Beauty Haar Home

REVIEW: Activilong Natural Touch Conditioning Shampoo Hibiscus Aloe Vera

5 februari 2015

Door Soyini– Als een echte no-pooër ben ik altijd sceptisch over het gebruik van shampoos, want ik heb nog nooit een shampoo gebruikt die mijn haar op een ‘verantwoorde’ manier gewassen en schoon achterliet. Verantwoord zeg ik erbij, omdat een shampoo je haar sowieso wat droog achter laat doordat een shampoo alle gebruikte producten uit je haar haalt. Deze Activilong Natural Touch Conditioning Shampoo Hibiscus Aloe Vera (*) claimt een shampoo te zijn die alle stylingproducten uit je haar haalt, maar je haar niet uitdroogt. Misschien is mijn haar wat overgevoelig, maar na het gebruik van vele verschillende shampoos voelde mijn haar altijd aan als stro en dat is volgens mij niet de bedoeling. Vandaar deze poging na jaren geen shampoo te hebben gebruikt, want deze shampoo is niet alleen low budget  (€7,19), maar ook natuurlijk en claimt voedend in plaats van uitdrogend te zijn. Lees snel wat mijn ervaring met deze shampoo is:

Wat belooft de Activilong Natural Touch Conditioning Shampoo?

Op de verpakking staat vermeld dat dit een conditioning shampoo is, wat wil zeggen dat het je haar schoon maakt maar niet volledig uitdroogt. Ook is er aangegeven dat dit product een ‘ultra detangling formula’ is en je je haar dus zelfs zou kunnen ontklitten met deze shampoo. Mijn ogen worden groter terwijl ik lees, een shampoo waarmee je je haar kunt ontklitten?! Dit zou ons naturalistas in ieder geval wel tijd besparen op de washday, want dan zou het ontklitten met conditioner erna binnen een paar minuten geklaard moeten zijn. Daarnaast zou dit product een glans achterlaten op je haar en zijdezacht aan laten voelen. Dit product is voor unrelaxed, natural hair en voor alle haartypes geschikt, aldus de verpakking.

Ingrediënten Activilong Natural Touch Conditioning Shampoo Hibiscus Aloe Vera

De ingrediënten die op de voorkant van de verpakking er groot opstaan zijn hibiscus en aloe vera, beide natuurlijke producten. Aloë vera heeft een lage pH-waarde, dat wil zeggen dat het zuur is, wat ervoor zorgt dat de haarschubben van onze haren dicht gaan. Als de haarschubben dicht zitten is het onmogelijk dat ze aan elkaar blijven haken. Hierdoor kun je je haar beter ontklitten en krijg je meer glans in je haar. Het feit dat deze aloë vera en hibiscus zo groot op de voorkant staan vind ik onterecht, het zijn namelijk de 18e en 23e producten in de ingrediëntenlijst en dus bijna verwaarloosbaar.

Tevens zouden er geen parabenen, siliconen of sulfaten in deze shampoo zitten. Anno 2015 verwacht ik eigenlijk niet meer anders van een shampoo. Parabenen, siliconen en sulfaten drogen het haar uit. Het zijn sterke reinigers, die zo sterk zijn dat ze ook de natuurlijke vetten en oliën uit ons haar wassen en het haar dus heel droog achter laten.

Activilong Natural Touch Conditioning Shampoo Hibiscus Aloe Vera ingredients

Ik heb voor jullie uitgezocht hoe goed de producten zijn die er dan wel in zitten. Het tweede ingrediënt na water is coco-glucoside, mensen die goed opgelet hebben bij scheikunde zullen gelijk denken aan kokos en suiker en dat is helemaal terecht. Het wordt namelijk gemaakt van kokosolie en suikers, but don’t let this fool you! Het is geen natuurlijk product, want het moet wel gemaakt worden in de fabriek. Positief aan dit ingrediënt is dat het op dit moment een van het mildste reinigingsproduct du jour is. Bovendien is dit ingrediënt geschikt voor gevoelige huid en wordt het zelfs gebruikt in babyproducten. Voor het derde ingrediënt disodium cocoamphodiacetate geldt hetzelfde, maar het enige verschil is dat het iets minder mild is dan coco-glucoside. Al met al, om betere ingrediënten die het haar schoonmaken kunnen we bijna niet vragen! Well done, Activilong!

De werking

Ik heb mijn haar verdeeld in 4 stukken, natgemaakt en toen de shampoo aangebracht. De shampoo is licht roze van kleur en erg vloeibaar, het kan zo tussen je vingers door ontsnappen. Omdat het zo dun is en makkelijk wegglipt heb je er ietsje meer van nodig dan een normale shampoo, wat geen probleem is omdat de shampoo zo mild is. De shampoo vind ik lekker ruiken, alleen kan ik de geur niet zo goed beschrijven. Ik denk dat het naar hibiscus ruikt, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen.

avilong3.inhand

De resultaten

Ein-de-lijk!!! Ik heb een shampoo gevonden die mijn haar niet vreselijk droog achterlaat! Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over deze shampoo, na het uitspoelen voelde mijn haar niet droog aan. Ik kies bewust voor de woorden niet droog, want van ontklitten met dit product is absoluut geen sprake. Het laat je haar zeker niet zijdezacht achter, wel moet ik zeggen dat als je het vergelijkt met andere shampoos het je haar wel zijdezacht achterlaat. Na deze shampoo te hebben gebruikt voelde mijn haar prima, ik was niet bang het aan te raken uit angst voor haarbreuk, zoals ik dat wel altijd had met andere shampoos. Bovendien heeft het zijn belangrijkste werk goed gedaan, mijn haar was schoon na het wassen.

avilong1.voorkant

YAYs and NAYs

YAY, kopen als:

  • Je op zoek bent naar een shampoo die je haar niet volledig uitdroogt
  • Een betaalbare goedwerkende shampoo, namelijk €7,99
  • Je een no-pooër bent die toch een keer shampoo wilt gebruiken
  • Je minder klitten in het haar wenst na het wassen

NAY, laten liggen als:

  • Je alleen 100% natuurlijke producten gebruikt
  • Je deze shampoo echt zou willen kopen, omdat er hibiscus en aloe vera in zou zitten (die ingrediënten zijn verwaarloosbaar, dus daarvoor hoef je het niet te kopen)
  • Als je een sterkere clearifying shampoo wilt gebruiken
Eindoordeel

Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over deze shampoo en hem zeker nog een keer zou kopen. Het is een shampoo die je elke week kunt gebruiken, het haar goed schoonmaakt, niet droog achterlaat en dat voor een goede prijs. Bovendien ben je veel sneller klaar met het ontklitten van je haar dan na het gebruiken van een normale shampoo. Zeker een aanrader! Mocht je deze shampoo willen kopen, dan kan dat voor €7,19 bij Divine Beauty via deze link.

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!

Lees ook mijn disclaimer over hoe ik omga met producten die ik heb ontvangen.

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.