Beauty Haar Home

REVIEW: Anita Grant Rhassoul Deep Condish Cubes

30 augustus 2013

Als je last hebt van droog, poreus en gekleurd haar is het fijn om wekelijks een diepe conditioning behandeling te doen. Een van mijn favoriete manieren om mijn krullen een geweldige oppepper te geven is om de Anita Grant Rhassoul Deep Condish Cubes* te gebruiken. Na het gebruik van deze 100% natuurlijke conditioning cubes zitten mijn krullen mooier en frisser. Wil je het resultaat zien? Lees dan hier mijn review!

review rhassoul deep condish cubes anita grant

Anita Grant is een Brits merk dat handgemaakte producten verkoopt voor natural hair en huid. Een van haar bestsellers zijn de Rhassoul deep condish cubes en heart. De cubes zijn kleine blokjes (3 x 30 gram voor €12,95) en als je het hart (1 x 60 gram voor €11,95) koopt, krijg je één groot blok. Zowel de blokjes als het hart zijn gemaakt van organische Rhassoul klei, ongeraffineerde zwarte cacaoboter, olijfolie, cacaopoeder en vitamine E. Je gebruikt deze blokjes als jouw haar en/of hoofdhuid een diep voedende behandeling kan gebruiken.

In mijn geval heb ik mijn haar net geverfd en daardoor kan het erg droog en poreus worden. Een deep conditioner gebruiken, zoals de Rhassoul deep condish cubes, is in mijn geval een wekelijkse must om de proteïne weer op te bouwen in mijn haar.

anita grant rhassoul mud deep condish review

Je gebruikt 1 blokje van 30 gram of het hele hart voor 1 diepe conditioner beurt. Een blokje gebruik je voor de normale diepe conditioner of als je kort/dun haar hebt. Het hart gebruik je voor langer en dikker haar of een extra diepe conditioner. Omdat de blokjes even uitverkocht waren, gebruikte ik nu het hart dat ik in tweeën verdeelde.

anita grant review rhassoul cubes

Links zie je het hele hart, rechts zie je het halve hart (dat trouwens verdacht veel op een drolletje lijkt, zie ik nu). De blokjes ruiken naar cacao en zijn steenhard. Je moet ze prakken in een kommetje met heet water om er een masker van te kunnen maken.

cubes haar

Ik vind dat dit prakken niet supermakkelijk gaat omdat het stukje niet meteen smelt in het hete water, terwijl ik dit wel had verwacht. Een gebogen vork rijker heb ik het stukje eindelijk geprakt. Om het extra glad te maken heb ik het met een staafmixer gemixt met nog wat heet water.

Het is handig om van te voren je haar onder te verdelen in delen en een handdoek bij de hand te hebben. Omdat je toch werkt met rhassoulklei kan het best wel een kliederboel worden.

Als ik het masker heb aangebracht op mijn haar, lijkt mijn haar grijs… En het voelt behoorlijk stroef. Ik kan me niet voorstellen dat dit mijn haar goed zal doen. Het lijkt en voelt net alsof ik met mijn haar in het zand heb gerold.

anita grant review rhassoul cubes gebruiksaanwijzingMaar goed, op de verpakking staat dat je het 20 minuten moet laten intrekken voor een normale conditioning beurt of 45 minuten voor een diepere conditioning. Ik kies voor de deep conditioning en ga onder mijn Huetiful Hair Steamer zitten voor een extra goede inwerking.

Na 45 minuten is het tijd om mijn haar uit te wassen. Er komt behoorlijk wat klei uit mijn haar, veel meer dan ik verwachtte. Ik adviseer je dan ook om je haar eerst in de wasbak te wassen en niet direct onder de douche, omdat je douche putje er verstopt van zou kunnen raken. Als ik daarna onder de douche nog eens alles goed heb uitgespoeld, kam ik het zachtjes uit. Geheel onverwachts voel ik dat er bijna niets uit te kammen valt. Deze diepe conditioner werkt blijkbaar niet alleen voedend maar ook nog eens ontklittend! Heerlijk! Mijn hoofdhuid en mijn haar voelen schoon en zacht.

Hier zie je mijn haar, opgedroogd en zonder producten erin.

haar na anita grant rhassoul cubes

Yay or Nay?

Wel kopen als:

 • Je haar een proteïne boost kan gebruiken.
 • Je geverfd, poreus, gebroken of dof haar hebt.
 • Je graag wil dat je haar makkelijk kambaar, zachter en beter gevoed is.
 • Je een mooiere en sterkere kruldefinities wilt

Laten liggen als:

 • Je dit te duur vindt. Eerlijk is eerlijk, de Anita Grant Rhassoul cubes/ heart zijn wel een tikkeltje aan de prijs. Als je de blokjes koopt kost je diepe conditioner iets meer dan €4 per beurt. Het hart is zelfs nog iets duurder
 • Je geen zin hebt om te prakken en hakken. De blokjes zijn namelijk niet zo makkelijk te prakken. Ik zou zeker een staafmixer gebruiken als je die in huis hebt.
Eindoordeel:

Ik vind de Rhassoul Deep Condish Cubes en Heart een absolute aanrader, een must voor droog, geverfd, gebroken of poreuze krullen die een boost kunnen gebruiken. Ik heb dit later nog eens gebruikt met kokosmelk, zie deze post, en dit bleek echt een schot in de roos te zijn voor mijn droge krullen. Ook ik vind de Rhassoul Deep Condish Cubes en Heart best prijzig, maar voor mij is het zijn geld gewoon dubbel en dwars waard.

Je kunt de Anita Grant Rhassoul Deep Condish Cubes en Heart* kopen in de webshop van Natural Black Hair.

HEB JIJ DEZE RHASSOUL DEEP CONDISH CUBES OF HEART AL EENS GEPROBEERD?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Leona 8 juli 2014 at 1:43 PM

  Heerlijke blokjes inderdaad! Mijn krullen kwamen na het conditioning zoveel zachter en mooier terug. De prijs is wel wat hoger dan andere conditioners ,maar een verwenbeurt voor mijn haar eens in de maand is het geld wel waard.

  • Reply TGSBB 21 juli 2014 at 8:34 AM

   Ja ik vind rhassoul echt zalig voor mij haar!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.