Beauty Haar Home

REVIEW: Activilong Natural Touch Conditioning Hair Care Mask

14 augustus 2014

Een tijdje terug kreeg ik van webshop Divine Beauty de allernieuwste productlijn van Activilong opgestuurd: Natural Touch Hibiscus & Aloe Vera. Deze lijn is speciaal bedoeld voor naturalista’s die parabenen, siliconen en sulfaatvrije haarproducten willen gebruiken. De lijn bestaat uit een conditioning shampoo, masker, detangling spray, pommade en leave in haarmilk. Als eerste product uit deze lijn testte ik het Conditioning Hair Care Mask. Is het masker mij bevallen en welke andere Activilong producten raad ik je aan? Je leest het in deze review!

activilongOm eerlijk te zijn had ik nog niet eerder van Activilong gehoord. Dit van oorsprong Franse merk is in Frankrijk zeer bekend, onder dames met allerlei soorten black hair. Nu besloot het merk een speciale lijn te ontwikkelen voor de dames die natural hair hebben en ook graag natuurlijke producten willen gebruiken. De lijn heet Natural Touch en is op basis van Hibiscus en Aloe Vera, aldus het merk. Activilong wordt ook in Nederland verkocht, onder andere bij webshop Divine Beauty.

Om echt te kijken of en hoe de producten werken, heb ik alle producten acht weken lang getest. Zo kon ik duidelijk het effect op mijn haar zien. De komende weken zullen er nog drie andere producten van deze Activilong Hibiscus & Aloe Vera lijn verschijnen: van de conditioning shampoo, de curl enhancing hairmilk en de haarpommade. Maar eerst vandaag:

Activilong Natural Touch Aloe Vera & Hibiscus Conditioning Hair Care Mask 200 ml, €9,89
Wat belooft het product?

“Masker voor natuurlijk, krullend haar. Dit conditioning masker is de ideale verzorging voor natuurlijk haar. Het haar ontklit snel en voelt na gebruik zijdezacht aan en krijgt een mooie glans.”

Activilong conditioning hair care mask insideZoals je hierboven op de foto kunt zien, is het masker roze van kleur een vrij dikke romige emulsie. Je kunt het Conditioning Hair Care Mask elke week gebruiken om je haar een deep conditioning beurt te geven. Laat het minimaal vijf minuten zitten en spoel het daarna uit. Voor een extra diepe conditioning gebruik je hem onder een douchemuts of onder een haarstomer. De geur van dit product is redelijk zoet en daar werd ik soms een beetje misselijk van. Maar dat kan ook aan mij persoonlijk liggen.

Ingrediëntenlijst:

Activilong conditioning haircare mask ingredient list

*Aqua (water), Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Lanolin, Glycerin, Cetearyl Ethylhexanoate, Parfum.*
Ik heb alleen de eerste zeven ingrediënten uitgelicht omdat die het belangrijkst en het meest werkzaam zijn. Deze eerste zeven ingrediënten verbazen mij enigszins, aangezien de lijn Hibiscus en Aloe Vera heet, maar deze twee slechts in een klein percentage te vinden zijn bijna aan het einde van de lijst. Desalniettemin is er op zich niets mis met de hoofdingrediënten.

Het product is op waterbasis, en het tweede en derde ingrediënt op de lijst zijn ‘emulsifiers’ of ‘emolients’. Deze zorgen ervoor dat je krullen meer body en definitie krijgen zonder ze te verzwaren of vet te maken. Lanoline is net als glycerine een ingrediënt dat wordt gebruikt om het vocht in je haar te behouden. Glycerine zorgt er ook nog eens voor je haar makkelijker doorkambaar wordt. Het minst positief aan de lijst vind ik de toevoeging van parfum, wat je haar uit kan drogen. Het meest positief is dat er inderdaad geen sulfaten, siliconen of parabenen zijn toegevoegd en het product daadwerkelijk bestaat uit ingrediënten die iets kunnen betekenen voor je haar.

