Events Home Lifestyle

REPORT: Locked & Loose XL Luxor Theater Rotterdam

2 september 2014

Afgelopen zondag was het zover: een van de grootste natural hair events, Locked & Loose XL vond plaats! Dit event werd georganiseerd door de drie oprichters van de grootste natural hair Facebookgroep in Nederland, The Natural Hair Club. ThisGirlSBlackBook was uitgenodigd en maakte zoals je gewend bent een kleurrijk fotoreport!

dames locked and loose tnc

"We all only have today"

Die dag ervoor was ik naar een feest geweest van een jonge kennis die uitgezaaide borstkanker heeft (dit is haar blog). In de mooie speech die ze hield vertelde ze dat we eigenlijk allemaal in hetzelfde schuitje zitten: “We all only have today”.

En zo is het maar net. Ik was toch wel erg geraakt door het feestje, haar woorden en het feit dat sommige mensen gewoon veel te vroeg zullen heengaan. Daardoor kwam ik enigszins sip om rond half twee aan bij het event. Even twijfelde ik of ik wel moest gaan. Maar de hele dag spookte haar zin door mijn hoofd: : we hebben allemaal alleen vandaag…
Wie weet is er inderdaad geen morgen voor jou of voor mij. Ik zette mijn schouders eronder en besloot er echt het beste van te maken, vandaag.

Locked & Loose XL in het Luxor Theater Rotterdam

Locked & Loose is het tweede event georganiseerd door de dames van The Natural Hair Club. Mede doordat het aantal leden van The Natural Hair Club enorm is gegroeid, besloten de dames om deze editie groots aan te pakken. Toen ik aankwam lopen in het Luxor Theater zag ik wat een enorm gebouw het eigenlijk is! Nadat ik me had aangemeld liep ik door naar de markt.

locked and loose xl luxor

Overal naturalista’s!!!! Het grappige is dat ik sommige gezichten dacht te herkennen, zoals een meisje dat vond dat ze op Toad van the Mario Bros leek. Hier had ik zo smakelijk om gelachen dat ik haar gezicht redelijk had onthouden. Het stomme was dat ik veel dames toch niet durfde aan te spreken. Maar goed een volgende keer zal ik dat wel doen, want we zijn daar immers ook om elkaar te ontmoeten.

Phunky Roots en Momo Creations

Nog een reden waarom ik daar was, was om lekker te shoppen! En boy, what a joy it was! Ik zag allerlei gave kraampjes en een die mij meteen opviel was deze van Phunky Roots. Achteraf gezien vond ik het iets teveel kraampjes met kleurrijke Afrikaanse print-accessoires, maar dit kraampje sprong er voor mij echt uit.

phunky roots accesoiresTwee van de drie oprichters van dit leuke merk! Ze verkochten unieke en handgemaakte statement accessoires. Ik kocht de haarband met bloem (zie onderste foto) voor €8,95.

momo creations tassenIk was/ben echt helemaal verliefd op deze mooie handgemaakte tassen met afro print van Momo Creations. Ik heb meteen een luiertas voor mijn kleine toekomstige spruit besteld. Zo gaaf en ook betaalbaar zijn deze tassen, gemaakt van canvas of skai (nep)leer.

phunky rootsKijk hoe schattig het dochtertje van de eigenaresse is!!! Die afro puff <3

lush workshop

Hier wandelde ik langs de workshop van Lush Cosmetics.tricoloreTricolore!!! Zou dit zijn afgesproken? 😉

Miss Alida

Al eerder liet ik je kennismaken met het geweldig schattige boek van Miss Alida, in deze post 12 x leuke cadeaus voor donkere dames onder de €30.
miss alida collageHier hoorde ik van de kraamhoudster dat er een hele lijn van Miss Alida is! Boeken, pennen, tasjes en zelfs kleding! Helaas nog geen babykleding, dus ik zal even moeten wachten tot mijn dochter wat ouder is.

Sheado

dominique snip sheadoDaarnaast stond Dominique Snip met haar lijn Sheado, waar ik eindelijk deze strawberry chocolate proteine fix kocht (zie onderstaande foto). Ik geloof dat mijn geverfde haar deze conditioner echt goed kan gebruiken.

Sheado strawberry chocolate protein fixEr vonden die dag diverse workshops plaats, in drie verschillende venues. Dit was erg overzichtelijk en goed geregeld. Ik koos voor de workshop over Holistisch Haar van Razi el Muntasir.

holistisc hair workshopDe workshop ging over haargroei in de holistische zin van het woord. Hoe kun je haargroei stimuleren en welke factoren zorgen ervoor dat je haar niet groeit? Ik vond de materie nogal zwaar en niet zo makkelijk te volgen. Er zat wel degelijk een kern van waarheid in, maar die kern kon ik op dat moment niet samenvatten. Wat ik wel heb onthouden is dat hij vertelde dat water heel veel invloed heeft op je haargroei. De ph-waarde van het water dat je drinkt en waar je je haar mee wast, moet minimaal 7 of hoger zijn. Zo zou je dus op je douche een filter aan kunnen brengen, waardoor je haar beter water toegediend krijgt.

workshop holistisch haar

Hier nog een slide over spiritualiteit gelinkt aan haar. Achteraf snap ik hier de ballen van.

