Beauty Events Haar Home Lifestyle Make up

REPORT: Party Over Hair in het Sieraad, Amsterdam

8 november 2015

Gister was ik bij een te gek black hair en make-up event: Party Over Hair!! Wat was het gezellig! Ik heb er zoveel leuke mensen ontmoet en weer zoveel gave producten gezien. Ben je benieuwd naar hoe ik het vond? Check mijn report:

party over hair

Iets over 13:00-en kom ik op mijn dooie gemakje aanfietsen bij het Sieraad, de locatie waar het event Party Over Hair plaatsvindt. Party Over Hair is georganiseerd door de twee bloggerszusjes Megisa en Aisha van blog Myblackhair en webshop Ohmyhair. Met dit event wilden zij black hair en beauty vieren door middel van leuke workshops, talkshows en marktplein met kraampjes waar je gelijk alle make-up en producten kon kopen.

Als ik binnenkom, valt het me meteen op dat het retedruk is! Ik verneem van Aisha dat de online kaartjes zelfs helemaal uitverkocht zijn! Er zijn alleen nog kaartjes aan de deur over!

Als ik in de grote hal binnen kom, overvalt me een gevoel van trots.

party over hair event

Mijn twee blogvriendinnen Megisa en Aisha hebben dit toch maar weer fantastisch voor elkaar weten te krijgen! Een uitverkocht event met vele merken en leerzame workshops, waarvan één met een van de bekendste Youtube MUA’s: Kluermoi!! Ik slaak een gilletje als ik hoor dat haar workshop net begonnen is. Snel haast ik me naar een van de workshopsruimtes waar de workshop net aan de gang is.

kluermoi party over hair workshop

Kluermoi heet in het echt Santuscha en is in het echt precies zoals op haar Youtube video’s, bubbly, lief en oprecht. Haar make-up skills zijn echt to die for en het publiek luistert dan ook zeer aandachtig naar al haar tips. Ze laat live zien op een donker model hoe je imperfecties verbergt, maar geeft toe dat het model waar ze op werkt weinig imperfecties heeft.

Toch geeft ze wat tips, bijvoorbeeld een perzikoranje concealer te gebruiken in plaats van een oranje of huidskleur concealer. Dit omdat je huid anders snel grijs kan ogen. Een goede tip voor mij in de toekomst, ik heb nog steeds de ideale concealer niet gevonden om donkere plekken mee te verbergen.

kluermoi workshop

Ook vertelt ze hoe ze foundation aanbrengt (“Met de haren op je gezicht mee, ladies!!”) en welke kwast of spons ze gebruikt (“I love Real techniques sponges, because they are only ten dollar for two!”). En dat je met een donkere huid vrijwel altijd je foundation zal moeten mengen om de juiste kleur te verkrijgen.

Na afloop gaat ze naar de Black Opal make-up stand, waar iedereen haar nog wat vragen kan stellen of tips kan krijgen. Ik, die hard fan, loop er een paar keer langs to catch a glimpse, maar ik ben duidelijk niet de enige fan. Het is er zoooo druk dat ik haar letterlijk niet kan zien. Jammer, een volgend keer dan maar, denk ik.

Naast de kraam van Black Opal staat er een leuk eetwagentje met…. Pomkroketten van mama Mavis!

broodje pomkroket

Je kunt ze op brood eten of los kopen en ik zie dat ze gretig aftrek vinden bij de aanwezige dames. Een pomkroket is dus echt zo gek nog niet!

Lees ook: Tried & Tested: Lufo Pomkroketten!

Daarna bezoek ik even de grote kramen van de sponsoren van die dag: Avlon Keracare, NuNaat, Cantu en Just for Me.

nu naat cantu party over hair

Ze hebben allerlei producten die die dag met extra korting te verkrijgen zijn. Ik heb mijn zinnen gezet op de olie uit de Avlon Keracare lijn en die is die dag maar €12,50! Nice!!

avlon keracare stand

Als ik ben uitgekwijld bij de mooie producten van  Keracare, bezoek ik de kleinere kramen op het podium.

Allereerst de kraam van Gi-Yu, die die dag ook een workshop geeft over haar natuurlijke babylijn.

Gi Yu babyproducten donkere huid

Ook Nomi staat er weer met haar prachtige kleding en accessoires.

nomi party over hair

Ik had die dag een bad hair day en meestal als ik een bad hair day heb doe ik die strik van Nomi in, om mijn haar weer een beetje up te spicen. Helaas kon ik die strik gister nergens vinden :(( Dus ging ik met de verzopen kat-look de deur uit. A  girls’ gotta make choices, ya know.

