Events Home Lifestyle

REPORT: Black Hair Day en haarshow Fleur Noire op Kwaku

3 augustus 2014

Vandaag was het zover: Black Hair Day vond plaats op de een na laatste zondag van het jaarlijkse Kwaku festival. Ook vond tijdens de Black Hair Day de haarshow Fleur Noire plaats, gestyled door Sheado eigenaresse Dominique Snip. ThisGirlSBlackBook was erbij en nam deze foto’s van deze werkelijk prachtige show!

haarshow sheado fleur noire kwaku

De Black Hair Day begon al om 14:00, waar Dominique Snip van Sheado een workshop gaf over de ins en out van black hair. Zo vertelde ze onder andere over haar natural hair journey en gaf ze ook veel tips over de verzorging van haar en de stijlen die je met kroeshaar kunt creëren. Dominique liet op haar zusje zien hoe je haartype 4 c het meest effectief kunt stretchen. Ze gebruikte hier de African Threading en legde goed uit hoe dit werd gedaan zonder je haar te beschadigen.

workshop sheadoNa de workshop vond ik het tijd om even het terrein te verkennen. Natuurlijk vergreep ik mij aan het nodige lekkers, zoals schaafijs, bara’s en een heerlijke baka bana.

collage eten kwaku

Toen ik op weg was om weer wat andere snacks te halen, zag ik ineens deze mevrouw staan die zo een parkietje op haar schouder had. Die parkiet zat zo lekker, die wilde duidelijk nergens heen, hahah! Spot je hem op haar schouder? Blauw is ie!

vrouw met parkietje kwaku

Om 18:30 startte de haarshow van Sheado. In de show liepen de missen van de Miss Black Hair verkiezing mee. De sfeer in de Pompeia tent zat er erg goed in!

modellen miss black hair nederland fleur noire

De presentatie was in handen van Angelique Houtveen, altijd present met haar prachtige bos kroeshaar. haarshow fleur noire sheado kwaku

Zowel Angelique als de missen waren gekleed door Nomi by Naomi, en zagen er prachtig uit!

fleur noire haarshow black hair day

Zie je de gave papieren tasjes die zij bij zich hadden? Daar stonden allemaal empowering teksten op, zoals:” I got 99 problems, but my hair ain’t one” of “Natural Hair is SEXY!”

kapsel haarshow fleur noire

Om deze prachtige kapsels te creëren werden hier en daar wat haarstukken gebruikt. Met als resultaat een prachtige platte pompadour zoals je op de foto hierboven ziet.

model haarshow fleur noire sheado

Of gewoon één kant opgestoken met een paar fleurige bloemen, zoals bij het model hierboven.

haarshow fleur noire sheado black hair day 1

Hier zie je een aantal modellen op een rij. Een vriendin van mij maakt ook vaak een kapsel zoals het derde model van links, met een pony van eigen haar. Je haar moet hier behoorlijk lang voor zijn wil dit er zo mooi en vol uitzien. Ikzelf draag wel eens een high bun, zoals het vijfde model van links. Leuk was dat er twee heren meeliepen tijdens de show, die erg enthousiast werden aangemoedigd door het publiek.

moeder en dochter natural hair kwaku

Sowieso was het publiek te gek!! In tegenstelling tot wat andere optredens op het Kwaku festival was het publiek in de Pompeia tent razend enthousiast. Met veel gejuich werden de modellen ontvangen. Maar de prachtige kapsels liepen niet alleen op het podium, maar er zaten ook flink wat geweldige kapsels in de tent, zoals de moeder en dochter hierboven op de foto. De moeder met een fierce halfgeschoren look en de dochter met twee ‘milkmaid’-braids.

fleur noire collage sheadoEn hier nog wat andere creaties van de Fleur Noire show.

IMG_2027

Aan het einde van de show kwam de organisator van de Miss Black Hair Nederland verkiezing nog even aan het woord, om te vertellen waarom zij de missverkiezing heeft opgezet en wat zij hiermee wil bereiken. Prachtig initiatief!

kapsels fleur noire sheado black hair day 2

Nog één laatste shot van deze vier beeldschone missen. Ik denk dat de jury echt nog een moeilijke taak zal hebben om een winnares uit te kiezen, ze zijn allemaal echt zo mooi!

Na de haarshow liep ik nog even langs de kraampjes van onder andere Divine Beauty, Sheado en OhMyHair.

surinaamse klederdracht kwaku

Daar spotte ik deze dame in blauwe klederdracht. Isn’t she lovely??

Kwaku blijft ieder jaar een genot om te bij te zijn, niet alleen door de mooie mensen die je ziet, maar ook door het heerlijke eten dat je er kunt kopen. Om het af te leren, kocht ik nogmaals een soort schaafijs, maar dan met kokosmelk en vers fruit. Een goddelijk lekkere afsluiting van deze zomerse Kwaku dag! Wat heb ik genoten zeg.

schaafijskar kwaku

Volgende week zondag 10 augustus is de laatste Kwaku dag. Hopelijk besluit de organisatie volgend jaar weer een Black Hair Day te organiseren. Ik ben er dan in ieder geval zeker bij!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via Instagram, Twitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.