Beauty Haar Home

REVIEW: Aubrey Balancing Protein Conditioner

2 oktober 2014

Eindelijk weer een product waar ik heel happy mee ben: deze Aubrey Balancing Protein Conditioner (*) werkt geweldig voor krullen en kroeshaar. In deze review lees je waarom deze conditioner een must have is en wat hij precies voor droge krullen doet. Ook geef ik mijn eerlijke mening over de niet al te indrukwekkende ingrediëntenlijst. 

review aubrey balancing protein conditioner 2

Al een tijdje zat ik te twijfelen of ik deze conditioner moest kopen, ik las een aantal goed verhalen erover, maar vond €17 toch wel aan de prijs. Tot ik ineens een ‘balans’-wake up call kreeg: ik ben wel bereid €600 uit te geven aan een Iphone, maar niet bereid om €17 uit te geven aan een conditioner die misschien wel goed werkt voor mijn haar?? Is dit niet ontzettend krom?! Ik zie het ook weleens terug in de natural hair community; alles moet zo goedkoop en effectief mogelijk. Ik heb besloten dit nu los te laten, ik ga voor de hoogst haalbare kwaliteit, mits ik het kan betalen natuurlijk. Een conditioner kan nog zo goed zijn, maar als hij boven mijn budget ligt, dan houdt het gewoon op.

Review: Aubrey Balancing Protein Conditioner

Toen ik dus eindelijk had besloten om deze conditioner te kopen, kreeg ik hem als zwangerschapscadeautje van blogvriendinnetje Megisa van webshop Ohmyhair! Hoe lief!! Nu was ik helemaal happy! Ik besloot hem meteen te testen en mijn eerlijke mening te geven over deze conditioner. Wat doet hij voor je haar en welke ingrediënten zitten erin? Is deze conditioner wel zo cruelty free als hij zegt te zijn? En welke ingrediënten bevat deze conditioner?

Wat belooft het product?

achterkant aubrey conditioner proteinDe conditioner zit volgens de verpakking vol met voedende producten op basis van proteïne. Dit zorgt ervoor dat je haar wordt gehydrateerd en wordt gevoed met nieuwe energie. Ook worden je haar vezels sterker gemaakt door de glycoproteïne en wordt je haar weer zacht, ‘handelbaar’ en glanzend. Aangeraden wordt om de conditioner na het shampoo-en te gebruiken en dan 1-2 minuten te laten zitten en daarna uit te spoelen. Tot slot vermeldt de verpakking dat de conditioner vrij is van parabenen, Phthalate (een mogelijk kankerverwekkende stof die wordt gebruikt om producten flexibeler en zachter te maken) en cruelty free (niet op dieren getest).

Ingrediëntenlijst Aubrey Balancing Protein Conditioner

ingredientlist aubrey balancing protein conditionerZoals gewoonlijk kijk ik naar de eerste vijf belangrijkste ingrediënten. Als eerste op de lijst staat Aqua (water), precies zoals ik het nodig vind als juiste basis voor een product. Daarna zie je als tweede cetyl alcohol (from coconut), ook wel bekend als ‘emulsifiers’ of ‘emolients’, die ervoor zorgt dat je krullen meer body en definitie krijgen zonder ze te verzwaren of vet te maken. Het derde product is alcohol denat. (38b lavendel), een toevoeging om ervoor te zorgen dat je het product een vies smaakje geeft zodat men het niet gaat eten of drinken (ja echt!). Dit is niet de beste alcoholsoort in een product en ik vind het jammer dat dit zo hoog in de lijst staat. Als dit een product was geweest wat ik op mijn huid zou smeren, had ik dit product laten staan. Dit ingrediënt maakt deze conditioner minder geschikt voor een deep conditioner omdat het beter is voor de huid om niet te lang in aanraking te komen met dit ingrediënt. Doet het dat wel, dan zou dit irritaties kunnen opleveren. Als je deze conditioner als co-wash gebruikt en niet langer dan de aanbevolen twee minuten, dan kan dit ingrediënt zeker geen kwaad.

Het vierde is aloe barbadensis leaf juice, oftewel ecologisch aloë vera sap. Een ingrediënt dat geweldig is voor de huid, maar helaas veel minder kan betekenen voor je haar. Wel kan het het aangebrachte vocht in je haar behouden. Het schaadt in ieder geval niet. Het vijfde ingrediënt is triticum vulgare (wheat) germ oil, een niet in water oplosbare olie met een hoge concentratie vitamine E (goed voor anti-oxidanten).

Jammer vind ik dat de melk proteïne niet hoger in de lijst staat, gezien deze conditioner een proteïne conditioner wordt genoemd. Ook had van mijn de castor olie iets hoger aan de lijst gemogen, zodat dit ingrediënt beter zijn werk zou kunnen doen. Al met al is de ingrediëntenlijst niet superindrukwekkend en verwacht ik qua werking dus ook niet bijzonder veel.

