Beauty Events Haar Home Lifestyle

REPORT: Afro Chic ‘Let’s Talk’

10 juni 2014

Zaterdag 31 mei werd de tweede editie het Afro Chic event gehouden. Dit jaar was het thema “Let’s Talk”, waarbij de aanwezige naturalista’s konden met elkaar praten en ervaringen uitwisselen. Met een zware jetlag van mijn New York avontuur ging ik op een super zonnige dag naar praktijkcollege de Dreef, waar het event werd gehouden. Dit is mijn foto report van die mooie dag!1 organisatoren afro chic

Toen ik binnen kwam zag ik hoe zeer het team van Afro Chic hun best hadden gedaan voor de prachtige aankleding. Niet alleen zij waren gekleed in kleurrijke Afrikaanse print outfits, custom-made door Terracles, maar ook het decor was tot in de puntjes verzorgd! Hierboven zie je op de linkse en geheel rechtse foto de organisatoren Sjamira en Christella.

2 entree afro chic

Wat ik een beetje verwarrend vond, was dat men mij aan de deur niet kon vertellen wat het programma van de dag was en welke workshops waar begonnen. Dit vind ik een klein verbeterpunt omdat het volgens mij wel handig is op een event waar zoveel leuke dingen plaatsvinden is om de bezoeker een programma te geven, zodat je kunt zien wanneer er wat plaats vindt. Doordat niemand mij dat kon vertellen was de hele dag een grote verassing voor mij, waarbij ik achteraf het gevoel had ik dat ik er meer uit had kunnen halen als ik wist wanneer welke workshop begon bijvoorbeeld. Volgende keer beter!

Wat ik wel erg leuk vond waren de kraampjes, onder andere van Terracles.

3 kraampjes Afro chicOok was er een boekenkraam met allemaal black literatuur. Ik heb deze keer geen boek gekocht, maar er zaten ongeloofelijk goede en betaalbare boeken tussen.

7 afro chic 1

Het aanwezige publiek bestond uit kleurrijke naturalista’s of beginnende naturalista’s. Ontzettend mooi om te zien!4 shay mc afro chic

De hele dag werd aan elkaar gepraat door Shay Kreuger, dj van Funx. Ik ken Shay natuurlijk wel van mijn zus en van de radio, maar dat zij zo een geweldige live presentatrice was wist ik niet. Van begin tot het einde bleef deze dame ontzettend scherp en praatte zij alles met veel enthousiasme aan elkaar. Een genot om naar te luisteren en absoluut iemand die deze dag naar een hoger niveau heeft getild.5 agnes en minerva

bron foto: CAIN photography

bron foto: CAIN photography

De dag startte met een dank en voorstelpraatje van de organisatoren, waarna Agnes Hofman (RootsPR) en Minerva Joy (vlogger van kanaal Sisa en MimiJoy) spraken over het kleur in de media. Agnes introduceerde Roots PR, haar net opgezette PR bureau voor met als doelstelling meer kleur in de media te brengen. Merken die graag willen samenwerken met donkere bloggers: mail deze dame!

Daarna was het tijd voor het eerste panelgesprek, met Megisa (van MyBlackHair), Stephanie Afrifa (cultuurwetenschapper en model), Nany Geldorp (blogger van United Queens) en ik! Zulke mooie dames zijn zij. Grappig detail was dat zonder dat we het hadden afgesproken, we allemaal iets met blauw aanhadden! Tijdens het panelgesprek verliet helaas de helft van de zaal het gesprek omdat er toen workshops begonnen. Desondanks hebben we een goed gesprek gehad met het publiek dat lekker meedeed.8 workshop aanwezigen

Na het gesprek wilde ik ook naar een workshop, maar die waren allemaal vol of al begonnen. Toch nam ik even een kijkje bij de workshop van Minerva en Mooney over de basis van kroeshaar.

9 workshop

Hier werden de basics uitgelegd en was vooral erg handig voor beginnende naturalista’s.

10 twist out bezoeker

Ik zat achter deze dame met fabulous twist out!

