City reports Home Life Travel

REPORT: Naturalista in Engeland! Anna in London

23 april 2015

Door Anna- Onlangs ben ik voor de zoveelste keer naar London geweest. Londen trekt mij vooral vanwege de vibe, de streetfashion, de musea en de vele vintage winkels.  Hier mijn vaste spots!

1 anna oxford

Oxford street

Oxford Street is natuurlijk dé place to be, that is: als je lekker veel geld wilt uitgeven. Vergeet niet dat de door de sterke Pond bijna alles in Londen erg prijzig is. Het is dus een aanrader om te gaan shoppen als er sale is.


anna 3

Oxford street zit vol met grote winkelketens als Selfridges, Liberty, American Appareal, Primark, TopShop, Forever 21, River Island en noem maar op. Primark kom je zeker wel 3 keer tegen! Het leuke is dat de winkels die wij hebben in Nederland, in Londen vaak hele andere dingen verkopen en een grote collectie hebben. Kom je toch met iets thuis wat in Nederland niet verkrijgbaar is!

4

De vibe in deze grote lange winkelstraat is erg druk, veel toeristen maar ook veel locale bevolking. Ik hou van de streetfashion van Londen, dus je kijkt je ogen uit naar de style van the young and fashionable Brits. Mocht je met de metro gaan, neem de halte Oxord Circus.

anna 2

Het is ook aan te raden af en toe een zijstraat in te gaan voor de wat kleinere, en soms ook goedkopere winkels. Je ontdekt altijd wat nieuws en onverwachts. Ook vind je in die zijstraatjes de leukste plekjes om even wat te drinken en eten na het shoppen.

5

Even een fotomomentje! Dit kun je in een fotohokje doen in de Topshop bij Oxford Circus erg leuk!

6

Starbucks momentje met mijn vriendin!De Starbucks zit overal, en is super handig om even je telefoon op te laten en te internetten maar niet origineel.

In een zijstraatje ontdekte ik deze kleine coffee corner, The Borough Barista. Deze coffee corner heeft broodjes, snacks, croissantjes, en natuurlijk koffie, thee en chocolademelk.

7

89

Zo zijn er nog veel meer van zulke spots, als je maar op onderzoek uit durft te gaan.

Als je een keer wat luxe en authentieks wil eten, is SKETCH aan te raden. SKETCH is een duur en exclusief restaurant, waar the rich, hip and famous komen om te ontbijten, lunchen en dineren. Je kunt het vanaf Oxford street bereiken, lopend.

11

Vind je het echt te duur dan zou ik er alleen wat drinken, puur voor de beleving! Check het gave interieur!!

10

De restaurant en bar ruimtes hebben allemaal een eigen thema, the Gallery, The Lecture Room, The Parlour, the Glade en the East Bar. Allemaal heel eigen en mooi. De Gallery is mijn favoriet! Wil je hier echt zeker weten heen, reserveer dan een plekje voordat je naar Londen gaat, want het is een zeer gewilde spot!

Nothing Hill / Portobello Road

14

Een andere favoriete spot van mij is Nothing Hill/Portobello Road, ook goed bereikbaar met de metro, maar vanaf Oxford street zijn er ook genoeg bussen te pakken. In de bus zie je trouwens veel meer van de stad dan in de metro, dus ik zou zeker ook af en toe de bus nemen!

In Nothing Hill zijn verschillende vintage markten te vinden, echt te gek!

13

Naast vintage zijn er  veel plekjes om te eten. Ook staat deze wijk bekend om zijn mooie pastel gekleurde huizen, met nóg mooiere deuren.

12

Camden Market

Camden Market is ook echt een plek waar ik naartoe blijf gaan als ik in Londen ben.

17

Ik kom graag in deze buurt omdat de sfeer heel relaxed is en je ziet er een goede mix van toeristen en locals.

16

Qua locals zie je in Camden Market ook een interessante mix van hipsters, gothics, alternatieven en Jamaicanen. Er wordt van alles verkocht, zoals kleding, accessoires, gadets en vintage artikelen. Het vintage gedeelte vind ik het leukst!

Kunst en Cultuur snuiven in Londen

Elke keer als ik naar Londen ging, ging ik winkelen. Deze keer wilde ik ook lekker de toerist uithangen in musea.

18

Ik wilde daarom graag naar ‘The British Museum’, een van de grootste musea en zeer geschikt voor die regenachtige dagen in Londen. Het is zo groot dat je er makkelijk een hele dag in kan rondstruinen.

1920

Er is veel te zien, zo had ik nog nooit het Afrikaanse gedeelte gezien wat mij zeer aansprak. West Afrika en de Egyptenaren kregen veel aandacht, maar ook de Romeinen. Ook handig om te weten: alle musea in Londen zijn gratis!

21

Bij Westminister vind je vele bekende bezienswaardigheden en kun je een hele looproute volgen van de Big Ben, de Londen Eye naar Buckingham Palace.

23

22

Als je dit nog nooit gezien hebt is dit ook super leuk en mooi om te bezoeken en foto’s te schieten.

25

24

Bij het Palace heb je iedere ochtend rond 9:30 een parade met paarden, soldaten en de bijbehorende muziek. Ook heel apart en toch wel leuk om mee te maken.

Dit waren mijn persoonlijke Londen tips en dit is mijn laatste post op ThisGirlSBlackBook! Ik heb met veel plezier reports gemaakt en ga dat nu voort zetten op mijn eigen blog! Wil je me blijven volgen, dan kan dat uiteraard op mijn blog! Dankjulliewel voor het lezen en veel liefs, Anna!

Alle Anna posts teruglezen, check ze hier!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Sucarsy 31 juli 2016 at 8:18 PM

  Thanks dit was precies waar ik op zoek naar was, hotspots geschreven door een black girl. ik ga een paar tips ook echt opvolgen.

  • Reply TGSBB 1 augustus 2016 at 9:35 PM

   Top!! Have fun in London!!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.