Beauty Haar Home

REPORT: kroeshaar knippen en verven bij kapper Alexander for Healthy Hair, part two!

22 juli 2014

Twee jaar geleden schreef ik dit report over Alexander for Healthy Hair. Mijn gehighlighte en geknipte kapsel viel bij velen en bij mezelf erg in de smaak! Een aantal weken geleden besloot ik dat het weer eens tijd was voor een nieuwe knip en/of verfbeurt. Ik maakte wederom de twee uur durende reis richting de Bergweg in Rotterdam en bezocht Alexander for Healthy Hair. Was ik net zo tevreden over zijn knip- en verfkunsten als de eerste keer? Je leest het in dit report!

kroeshaar knippen alexander for healthy hair gevel

!!!UPDATE: LET OP!!

De salon van Alexander is overgenomen door Flex Kappers. Alexander werkt alleen nog op speciaal verzoek bij de salon, maar is dus niet vast aanwezig. Ik heb geen ervaring met Flex Kappers. Zij zijn echter wel getraind door Alexander. Dit report gaat echt over Alexanders kunsten, voor de duidelijkheid.

Ik ben zelf tien minuten te laat als ik arriveer in de salon op de Bergweg. Deze keer word ik vriendelijk begroet door de lieftallige vrouw van Alexander. Alexander zelf is druk bezig met klanten, maar raadt mij aan plaats te nemen en biedt mij wat drinken aan. Na een tijdje komt hij naar me toe om te vragen wat ik deze keer met mijn haar wil. Ik vertel dat ik hem wederom de vrije hand geef, maar sowieso een knipbeurt wil.

the before

Misschien denk je…je geeft een kapper zomaar de vrije hand???? Maar na mijn eerste ervaring vertrouw ik hem echt met mijn kroeshaar. Sterker nog: hij is de enige kapper die ik ooit heb bezocht en waar ik geheel tevreden de deur uitliep. Bij anderen had ik eigenlijk altijd iets op of aan te merken qua knippen of verven. Alexander vertrouw ik inmiddels bijna blind op zijn kunsten. Ik weet dat hij krullen goed kan knippen en dat hij echt naar mijn gezicht kijkt wat daarbij past. Wel is hij prijziger dan de gemiddelde kapper waar ik ben geweest, maar ik vind het het geld wel waard.

kroeshaar knippen alexander for healthy hair binnen

Ondertussen heeft Alexander zijn gezichtsanalyse gedaan en grijpt hij naar zijn kleurkaart waarna hij wat dingen lijkt te mompelen. Alexander praat Engels en Nederlands door elkaar en ik probeer uit z’n gemompel op te maken wat hij nu precies zegt. Ik denk dat ik zoiets hoor als: warm, rood, nee, bruin, licht, mooi.

Rood en bruin klinken mij als muziek in de oren. Vorige keer koos hij voor een ‘street-look’, deze keer vertel ik hem over mijn aankomende project (binnenkort hoor je hier meer over!) en beslist hij dat daar meer een warme look bij zal passen. I agree! Hij gaat voor een warme rood-bruine verf met lichtere highlights, daarnaast worden alle blonde en dooie puntjes eraf geknipt en mijn haar geshaped.

in het process

Als de verf en de highlights op mijn haar zijn aangebracht, helpt Alexander andere klanten. Hierdoor moet je soms wel even wachten tot je weer aan de beurt bent. Hij houdt alles wel goed in de gaten, maar ik zou geen belangrijke afspraken maken als je hier komt voor een knip/verf/relax beurt. Je leest het goed, behalve een het knippen van krullen, relaxed Alexander ook kroeshaar. Normaal vertrouw ik kappers die relaxen en natural hair behandelen niet, meestal door de ervaring die zij missen met natural hair. Toch is Alexander het levende voorbeeld van een kapper die zowel chemische behandelingen kan verrichten als natuurlijk en onbewerkt haar kan behandelen.

kroeshaar knippen alexander for healthy hair stoelen

Als mijn verf er eventjes op zit, doet Alexander de suggestie om ook mijn wenkbrauwen te verven in de kleur van mijn haar. Oei. Dit Zie Ik Niet Zitten. Volgens hem zullen mijn wenkbrauwen erg donker afsteken bij de haarkleur. Ik ben het met hem eens, maar ik heb al van nature zulke lichte wenkbrauwen dat ik een andere kleur wenkbrauwen niet helemaal voor me zie. Bovendien vind ik het te tricky voor als het mislukt. Ik zie mezelf al staan voor de klas met oranje wenkbrauwen…

Ik pas dus. Nadat Alexander de verf eruit heeft gespoeld is het tijd voor een knipbeurt. De schaar wordt in mijn haar gezet, maar niet meer dan nodig is. Dit vind ik zelf echt onwijs geruststellend. Wat ik ook grappig vind is dat op het oog het knippen heel simpel lijkt, maar als mijn haar is gedroogd zie ik dat mijn krullen eindelijk weer in een rond en mooi model zitten. Dit had ik zelf toch niet kunnen bewerkstelligen.

kroeshaar knippen alexander for healthy hair haarvorm

Behalve een mooi model knipt Alexander de dooie puntjes van mijn haar. Hoeveel dooie punten ik heb, verrast mij eigenlijk best. Ik had gedacht dat ongeveer de helft van mijn haar eraf moest maar gelukkig is dat niet het geval. Nadat Alexander leave in conditioner van Mizani heeft aangebracht word ik onder de droogkap gezet. Hier zit ik ongeveer twintig minuten tot mijn haar droog genoeg is voor de final touch met de föhn.

the direct after

De kleur is precies zoals hij had beloofd, warm, bruin en toch mooi. Ik moet er eerlijk gezegd nog wel even aan wennen als ik mijn haar in een staartje doe, dan vind ik het toch iets te licht voor mijn huidskleur. Als het los is, zit het echter helemaal perfect, ook qua hoe het is geknipt.

Als ik de volgende dag mijn wash ’n go doe, zie ik dat Alexander goed rekening heeft gehouden met mijn verschillende krulpatronen. Alles is op dezelfde lengte, terwijl ik drie verschillende krulpatronen heb. De kleur trekt nog iets meer bij en daarmee ben ik in ieder geval dik tevreden.

haar second day klaar

(Make-up op deze foto: Even True foundation Black Opal, lipstick Sleek. Haar: Loc methode met Shea Moisture Curl enhancing smoothie )

Al met al is dit precies weer de reden waarom ik Alexander for Healthy hair heb bezocht, omdat ik er weer tevreden wegging. Maar, eerlijk is eerlijk, je moet best lang wachten en je betaalt er de hoofdprijs (afhankelijk van je haarlengte, maar voor verven met highlights, wassen, knippen, föhnen betaal je ongeveer €130). Toch heb ik het er wel elke keer voor over. Mocht je naar Alexander gaan, dan adviseer ik je om de middag vrij te houden, een goed boek en wat eten en drinken voor jezelf mee te nemen. In ruil hiervoor heb je eindelijk een kapper die je krullen of kroeshaar weet te knippen als een master!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via Instagram, Twitter of Bloglovin!

Kijk op zijn website voor meer informatie

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.