Ook Natural Fresh hair stond er met hun Puff Cuffs waarmee je een prachtige afropuff kunt maken! Hoe handig!

natural fresh hair puffcuffs

Natuurlijk was daar ook Black Opal met op de achtergrond de altijd goedlachse distributeur Oscar en vooraan Agnes Hofman van RootsPR die net een mooie lipgloss verkoopt.

agnes rootspr

Iets verder liep ik tegen dit geweldige kraampje aan, waar je satijnen kussenslopen, douchemutsen en slaapcaps kon kopen voor €10.

satijnen haarslopen

Ik nam me voor om later terug te komen en het dan te kopen, maar je raadt het al; ik ben heel die kussensloop vergeten!! Dit omdat ik een lieve tante van me tegenkwam die een soort waterfles kocht met een filter erin, waar je dan weer fruit of kruiden in kan doen. Zo heb je altijd je infused water bij de hand. Lekker hoor!

Voor ik het wist was het tijd voor de bloggerstalkshow! De dames van MyBlackHair hadden mij, Angela (Macblogster), Dalida (Styledinblack) en Gwendelien (Haircrush) gevraagd om mee te doen met de bloggerstalkshow. Hierbij kregen we van presentatrice Sanguita een aantal pittige stellingen voor onze neus.

Aan mij werd gevraagd in welke zin cultuur en identiteit invloed heeft op je kijk op schoonheid. Erg leuk om aan mee te doen en ik vond het ook erg leuk dat het publiek werd gestimuleerd mee te doen. Helaas leende de zaal zich niet voor een talkshow, dus wat dat betreft waren de antwoorden moeilijk te verstaan en kon ik soms het publiek ook niet horen. Een verbeterpuntje voor een volgende keer.

Na de talkshow liep ik nog even wat workshops in en uit, maar voor ik het wist was het alweer 16:00! Ik wilde met Angela en Dalida richting de uitgang lopen toen ik ineens Gwendelien een gilletje zag slaken! Daar stond mijn Youtube idool Kluermoi!!!! WOOOOHOOOO!! Wat een leuke verrassing! Ik dacht dat ze al weg was gegaan, maar blijkbaar was ze toch nog blijven hangen.

wij met kluermoi

We konden uitgebreid met haar op de foto, #fangirlmomentje. En we hebben even  gesproken over haar Nederlands. Ze verstaat het wel maar spreekt het niet heel goed, ze is in Suriname geboren maar opgegroeid in Amerika, vandaar.

En nog even een babbeltje maken met lieve Serenity (en haar dochter) van het blog Serenitheory, een van de blogs die ik ook graag lees. Zijn de matching outfits niet Te Cute voor woorden??

serenity met dochter

Nadat ik nog een lief pakketje van AVlon Keracare mocht ontvangen met mijn favo producten, ging ik in de stromende regen naar huis.

avlon keracare buttercream pakket

Ik had het er trouwens laatst nog met iemand over dat de black hair scene wel event-moe lijkt te zijn. Volgens mij klopt dat deels ook wel. Ik denk dat de scene meer toe is aan events waar je verschillende workshops kunt volgen en waarbij de kraampjes niet steeds van dezelfde merken zijn. Hoe dan ook, de dames van MyBlackHair is het gelukt om een succesvol event te organiseren. Ik heb genoten!

Mijn complimenten aan de dames Megisa en Aisha en hun team van vrijwilligers. Volgende keer ben ik er zeker weer bij!

Schrijf je nu in voor de TGSBB-NEWS letter!!

Hieronder kun je je inschrijven voor de TGSBB-News letter:
LET OP: na aanmelding moet je je e-mailadres bevestigen. Pas dan sta je ingeschreven:

* indicates requiredLIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Megisa 8 november 2015 at 2:55 PM

  Hey lieverd!

  Wat een leuk verslag! Leuk om te horen hoe je de dag hebt meegemaakt. Ben zo blij dat je mee hebt gedaan aan de talkshow. Ik neem je feedback natuurlijk mee.

  Bedankt voor je bijdrage!

  Xxx
  Meg

 • Reply Delia 9 november 2015 at 11:53 PM

  Leuke report! Vond je haar echt geweldig. Dus als je dit niet mooi vind, ben ik benieuwd hoe het eruit ziet als jij het wel mooi vindt. Nice to meet you!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.