11 sylvana simons afro chic

De organisatie had Sylvana Simmons, een van mijn jaren ’90 helden, gevraagd om een inspirational speech te geven over kroeshaar en wat haar kroeshaar voor haar betekende.

12 sylvana close up

Ik vond het heel interessant maar ik had moeite om me te concentreren omdat er elders in de zaal andere mensen zaten te praten. Dit was trouwens geen onbeschoftheid hoor, maar het liep gewoon zo doordat de kraampjes en het podium zich in één ruimte bevonden. Na een tijdje lukte het mij om me te focussen op de mooie woorden van Sylvana.

13 dames sisterlocks afro chic

Kijk deze prachtige dames met sisterlocks! Ik vind sisterlocks zooooo ontzettend gaaf, maar mijn haar is hier te dun voor. Toch blijf ik dit geweldig mooi vinden om bij anderen te zien.

14 kleine naturalistas afro chic

Hoe leuk waren deze kleine naturalista’s? Zooo cute!!

15 miss black hair nl afro chic

De missen van de Miss Black Hair Nederland verkiezing stonden te wachten in dit mooie licht tot ze het podium op konden. Wat waren ze prachtig!

16 miss natural hair nederland

Stephanie en Nany deden ook mee en zagen er uiteraard beeldschoon uit! Ik denk dat de jury het nog zwaar had om één Miss te kiezen!17 miss black hair verkiezing afro chic

Hier werden de dames ondervraagd door Eurydice Park van de Curly Hair Care Company en Rinchemar Martina.

18 Workshop Fatou 2

Tussendoor sprak ik met Franse blogger Fatou, die een geweldige workshop gaf over hoe je je kroeshaar simpel en elegant kon stylen. Ik heb van haar een aantal tips gehad die ik als doorgewinterde naturalista nog nooit heb gehoord. Ook leerde ze ons hoe simpel het was om een bun (zonder een doughnut) te maken. Bobbypins are the secret!!
19 workshop FatouCheck trouwens haar superleuke jurkje! Je zou het vast niet hebben geraden, maar Fatou is 36!!!! Ze ziet er zoo jong uit, echt een black don’t crack voorbeeld.

20 naturalistas afro chicDe dag was bijna ten einde, maar niet voordat ik nog wat leuke naturalista’s op de foto zette. De sfeer was echt ontzettend goed. Er heerste geen strijd tussen de vrouwen, men gaf elkaar veel complimenten en zoals de doelstelling van de organisatie al luidde: er werd gesproken en tips uitgewisseld met elkaar.

21 mannenpanel afro chic

Een van de leukste onderdelen van de dag vond ik het herenpanel, bestaande uit o.a. Mitchell Esajas en Rinchemar Martina. Ik heb erg gelachen en vond de vragen van Shay ontzettend goed. Dit zijn allemaal mannen die pro-natural zijn, dus ik verwachtte een vrij eenzijdig gesprek, waarbij men toch zou prediken voor eigen parochie. Toch wist Shay de vragen zo te stellen dat er veel onverwachte antwoorden kwamen. Zo vroeg zij of de mannen altijd al op naturalista’s vielen en dit bleek niet het geval te zijn.
22 Afrikaanse hoofdhuid massageAan het eind van de dag was ik zo kapot als kapot maar kan zijn, dus wandelde ik naar Adyana die Afrikaanse hoofdhuid massages gaf. Ik knapte hier zo van op dat ik zelfs die avond nog uit eten ben geweest met een groep bloggers!

Ik vond Afro Chic een leuk event met een veelzijdig programma. Ook al was het niet altijd duidelijk welke workshops waar of wanneer werden gehouden, ik vond de workshops inhoudelijk erg sterk. Voor ieder was wat wils! Ik denk dat de dames en het team van Afro Chic hard hebben gewerkt aan deze dag en wij mogen ze feliciteren met het geslaagde event! Tot volgend jaar!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

1 Comment

  • Reply Delia 12 juni 2014 at 12:33 PM

    Wow, ik ben er ook geweest. Maar ik heb lang niet alles meegekregen zie ik aan jouw reportage. Leuk dat je dit nog deelt. Zeker een leuk evenement en met wat verbeteringen wordt het volgende keer nog leuker.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.