Food Home Lifestyle

REPORT: Caribische soulfood bij Taberna Dushi in Rotterdam

11 april 2014

Als echte soulfood-liefhebber ben ik altijd op zoek naar de lekkerste soulfood-restaurants met Caribische, Afrikaanse of andere creoolse keukens. Toen ik Taberna Dushi, een Mediterraans-Caribisch restaurant in Rotterdam tegenkwam, wist ik dat ik daar moest gaan eten. Met drie vriendinnen (Antilliaans, Kaapverdisch en Nederlands) ga ik op eetjacht. In dit report vertel ik je wat we er hebben gegeten en hoe het eten was.

taberna dushi soulfood rotterdam CLICK HERE TO READ THIS POST IN ENGLISH
Altijd reserveren bij Taberna Dushi!

Ik verwacht op de bonnefooi langs te kunnen komen, maar mijn Rotterdamse vriendin waarschuwt dat je bij Taberna Dushi bijna altijd moet reserveren! Gelukkig heb ik de laatste tafel te pakken (pfieuw) en kunnen we er toch terecht. Als we aankomen in het kleurrijke restaurant zie ik dat het al redelijk druk is. We worden verwelkomd door gastvrouw Erna die aanvoelt als een tante. Warm en relaxed legt ze uit hoe het Taberna Dushi-systeem werkt. Je kiest met z’n allen een aantal gerechtjes die je kunt delen waardoor je meerdere gerechten kunt proeven. Maar eerst, tijd voor een Caribisch drankje! Mijn favoriet, de Jamaicaanse rumpunch staat er sowieso bij en ook ginger beer is aanwezig. Ik besluit te gaan voor de verano tinto (rode wijn met vers citroensap).

interieur taberna dushi

Smaakvolle  Caraïbische hoofdgerechtjes

Na lang overleggen hebben we een keuze gemaakt, we gaan voor de pittige spareribs uit de oven, calamares fritos, red snapper met creoolse saus, geroosterde pompoen met basilicum, funchi hasa met kaas en tot slot de salade van rode linzen met feta en dadels. Hoewel het erg druk is, duurt het niet lang voor de eerste gerechten vers en dampend op tafel komen. De porties hebben de juiste grootte voor dames als ik, die wel wat op kunnen, zeg maar. Voor de mensen met een kippenmaagje, is het misschien wel wat veel.

taberna dushi soulfood etenAllereerst proef ik de calamares fritos die heerlijk mals van binnen en lekker knapperig van buiten zijn. Daarna vergrijp ik me aan de red snapper met creoolse saus. De saus is vrij pittig, maar vol van smaak, de vis daarentegen had juist iets smaakvoller mogen zijn. De salade met rode linzen, feta en dadels is perfect gebalanceerd. Naast de feta en dadels zit er ook wat verse koriander in die de salade net wat frisser maakt. Hier kan ik wel borden van op! Bovendien gezond en lekker, I love it.

linzen feta dadels taberna dushi 2

Funchi Hasa en spareribs

De funchi (gebakken polenta) heb ik nog nooit gegeten, dus verwacht ik er nogal veel van. Misschien zijn die verwachtingen iets te hoog, want het is gewoon gebakken polenta met kaas. Mijn Antilliaanse vriendin daarentegen krijgt bijna een eetorgasme als ze de funchi proeft. Ikzelf kijk liever naar de pittige spareribs die glanzen van de saus en mij bijna roepen om ze very unladylike te verslinden.

spareribs taberna dushi Ik eet niet vaak spareribs omdat ik er pukkeltjes van krijg, maar deze zijn zoooo lekker! Ik maak graag nog een keer een uitzondering voor deze heerlijkheden. Ik vind ze (zoals de naam al verklapt) wel pittig, maar als ‘echte’ Surinamer moet je tegen een beetje peper kunnen toch?!

Dessert zonder einde

En alsof of het niet voldoende is, storten we ons alle vier vol overgave op een dessert. Ik neem de Kesio, een Caribische crème caramel overgoten met aardbeienjam. Mijn vriendinnen gaan voor een brownie met vanille-ijs. De Kesio is precies wat ik had verwacht eigenlijk, een soort flan. Lekker zoet en stevig, niet te zwaar op de maag. Mijn vriendinnen vinden de brownie iets te aangebrand, wat de smaak niet ten goede is gekomen. Het ijs eten ze wel tot de laatste druppel op. Uitbuiken doen we met verse thee, eveneens in Caribische stijl. Je kunt onder andere kiezen voor kokos-meloen of gewoon verveine thee. Heerlijk voor een theeliefhebber als ik!

kesio taberna dushi

Uiteindelijk zijn we voor alle drankjes, hoofdgerechtjes en desserts €104 kwijt, ongeveer €26 per persoon dus. Mijn eindoordeel? Taberna Dushi is zeker dushi!!! De sfeer is ongedwongen en het eten is fijn.  Zowel voor vegetariërs als vleeseters geschikt, en voor elk budget wat wils. Jammer dat er niet meer van zulke soulfood-restaurants zijn! En Taberna Dushi, wanneer openen jullie aub een vestiging in Amsterdam??

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.