat dit deed met het zelfbeeld van Venezolaanse vrouwen en wat dit deed met het modebeeld en de paspoppen. Deze superinteressante korte docu kun je hier zien.

TRAVEL

 1. TGSBB travels to: MADRID
 2. Shoppen in Madrid en adressenlijst

tgsbb madrid

Zoals je misschien al eens eerder hebt gelezen, ben ik gek op Spanje. De zon schijnt er vaak, het eten is er heerlijk, de taal is goed te doen en het is niet ver van Nederland. Toen ik de kans kreeg om naar Madrid te gaan, was ik dan ook superhappy! Mocht je zin hebben in een leuke citytrip naar Madrid, check dit report waar ik de leukste plekjes uit 4 Madrileense wijken heb opgeschreven.

Ook heb ik een lijst gemaakt met die echte Spaanse winkels zoals Stradivarius en Lefties, waar je leuke outfits kunt scoren die je niet in Nederland kunt kopen. Hier vind je trouwens ook alle adresjes die ik heb bezocht in Madrid.

OVER MIJ: 

bron: 4 c Chicks

bron: 4 c Chicks

Het is alweer december!! Ik vind de tijd veel te snel gaan! Voor mijn gevoel zit ik nog in september, maar in reality zit ik al bijna weer in 2014. De komende tijd heb ik het iets rustiger met mijn eigen bedrijf omdat de scholen kerstvakantie hebben. Dit houdt in dat ik iets meer met ThisGirlSBlackBook kan doen en daar heb ik ook wel behoefte aan. Het geeft mij elke keer weer positieve energie om te schrijven voor mijn blog, hoewel het ook ontzettend veel tijd kost. De laatste tijd heb ik veel pers uitnodigingen gekregen, waardoor ik bijna elke zondag naar een event ging. En ook dat heb ik met een big smile gedaan en hoop ik de komende tijd te kunnen voortzetten. Ik probeer me zoveel mogelijk te omringen met leuke mensen die mij aansteken om te blijven doen wat ik leuk vind en dat vind ik ontzettend fijn!

Wat de blog betreft, This Black Girl’s/Boy’s Beauty Fail is voorlopig afgelopen, maar hier komt een andere vaste rubriek voor in de plaats die veel met reizen te maken heeft. Ik vertel gauw welke dat zal zijn!

Ik heb sinds kort twee nieuwe social media kanalen: mijn youtube kanaal en een Google + kanaal. Voeg me gerust toe en als jij een leuk kanaal hebt, laat het mij weten zodat ik je terug kan volgen.

Veel liefs en groetjes van Tewa.

Volg je me al?
Twitter 
Facebook
Instagram
Bloglovin
Google +
Youtube

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.