To the test 

Activilong conditioning mask hibiscus aloe veraIk heb het haarmasker trouw elke week gebruikt tot het op was. Ik heb er ongeveer zeven weken mee gedaan. Om de week gebruikte ik mijn Huetiful Steamer om mijn haar een extra boost te geven. Ik maakte mijn haar eerst een beetje nat en verdeelde het daarna in vier delen om het masker royaal aan te brengen. Daarna maakte ik twists en liet ik het minimaal een uur zitten en spoelde het daarna uit met water. Na het uitspoelen gebruikte ik de shampoo van deze lijn, waar binnenkort een review over verschijnt.

Het Effect

Al bij het uitspoelen voel ik aan mijn krullen dat ze makkelijker uitkambaar zijn. Afhankelijk van hoeveel klitten je hebt, zou je dit masker ook als conditioner kunnen gebruiken om je haar uit te kammen. Sommige keren werkte dit namelijk bij mij wel en andere keren moest ik er toch nog een echte conditioner achteraan gebruiken om de klitten echt uit mijn haar te halen. Ik heb mij één keer vergist om een de Shea Moisture conditioner te gebruiken na dit masker en dit werkte totaal niet! Mijn haar werd extra pluizig, droog en leek alleen maar meer klitten te krijgen. Gebruikte ik de conditioner in combinatie met de shampoo van Activilong dan was er echter weinig aan de hand en voelde mijn haar gewoon goed en gevoed.

Nu houd ik zelf niet van het maken van zulke keiharde claims, maar als ik na zeven weken naar mijn haar kijk, lijkt mijn haar meer te zijn gegroeid dan normaal! Helaas houd ik dit nooit per centimeter bij, maar gezien mijn uitgroei kon ik dit behoorlijk goed checken. Ik ben hier toch wel aangenaam door verrast. Ik heb niet meer of minder haaruitval dan normaal en mijn haar voelt ook niet sterker of zwakker. Toch is de aanzienlijke haargroei een mooie bijkomstigheid van dit haarmasker. Of het is omdat ik nu wekelijks heb een deep conditioner heb gedaan of dat het echt enkel aan dit product is, vind ik lastig te zeggen. Het masker heeft mijn haar in ieder geval geen kwaad gedaan en daar ben ik blij mee.

Yay or Nay?

Activilong conditioning haircare mask aloe vera hibiscus voor

YAY, wel kopen als:

  • Je op zoek bent naar een betaalbaar en goed werkend haarmasker
  • Je elke week graag een deep conditioner doet en dit niet zelf wil maken, maar kant en klaar in huis wil hebben.
  • Je haar is beschadigd of gebroken.

NAY, laten staan als:

  • Je toch echt op zoek bent naar 100% natuurlijke ingrediënten. Het product is bedoeld voor naturalista’s maar is zeker niet 100% natuurlijk. Ook is het percentage Aloe Vera en Hibiscus te laag om daadwerkelijk iets voor je haar te kunnen betekenen.
  • Je niet zo houdt van een zoete geur. Na het wassen is de geur weliswaar zo goed als verdwenen, hoor, dus dit is een klein en persoonlijk minpuntje.
Eindoordeel

Als luie en redelijk zuinige naturalista zou ik dit product op zich nog eens kopen. Het is voor zo’n grote pot niet duur en het is een kant en klaar product dat mijn haar een boost heeft gegeven. Tuurlijk kan ik een van mijn homemade haarmaskers maken, maar dat kost mij meer tijd dan dit. Vooral in combinatie met mijn stomer vind ik het effect de moeite waard. De geur vind ik een minpuntje en de ingrediënten hadden wat mij betreft iets natuurlijker gemogen. Al ben ik er wel inmiddels over uit dat 100% natuurlijk, niet 100% werkzaam betekent. Sterker nog, sommige natuurlijke producten doen je haar meer kwaad dan goed. Maar goed, dat is weer een hele andere review. Mocht je dit masker willen kopen, dan kan dat voor €9,89 bij Divine Beauty via deze link.

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!

Ingredientlijst via Tightly Curly.com

Lees ook mijn disclaimer over hoe ik omga met producten die ik heb ontvangen.

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.