Na deze 45 minuten durende workshop was het tijd voor een pauze. Hier konden de bezoeksters de markt bezoeken en even wat eten halen bij het kraampje van Cafe Flora.

eetcafe flora

Ik nam er (zoals altijd) een broodje bakkeljauw en dit smaakte erg goed! De rij was er trouwens echt zoooo ontzettend lang, dus ik ben pas later op de dag voor een tweede ronde gegaan waarbij ik de saté nam.

Mylo Freeman

mylo freeman boekenOndertussen nam ik op de bovenste verdieping een kijkje, waar Mylo Freeman en haar dochter stonden met een kraampje. Mylo schrijft multiculturele kinderboeken en echt…haar boeken zouden verplichte kost moeten zijn op alle scholen in Nederland. Ze kan heel fijn en duidelijk uitleggen dat er verschillende soorten kleuren mensen bestaan, zonder dat het eentonig wordt. Ik kocht zelf het boek ‘Ieder meisje een prinses’ , een boek over prinsesjes uit allerlei continenten, omdat ik geloof dat ieder meisje zou moeten kunnen inzien dat zij een prinsesje kunnen zijn. In mijn jeugd zag ik een nogal eenzijdig type prinses en dat wil ik anders voor mijn dochter. Sowieso kunnen meisjes meer zijn dan prinsesjes, en ook daar heeft Mylo te gekke boeken voor.

mylo freeman jouw kleur mijn kleur

Volgende keer schaf ik dit boek aan!

En weer verder naar de overige kraampjes

nomi by naomi

Mooie kleding van Nomi by Naomi.

mary kayMake-up voor de donkere huid van Mary Kay.
opmaken bij mary kay

Hier kon je je ook laten opmaken, maar ik was al be-make-upped.

oh my hair vanillouise

De dames van OhMyHair stonden er ook met Vanillouise, waar je je eigen scrub kon maken. Het was er erg druk, de aanwezige dames vonden zowel de kraam als de scrub te gek! Ik kreeg een lief cadeautje van Megisa, de balancing protein conditioner van Aubrey, waar ik binnenkort een review over zal schrijven. Thank you love!!!

shea butter the natural hair clubDe dames van The Natural Hair Club deden goede zaken met hun fijne zelfgemaakte shea butter! Later gaven ze ook een workshop over de LOC methode waar de shea butter ook voor kan worden gebruikt.

Angelique houtveen host

En kijk eens wie ik hier tegenkwam! Knappie Angelique Houtveen in mooie print-jumpsuit. Ze was tevens host van die dag op een van de drie podia.

tassen terracles

De altijd prachtige tassen van Terracles, i need die laptoptas in my life…for real!

kunstenares Marlou Fernanda

Wat was ik onder de indruk van deze 18-jarige kunstenares Marlou Fernanda. Zij maakte een live kunstwerk van alle impressies die zij die dag op had gedaan. Echt te gek!!

ladybug producten

Ik zag deze drukte en ik dacht: wat wordt hier in hemelsnaam gratis weggegeven?? Maar dit bleek het kraampje te zijn van de populaire winkel The Ladybug uit Schiedam. Jinna Ziller verkoopt oliën, butters en zelfgemaakte shampoo’s voor prikkies! Toen ik zag dat het rustiger werd en ik mijn kans dacht te kunnen grijpen, begreep ik waarom het rustig was. Ze was zo goed als uitverkocht!!! Hahaha, ik ga gewoon wel een keer langs in de winkel.

Al gauw begonnen de workshops weer, maar ik besloot even lekker bij te kletsen met blogvriendinnetje Angela van MacBlogster. Wij hebben een gezamenlijke patatverslaving een aangezien zij naast haar werk en blog ook een haute frituur runt, hoor ik daar (kwijlend) graag alles over. *droomt nu over dikke frieten met klodders mayo*

Rond 17:30 werd de Huetiful Steamer (hier lees je mijn review over deze stomer) uitgereikt aan de meest opvallend geklede naturalista en wat was ze er blij mee!! De andere vier genomineerden kregen een goedgevulde goodiebag van Black Opal.  Voor mij was het tijd om naar huis te gaan. Ik ben toch blij dat ik ben geweest, ondanks mijn sipheid. Ik vrolijkte weer wat op door te zien hoe groot de natural hair community eigenlijk is. Tot slot, nog mijn complimenten aan Samantha, Sharon, Claire en hun vrijwilligers voor het opzetten van dit goed geoliede event!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

5 Comments

 • Reply Sérènity 3 september 2014 at 6:05 AM

  Ik wilde je al vragen waar je ook al weer dat “prinsessenboek” had gekocht, want die wil ik ook zeker voor mijn dochters! Thanks for sharing, super leuk & kleurrijk report xx

  • Reply TGSBB 3 september 2014 at 7:32 AM

   Ja dat boek is echt te gek! Was leuk om je te ontmoeten!! Xx

 • Reply Rose van Velse 3 september 2014 at 6:53 AM

  Kleurrijk. Om vrolijk van te worden .

 • Reply Gwendelien 3 september 2014 at 7:33 AM

  Heel veel sterkte voor jou vriendin en jezelf natuurlijk♡. Het blijft altijd heftig…. En top dat je npg naal Lock and Loose heb kunnen gaan en toch van heb kunnen “genieten”. dankjewel voor dit artikel. Heb heel wat leuks gezien haha xxxjes

  • Reply TGSBB 3 september 2014 at 7:34 AM

   Dankjewel lieverd!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.