Beauty Haar Home

REVIEW: Activilong Conditioning Hair Milk Hibiscus Aloe Vera

19 november 2015

Door Soyini– Voordat ik deze hairmilk testte wist ik eigenlijk nooit echt precies wanneer je nou haarmelk moest gebruiken? Er zijn tegenwoordig zoveel haarproducten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Deep conditioner, Leave in conditioner, co-wash conditioner, haarolie, haargel, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat is de haarmelk dan precies voor product en wanneer gebruik je hem? Ik heb de Activilong Conditioning Hair Milk Hibiscus Aloe Vera getest en daarbij gelijk uitgezocht wanneer en hoe je nou een haarmelk gebruikt.

activilong natural touch hibiscus aloe vera review

Waar kun je een haarmelk of hair milk bij kroeshaar voor gebruiken?

Haarmelk is een moisturizer die je dagelijks gebruikt zodat je haar niet uitdroogt. Normaliter geef ik mijn haar de dagelijkse moisture met water. Water in combinatie met een beetje olie en het haar is gemoisturized voor de dag. Met haarmelk heb je dus alleen de haarmelk nodig om voor hetzelfde effect te zorgen en niet water en olie. Daarnaast doet een haarmelk soms net iets meer dan de gebruikelijke water en olie, want je kunt er ook je krullen licht mee definiëren.

Wat belooft de Activilong Conditioning Hair Milk?

Het product zou voor bescherming zorgen en voor de styling kunnen worden gebruikt. Het is een haarverzorgingsmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor de verfraaiing van doffe, droge of broze haren. Het haar wordt soepel en makkelijker om te stijlen als we de verpakking moeten geloven. Dit zou dus een goede dagelijkse opfrisser voor je haar kunnen zijn. Ook bijvoorbeeld om je haar weer die frisse look te geven na de second hairday.

Ingrediënten Activilong Conditioning Hair Milk

Net zoals bij de shampoo van Activilong waar ik eerder een review over schreef, is de hoeveelheid van de ingrediënten (hibiscus en aloë vera) die groot op de voorkant van dit product staan, verwaarloosbaar. Hibiscus en aloë vera zijn wel beide natuurlijke producten, wat een positief punt is. Aloë vera zorgt ervoor dat de haarschubben dicht gaan en zorgt daarmee voor meer glans in het haar. Aloë vera en hibiscus zijn de laatste ingrediënten in het product, dus van de werking van deze ingrediënten zal ik weinig verwachten.

activilong hairmilk ingredienten

De werkende producten staan over het algemeen vooraan in de ingrediëntenlijst en bij dit product zijn dat naast water caprylic/capric triglyceride, cetearyl alcohol en C10-18 triglyerides. Ik hoor je denken… moeilijke namen die ik niet eens uit kan spreken. Meestal is het zo dat wanneer je het ingrediënt niet uit kan spreken, het geen natuurlijk product is.

Daarnaast is ook mijn ervaring dat hoe moeilijker uit te spreken hoe slechter voor het haar. Ingrediënten met cijfertjes zijn 100% in een lab gecreëerd. Zoals op de foto te zien, staat op de voorkant 98% origine vegetale. Als ik google translate gebruik dan denk ik dat ze hiermee plantaardig bedoelen, maar als ze dat bedoelen klopt dat niet geheel. Dat zou insinueren dat 98% van dit product uit natuurlijke ingrediënten zou bestaan en dat is simpelweg niet het geval.

Een ander nadeel is dat er relatief veel parfum in de haarmelk zit, parfum zorgt voor een lekkere geur maar droogt daarbij wel het haar uit. De ingrediëntenlijst maakt mij in ieder geval niet superblij en ik ben al bij voorbaat kritisch als ik dit nieuwe product ga testen. Wel moet ik toegeven dat cetearyl alcohol geen slecht ingrediënt is, over het algemeen maakt het je haar zachter. Cetearyl alcohol zorgt er namelijk voor dat het haar meer water vast kan houden en dus minder droog is. En laat dat nou net een van de bedoelingen van dit product zijn.

Hoe werkt het product, ondanks al deze ingrediënten?

Ik heb dit product een tijd lang elke dag gebruikt in plaats van olie en water. Eerlijk is eerlijk, het werkte beter dan ik had verwacht. Mijn haar was niet droog, maar het was ook zeker niet soepel en makkelijk om te stijlen zoals het product belooft.

Om mijn haar de dagelijkse moisture te geven die het nodig is blijf ik dus toch bij mijn vertrouwde water en olie. Dit product ga ik zeker niet weg doen, ik gebruik hem nu voor iets anders. Namelijk als vervanger van gel of edge control. SAY WHAT?? Haarmelk als edge control??

YES! Wanneer ik mijn haar in een knot wil doen gebruik ik dit, want het geeft je haar een mooie glans net zoals gel dat doet. Het is niet zo dik en dit kun je wel dagelijks gebruiken zonder dat de voorkant van je haar afbreekt, want elke dag gel smeren is funest. Je hebt er niet zoveel van nodig en ik vind het een goede vervanging van de gel of andere edge control.

activilong hairmilk hibiscus aloe vera review

YAY’s en NAY’s

YAY’s:

  • Het product ruikt heerlijk
  • Het is een prima vervanger voor gel of edge control
  • Het geeft je haar een mooie glans
  • Er zitten geen parabenen, siliconen of minerale oliën in

NAYs:

  • Er zit bijna geen aloë vera of hibiscus in deze haarmelk
  • Werkt niet per se beter dan mijn gebruikelijke water en olie
  • Maakt je haar niet zo zeer meer soepeler zoals belooft wordt
Conclusie

haarmelk kroeshaar activilong

Al met al ben ik redelijk tevreden over dit product. Wanneer ik een extra glans in mijn haar wil en geen gel wil gebruiken dan gebruik ik dit. Dit is ook niet schadelijk om dagelijks op je edges te smeren en daarom blijft deze zeker in mijn kast bij mijn andere haarproducten staan.

Waar ik wel een kritische noot bij wil zetten is dat ik het gevoel heb dat dit een typische productlijn is die een commercieel slaatje willen slaan uit de natural hair movement. Door onjuiste claims zoals “98% natuurlijk!!” te plaatsen op de producten of met natuurlijke ingrediënten te strooien die er nauwelijks inzitten. Mits je dit niet erg vindt en enkel naar het product en zijn werking kijkt, is het een prima product.

Lees alle reviews van Soyini hier:

Op de hoogte blijven van alle TGSBB nieuws? Schrijf je dan in voor de TGSBB NEWS-letter!

Hieronder kun je je inschrijven voor de TGSBB-News letter:
LET OP: na aanmelding moet je je e-mailadres bevestigen. Pas dan sta je ingeschreven:

* indicates required


LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.