Beauty Haar Home

REPORT: deep conditioning treatment bij Curly Hair Care Company

1 april 2014

Naar de schoonheidsspecialist ga je voor je gezicht en naar de kapper voor een knip- of verfbeurt. Maar waarom zou je je haar niet net zo vertroetelen als andere delen van je lijf? Sinds juli 2013 kan je in Amsterdam naar de Curly Hair Care Company, de eerste haarspa in Amsterdam waar je je haar tot in de puntjes kunt laten verwennen. Eurydice Park, oprichtster van de Curly Hair Care Company, nodigde ThisGirlSBlackBook uit voor een Muddy Make Over. Hieronder lees je hoe deze deep conditioning treatment is bevallen.

report Curly Hair Care Company

Eurydice Park, zelf al 12 jaar een prachtige naturalista, opende haar Curly Hair Care Company in de zomer van 2013 toen zij na een reorganisatie haar baan verloor. Na regen komt altijd zonneschijn, zo bleek, want hierdoor had zij eindelijk de kans om haar droom waar te maken: een haarspa opzetten. Dit werd de Curly Hair Care Company, die gevestigd is in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam. Het is de eerste haarspa in Nederland waar het haar van klanten behandeld wordt met natuurlijke producten.

Eurydice curly hair care company

Je komt bij de Curly Hair Care Company voor onderhoud aan je haar, om je haar te verzorgen en te verwennen met een deep conditioner. Een van de eerste vragen die ik Eurydice stelde, was waarom ik dit zou laten doen in een salon als ik het ook  thuis kan doen? Zij gaf mij als antwoord dat je thuis ook je gezicht kunt doen, maar dat je dat in een salon toch liever aan een professional overlaat. Bovendien heb je thuis de rommel, de vermoeide armen en vaak niet het geduld.  Yep, ook ik ben daar schuldig aan. Als ik thuis een deep conditioning treatment doe, kan ik soms ook ongeduldig aan mijn haar gaan trekken en laten we wel wezen: dit is echt bad news voor je haar.

Sinds drie jaar heeft Eurydice zich actief verdiept in wat nou wel en niet werkt voor (kroes)haar. Welk type haar heeft welke ingrediënten nodig? Ik (type 3c/4a, poreus haar) heb voornamelijk proteïne nodig. Terwijl mijn zus (4a, veel en dikke draden) weer totaal iets anders nodig heeft. Een van de eerste dingen die Eurydice aan mij vraagt, is hoe de staat van mijn haar is. Is het gekleurd, heb ik last van breakage, hoe voelt het? We komen tot de conclusie dat de Muddy Make Over (voor veerkracht en versteviging) het beste voor mijn haar zal werken. De Muddy Make Over bestaat uit een vers gemaakte deep conditioner met rhassoul, kokosmelk en groene biologische thee, een spoeling met conditioner en een laatste spoeling met appelwijnazijn en groene thee. Als afsluiter krijg je een extra hydratatie door middel van de LOC methode onder andere met Mariposa producten.

Curly Hair Care Company kroeshaar spa

Als ik aankom op het zonnige plein waar Eurydice zit, lacht de salon mij al tegemoet. Eurydice verwelkomt mij met vers gemaakt muntwater, koffie, thee, een bakje frisse druiven, studentenhaver en pindarotsjes. De vreetzak in mij vergeet spontaan wat ik ook alweer kwam doen. Gelukkig weet Eurydice dat nog wel en mag ik plaatsnemen in de stoel. Ik ben de enige klant op dat moment en Eurydice vertelt me dat ze dat graag zo heeft, omdat ze dan haar volledige aandacht geeft aan één klant. Van tevoren heeft ze verteld dat het handig is als mijn haar gewassen en uitgekamd is.

Als ik in de stoel zit, bestudeert ze aandachtig mijn haar, van boven tot onder, zelfs mijn schedel wordt bekeken. Ze vertelt me dat ik verschillende structuren heb in mijn haar. Ik wist dit al, maar voor net beginnende naturalista’s is dit onderzoek erg handig. Voordat ik arriveerde, had ze de rhassoul mud gemaakt en die staat klaar om aangebracht te worden. Ze verdeelt mijn haar in vieren (look at my spice girl knotjes) en brengt dan pluk voor pluk de rhassoul aan. Werkelijk waar super, hoe secuur het papje wordt aangebracht. Ik heb geen enkele hair snap gehoord! Als mijn hele haar onder de rhassoul zit, zet Eurydice me onder de Huetiful Steamer. Zelf heb ik dit magische ding ook thuis, dus ik weet hoe goed het werkt. Handig als je zelf geen Huetiful Steamer hebt en deze eerst wil uittesten, dat kan dan mooi hier. Tijdens het stomen krijg ik een lekkere handmassage met een scrub. Hello poezelige handjes!

curly hair care company behandeling

Daarna is het tijd om de rhassoul uit te wassen en krijg ik een heerlijke hoofdhuidmassage. Ik zou willen dat ik dit elke dag kreeg, seriously! Tijdens het wassen en conditionen zit je trouwens in een massagestoel, dus je droomt echt heerlijk weg. Als laatst krijg ik een spoeling met azijn en groene thee om mijn haar weer op de juiste pH-waarde te krijgen en het glans te geven. De spoeling wordt trouwens niet uitgewassen.

Hierna gaan we terug naar de spiegel om aan de laatste stap van het haarspa-proces te beginnen, de LOC methode. Eurydice gebruikt onder andere producten van Mariposa Import, eerst een moisturizing leave in conditioner, daarna een hair oil en curling cream. Vanwege de verschillende type haar op mijn hoofd, brengt ze op sommige delen wel de hair oil aan en op sommige niet. Dit zou mijn haar onnodig verzwaren. Pluk voor pluk is mijn haar gestyled en het resultaat mag er wezen!!

eindresultaat curly hair care company

Het enige dat ik zou veranderen is de appelazijn spoeling, die ik qua geur net iets te heftig vind. Over het algemeen gezien vind ik de Curly Hair Care Company echt een aanrader als je een keer een goede deepconditioning treatment nodig hebt en dit ook door een professional wil laten doen. Ik ben ontzettend tevreden over de behandeling en ga zeker terug!

Een behandeling bij de Curly Hair Care Company duurt ongeveer twee uur en kost €65. Je kunt de behandelingen boeken en de rest van de deep conditioning menu’s bekijken via de website of door te bellen naar +31 (0)6 44 169 758.

Lees ook mijn disclaimer over de reviews/report/producten die ik schrijf.

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Thifa 4 april 2014 at 8:03 PM

  Omg Wat leuk!!!! Hier moet ik nu zekerrrrrrrr heen helemaal na m’n mislukte bezoek aan Chokkas.

  Thanks T!

  Xx

 • Reply Review ThisGirlSBlackBook | Curly Hair Care Company 11 april 2014 at 8:12 PM

  […] Nieuwsgierig wat zij er van vond? klik hier voor de hele review […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.