To the test 

aubrey conditioner uitgesmeerdIk heb de conditioner op drie manieren getest: als snelle uitkam-conditioner, als deep conditioner masker en als leave in conditioner. Zoals je kunt zien op de foto is het een vrij dikke, doch smeerbare conditioner. Je hebt niet veel nodig voor je haar, tenzij je een deep conditioner wil doen. De geur van de conditioner vind ik lastig uit te leggen. Op de fles staat classic scent en ik vind de geur ook vrij neutraal, niet naar bloemetjes ofzo, maar eerder een beetje klinisch.

Het Effect

Ik gebruik de eerste keer de conditioner na het wassen met een clearifying shampoo, waardoor mijn haar altijd erg schoon wordt maar ook erg uitdroogt. Omdat ik dit weet gebruik ik een grote hoeveelheid conditioner. Misschien wel teveel, want ik laat een minuutje zitten en ga daarna met mijn Denman brush aan de slag om mijn haar uit te kammen. Mijn haar is ontzettend zacht en kambaar als nooit tevoren. Ik vermoed dat ik deze keer dus iets teveel conditioner heb gebruikt, want zo snel (binnen vijf minuten) heb ik mijn haar nog nóóit uitgekamd. Vooral niet na de clearifying shampoo! Meestal is mijn haar dan best wel een ragebol en kost het me toch wel 15 minuten om alles rustig uit te kammen.

De keer erna gebruik ik de conditioner als deep conditioner en breng ik hem in de ochtend aan op handdoekdroog haar en laat hem vier uur onder een kapje zitten. Als ik de conditioner eruit wil halen, moet ik mijn haar wel eventjes iets nat maken, maar daarna blijft het hetzelfde verhaal: supermakkelijk en snel uitkammen. Ook zitten mijn krullen heerlijk fris en goed gedefinieerd.

haar zijkant aubrey conditioner leave in

achter aubrey conditioner leave in

Ik heb deze conditioner op vakantie als leave in conditioner getest en ik kreeg hierdoor een mooie kruldefinitie. Al moet ik wel zeggen dat het een dik uur duurde eer mijn haar was opgedroogd en dat deze conditioner niet geschikt is voor een leave in, door de alcohol denat die zo hoog op de ingrediëntenlijst staat. Op de foto’s hierboven zie je mijn haar met de Aubrey conditioner erin als het opgedroogd is.

Yay or Nay?

YAY, wel kopen als:

 • Je van het grote gemak bent; je houdt van snel uitkammen zonder jouw haar te beschadigen
 • Je bereidt bent hier voor te betalen (€17 voor een fles van 325 ml)
 • Je niet van heftige geuren houdt in een conditioner
 • Je haar een moisture en protein-boost kan gebruiken
 • Je haar beschadigd, droog of dof aanvoelt
 • Je een redelijk natuurlijk en cruelty-free product voor je haar zoekt

NAY, laten staan als:

 • Je een all-natural product zoekt
 • Je een conditioner zoekt die je ook als deep conditioner kan gebruiken.
 • Je €17 teveel geld vindt voor een conditioner
 • Je juist houdt van een geparfumeerde conditioner
Eindoordeel

De simpele en korte uitleg: Ik houd van deze conditioner! De lange uitleg: ik houd van deze conditioner, omdat hij echt effectief is. Hoewel ik niet veel had verwacht, gezien de ingrediëntenlijst, is het effect geweldig! Mijn haar is minder droog en is echt drie keer zo snel uitgekamd als normaal. Maar eerlijk is eerlijk, goedkoop is deze conditioner niet en ik zou hem liever willen zien met een lager percentage alcohol denat. Toch heb ik de tweede fles weer in de bestelling en heb ik inmiddels ook de shampoo uit deze lijn aangeschaft. Soms moet je bereid zijn om meer geld uit te geven aan producten die echt wat voor je haar doen. Voor nu is dit mijn go-to product om mijn haar een wekelijkse co-wash mee te geven. Als deep conditioner gebruik ik toch liever een ander product met nog meer goede ingrediënten, maar als wekelijkse conditioner is dit de een fijnste conditioners die ik tot nu toe heb getest.

Mocht je hem willen kopen, dan kan dat via OhMyHair voor €17 (325ml), de shampoo heb ik gekocht bij NaturalBlackhair voor €12,95 in de sale.

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!

Ingredientlijst via Tightly Curly.com

Lees ook mijn disclaimer over hoe ik omga met producten die ik heb ontvangen.

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

3 Comments

 • Reply Macblogster 2 oktober 2014 at 6:51 PM

  Hahaha: “ik ben wel bereid €600 uit te geven aan een Iphone, maar niet bereid om €17 uit te geven aan een conditioner die misschien wel goed werkt voor mijn haar??”

  Priceless!
  Ik gebruik de Proteïne balancing conditioner van dit merk en I love it. De geur vind ik geweldig. Ik gebruik het vaak als leave-in en krijg dan vaak complimenten over mijn geurtje.

  • Reply TGSBB 3 oktober 2014 at 8:01 PM

   Hahaha 😀

 • Reply Megisa 4 oktober 2014 at 7:44 PM

  Hey!

  Wat een goede review. Ik heb het altijd op mijn relaxer getest. Binnenkort op mijn natural hair! Dus ben zelf ook benieuwd.

  xxxxx

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.